Trónok Harca - Ilyen otthonban laknának kedvenceid 2021-ben

0 darab hozzászólás

A film, amit vagy már láttál, vagy látnod kell

Már az indulási évben 13 Emmy-díjra jelölték az összesen 8 évadot megélt sorozatot, mely összesen 59 szobrocskát zsebelt be, ezzel minden idők legtöbbet díjazott sorozatává válva. És ez még közel sem a vége annak a sikerszériának, amivel a Trónok Harca című amerikai fantasy film örökre beírta magát a televíziózás újkori történetébe. És nem csak oda. A Trónok Harca teljesen átformálta a moziról kialakított elképzelésünket. Míg korábban a mozivászonról letaszított, "B" kategóriás színészek gyűjtőhelye volt a TV képernyője, ma már a stream szolgáltatóknál - köszönhetően színvonalas és sikeres, saját gyártású sorozataiknak - állnak sorba a náluk befutott színészekért Hollywood filmkészítői. És hogy minek köszönheti a Trónok Harca a népszerűségét? Hogy lehet, hogy még az Angol királynő is kiváncsi volt a forgatás egyik helyszínére, ott találkozva a szereplőkkel és az ikonikus Vastrónnal?

A siker titka egyrészt abban gyökerezik, hogy a Trónok harca szakított a hajdani sorozatok gyengécske pontjával, a gyermeteg karakterekkel és a történet kiszámíthatóságával. A filmben egyetlen szereplő sincs biztonságban. Még a legkedveltebb, főszereplőnek hitt hős is váratlanul iratkozik ki a sorozatból. Emellett a film valamennyi karaktere hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül a 8 évad során, ahol nincsenek előre leosztott szerepek, hogy ki benne a jó és ki benne a rossz, egy ponton túl minden szereplő motivációját megértjük, hiszen bonyolultak, akár a való élet.

A siker másik összetevője a remek helyszínválasztásokban keresendő. Ezt a produkciót nem kizárólag green box technikával, egy stúdióban forgatták le, hanem számos európai helyszínen. Készültek epizódok Izlandon, a Vatnajökull Nemzeti Parkban és a Mývatn-tónál, akárcsak a horvátországi Dubrovnikban, Šibenikben, vagy a világörökség részének nyilvánított marokkói Aït Benhaddou erődfaluban. Emellett a készítők az egyes helyszínek belsőépítészeti igényességére is komoly figyelmet fordítottak, lélegzetelállító ruhakölteményekkel, és ámulatba ejtő szobabelsőkkel ostromolva az érzékeinket.

Cikkünkben ez utóbbira koncentrálva, a szereplők személyiségét alaposan megvizsgálva, és a lakberendezést segítségül hívva álmodtuk meg legkedveltebb karaktereid otthonát, ahova 2021-ben minden bizonnyal beköltöznének.
Te melyikünk ízlésével tudsz leginkább azonosulni?

DAENERYS TARGARYEN

JELLEMZÉSE: Daenerys Targaryen, teljes nevén Viharbanszületett Daenerys, a Targaryen-házból, aki első ezen a néven, az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak királynője és a birodalom védelmezője, sárkányok anyja, a láncok leverője, Mereen királynője, a Nagy Fűtenger Khaleesije. Karaktere kiemelt fontossággal bír a történet szempontjából, összesen harmincegy fejezet íródott az ő szemszögéből.

ERŐSSÉGEI: Több nyelven is beszél, kiválóan ellenáll az égési sérüléseknek, a világ leghatalmasabb hadseregének vezetője, első osztályú sárkányidomár. Jó vezető, képes a szent ügyért bármit bevetni, másokat motiválni, ügyesen tudna követőket gyűjteni az Instán.

GYENGESÉGEI: Kissé nárcisztikus alkat, nem kifejezetten érez bűntudatot vagy szégyent. Mániája, hogy jogos örököse a Vastrónnak. Bár hallgat tanácsadóira, és igyekszik igazságot szolgáltatni népének és az elnyomottaknak, eközben igényt tart arra, hogy imádják, és folyamatosan dicsérjék képességeit. A kudarcot nehezen viseli, társas kapcsolataiban nem igazán tud jól működni, mert nem társat, sokkal inkább csodálót keres.

KEDVENC IDŐTÖLTÉSE: Címek és rangok gyűjtögetése.

LAKBERENDEZÉSI STÍLUSA: Noha múltja korántsem békés, számára is kell egy drámáktól mentes hely, ahol kikapcsolódhat egy hosszú nap végén a hét királyság uralma alatt. Vélhetően egy olyan otthonban tud feltöltődni, ami megnyugtató és romantikus hangulatot áraszt. A berendezés hűen tükrözi a Dothrakiban töltött idejét, az eklektikus és ipari elemekkel kevert nőies színpaletta csúcsra törésének történetét meséli el, ahonnan nem hiányozhat házának szimbóluma, és egy sárkányokkal kapcsolatos ízléses dekoráció sem.

Daenerys a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

34.191 Ft

34.191 Ft

40.491 Ft

HAVAS JON

JELLEMZÉSE: Havas Jon, született Aegon Targaryen fontos karaktere, és egyben az egyik legjobban sikerült és legnépszerűbb alakja a történetnek, akibe mi, nők bele is habarodtunk. Jon, Ned Starknak, Deres urának törvénytelen gyermeke. Több részben is feltűnik fontos szereplőként a szériában. Jon nem maga választja a háttérben tevékenykedő szerepét, és nem is kérdőjelezi meg azt. Visszafogott, szerény és önmagában gyakran bizonytalan. Persze, erre minden oka megvan, hiszen egész gyermekkorában a perifériára szorult, alárendelt szerepbe.

ERŐSSÉGEI: Lojális alkat, akinek családja védelmezése első helyen áll. Képes kicselezni a halált. Őrületesen szexi a haja. Tudja, mikor közeledik a tél. Észak ura, az Éjjeli őrség tapasztalt alkalmazottja.

GYENGESÉGEI: Önértékelési zavarai vannak, gyakorta alulértékeli önmagát, gyakran alárendelődik másoknak. Elkerülő hadműveletet folytat, fél a kritikától, a megszégyenüléstől, a kudarctól. Kerüli a kockázatos emberi kapcsolatokat, a szerelem csak megnehezíti az életét.

LAKBERENDEZÉSI STÍLUSA: Jon elképzelt szobája ipari térben kerülne megvalósításra, a kezdeti évek havas jellegét feketére váltva, prémekkel dekorálva. A téglafal, a fémes térelválasztó, a hangsúlyos jávorszarvas-agancsból készült csillár tökéletesen passzol a hűvös telekhez és a hóhoz, amiket a szőrmék puhasága remekül tompít.

Jon a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

39.591 Ft

53.091 Ft

ARYA STARK

JELLEMZÉSE: Arya a sorozat legfiatalabb és legtemperamentumosabb szereplője, akit anyja úgy jellemzett, mint aki „félig fiú, félig farkaskölyök”. Távol állnak tőle a hagyományos női szerepek, nem tanult meg hímezni, így anyja lemondott arról, hogy valaha is hölgyet faragjon belőle. Élete nagy fordulatot vesz, amikor a Király Segítőjévé frissen kinevezett apjával és nővérével elindulnak délre, Királyvárba. Jontól – akivel mindig közel álltak egymáshoz - egy kisméretű kardot kap búcsúajándék gyanánt, melyet elnevez Tűnek.

ERŐSSÉGEI: Több nyelven beszél, legyőzi a vakságot, otthon van a harcművészetekben, különösen a karddal bánik jól, képzett orgyilkos.

GYENGESÉGEI: Arya gyanakvó és bizalmatlan mindenkivel szemben, gyakran megkérdőjelezi mások szándékát. Tetteik mögött többnyire ártó szándékot sejt, még akkor is, ha ez indokolatlan. Nem egy elnéző alkat. Az őt ért sérelmeket nem felejti, és nem bocsátja meg.


LAKBERENDEZÉSI STÍLUSA: Arya számára egy titokzatos teret álmodtunk meg, ami jól passzol rejtélyes karakteréhez. Ő is kedveli az industrial hatásokat, a mély és internív színeket, a feketét, a szürkét, a lila árnyalatokat. A kerek dohányzóasztalon elférnek trófeái, a szőnyeg páncéljára emlékezteti. A szobából nem hiányozhat kedvenc kardja sem, mely a kandalló felett kapott helyet, ezzel is jelezve, milyen fontos neki.

Arya a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

126.351 Ft

151.461 Ft

92.691 Ft

CERSEI LANNISTER

JELLEMZÉSE: A történet szerint Cersei Lannister Robert Baratheon király feleségeként a Hét Királyság királynéja címet viseli. Cerseinek két testvére van: egy ikertestvére, Jaime Lannister (akivel titkos vérfertőző viszonyt ápol, és három gyermekét is ő nemzette), valamint egy öccse, Tyrion Lannister, akit Cersei szívből gyűlöl. Apjához hasonlóan Cerseit is a politikai hatalom akár gátlástalan eszközökkel történő megszerzésének vágya hajtja.

ERŐSSÉGEI: A gyermekeiért mindenre képes. Jól bírja a szégyenmenetet. Erős benne a gyilkos ösztön.

AMIT KEDVEL: Oroszlánok, összeesküvés elméletek, magas férfiak.

GYENGESÉGEI: Nem tudja, mikor kell feladni. Nem túl jó a gyermeknevelésben, hisz a próféciákban, az árulást nem tudja megbocsátani, látens alkoholista.

LAKBERENDEZÉSI STÍLUSA: A Lannisterek életteréhez jól passzol a téglavörös és az arany. Az íróasztal tökéletes hely lehet Cersei számára levelek írására, annak megtervezésére, hogyan fogja adósságait visszafizetni, ellenségeit megöletni. A nyitott ülősarok ideális lenne vendégek fogadására, és bőséges mennyiségű bor elfogyasztására.

Cersei a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

67.491 Ft

26.991 Ft

47.691 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered