Bútorok, amin nem érdemes spórolnunk

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Kis lakás, hatalmas lehetőségek

Bútorok, amin nem érdemes spórolnunk

Attól függően, hogy milyen terveink vannak az otthonunkkal, számos esetben megéri az olcsóbb termékeket választani. Ugyanakkor van néhány kivétel, amikor hosszabb távon rengeteg bosszúságtól, és sok felesleges, nem várt kiadástól kímélhetjük meg magunkat, ha egy kicsivel drágább, de minőségi terméket választunk. Gondoltál már rá, hogy miért jársz jobban, ha egy jobb minőségű matracot vagy étkezőszéket vásárolsz?
Az alábbiakban megtudhatod.

Vannak bizonyos életkorhoz kapcsolódó használati tárgyaink, mint amilyenek a gyermekjátékok és bútorok, melyeket viszonylag hamar kell a gyermek igényeihez igazítani, míg más tevékenységek függetlenek a kortól.
Ilyen az alvás, és az étkezés.

Míg az ágykeretet akár egy stílusváltás miatt többször is lecserélhetjük életünk során, egy jó matrac 10, akár 20 évet is kibírhat velünk, de ami ennél is fontosabb, az életünk hosszára is hatással lehet, így nem érdemes rajta spórolnunk.

Ilyen matracot vásároljunk

A jó matrac felveszi a versenyt bármilyen ránctalanító krémmel. Mivel kényelmes, éjszaka ki tudjuk magunkat rajta pihenni, és reggel nem úgy kelünk ki az ágyból, mintha jelenlegi önmagunk 10 évvel idősebb kiadása lennénk.

A testsúlyunk egyenletesen oszlik el rajta, egyik alkatrészünk sem süpped indokolatlanul bele, és tehermentesíti a gerincünkre nehezedő nyomást, ami az egyik legfontosabb szempont.
A jó matrac tartós és könnyen tisztán tartható.

A jó matracot SZERETJÜK. Ez egy szubjektív faktor, de annál fontosabb! Gondolj csak bele. Olyan autót sem veszünk magunknak, amibe nem szeretünk bele első látásra, amit nem tudunk elnevezni, hovatovább becézni. A matrac is ilyen. Ha csúnya a szemünknek, nem fogjuk szeretni, és az alvás sem lesz rajta olyan pihentető.
Ne vegyünk olyan matracot, amelyik nem tetszik, még akkor se, ha mások agyon dicsérték.

Álmodj, amíg az álmaid valóra nem válnak.

Erre ügyeljünk az étkezőszék vásárlásakor

Ami korábban elképzelhetetlen volt, az mára divatossá vált: az étkezőasztalok köré rendezett, “össze-vissza” székek. Ez azon túl, hogy jól összeválogatva nagyon egyedi jelleget és hangulatot kölcsönözhet az étkezőnknek, azzal az előnnyel is kecsegtet, hogy a különféle anyagú és kialakítású székek az emberek egyéni igényeihez is igazíthatóak.

Érdemes olyan székeket beszereznünk, melyek ergonomikus kialakításúak, hogy egy finom ebédről ne terelje el a figyelmünket a kényelmetlen széken való feszengés.

Ügyeljünk a kötésekre. Egy jó szék nem fog sem billegni, sem extra muzsikát szolgáltatva nyikorogni alattunk.

Étkezőbe semmiképpen ne válasszunk háttámla nélkül szerelt, vagy merev műanyagból gyártott változatot. Részesítsük előnyben a puha textil vagy bőr borításút, melyet tisztítani is lehet.


Ergonómia

Legyen bármilyen stílusú is a székünk, tartsuk szem előtt, hogy akkor lesz kényelmes a számunkra, ha az ülésmagassága 44-46 cm, minimális szélessége 45 cm.

A szék megválasztásnál figyeljünk a méretekre.
Hagyjunk az asztal körül minimum 60 cm szabad helyet, hogy a székeket könnyen tudjuk mozgatni, tehát akkora székeket vásároljunk, hogy ez a tér még rendelkezésre álljon. Így biztos, hogy kényelmesen tudunk felállni, vagy hátradőlni a vacsora után.

Te is ültél már olyan irodai asztalnál, ahova nem tudtad a gurulós széket rendesen magad alá húzni, mert az a fránya karfa mindig elakadt az asztal lapjában? Ezt a hibát mi ne kövessük el. Ellenőrizzük a karfák magasságát, ha ilyen étkezőszékben gondolkodunk, hogy az betolható legyen az asztal alá, mint bármilyen karfátlan szék.

A neked való kanapé

A kanapé minden lakás éke, a nappalink zászlóshajója, ami vagy elkergeti a látogatókat, vagy magához édesgeti. Hogy ez utóbbiban legyen részünk, célszerű egy puha, hívogató darabot választani, ami könnyedén megbirkózik az életstílusunkkal járó kihívásokkal. Egyszóval ezen sem érdemes garasoskodnunk.
Ha szeretünk elheveredni a kanapén, akkor alacsony, jól kipárnázott, kartámasszal szereltet válasszunk, amin a fejünk kellemesen megpihenhet. Ez a kényelmi funkción túl kifejezetten jó választás kisebb, vagy zárt helyek esetében.
Legyen bármilyen szuper a kartámasz, ha nincs háttámlája a kanapénknak, mit sem ér. Eszünkbe ne jusson egy heverőszerű képződményt választani.
Gyakran fogadunk vendégeket? Hálát fogunk adni minden nap a sorsnak, ha olyan huzattal borítottat választunk, ami ellenáll a kiömlő folyadékoknak és a zsíros foltoknak.

Minőségi próba

A kanapénk minőségét a súlyán keresztül is megbecsülhetjük. Próbáljuk meg megemelni az egyik sarkát. A jó kanapéban “van anyag”, azaz súlya van. Egy könnyű kanapétól ne várjunk csodát.
Nézzük meg, hogy a kanapé párnái béleltek-e. Ha igen, az csökkenti a kárpitra és a cipzárakra nehezedő nyomást, és megelőzhető a töltet véletlenszerű kibuggyanása a textilből, ami nagyon sok bosszúságtól fog minket megkímélni.
Vegyük figyelembe a saját testméretünket. Ahogy a harisnyánkat is a lábunk méretéhez választjuk, ugyanezt tegyük a kanapénkkal is. Olyan mélységű kanapét vásároljunk, amire leülve a térdhajlatunk mögött még marad egy kis rés, így felálláskor hátra tudjuk tolni a lábunkat, és kényelmesen tudunk onnan felkelni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Hogyan tervezd meg a konyhádat, hogy ő legyen érted, és ne fordítva?

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Ilyen egy trükkös gardrób egy mini lakásban

Online kurzus: Kis lakás, hatalmas lehetőségek

Annyi ruhát halmoztál fel a komódodban, hogy már kipúposodik a fiók alja? Olyan picurka lakásban élsz, ahol szerinted egy étkezőt csak akkor lehetne kialakítani, ha áttörnéd a szomszéd és közted feszülő falat?

KIS LAKÁS, HATALMAS LEHETŐSÉGEK online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos ütős lehetőséget, amivel úgy hozhatod csúcsformába első közös otthonotokat, hogy talán ki sem akarsz onnan többé költözni.

CSATLAKOZZ MÉG MA AZ INGYENES ONLINE KURZUSHOZ!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered