Őszi dekorációs ötletek

0 darab hozzászólás

FELEJTSD EL A HÚVÖS NAPOKAT

Nem tagadom, én kifejezetten nyár kedvelő alkat vagyok, ám az évek múlásával arra a konklúzióra jutottam, hogy mégis az ősz tartogatja számomra a legizgalmasabb elfoglaltságokat. Kisgyermekes anyukaként ilyen a "suli-holmi vehetnék", ami nálunk már önmagában egy helyzetkomikum, nem beszélve arról, hogy lépten nyomon olyan dolgokba botlom, amiket okvetlenül haza kell cipelnem (kavics, faág, takaró, fotel), mert állati jól mutatnak majd a "bunkerben", amit ilyenkor szeretek csak igazán kibélelni pihe-puha, testet-lelket felmelegítő dolgokkal.

Felejtsd el az unalmas, hűvös napokat! Ha velem tartasz, mutatok pár olyan lehetőséget, amikkel anélkül aktualizálhatod az évszaknak megfelelően az otthonodat, hogy ki kéne dobálnod a már meglévő bútoraidat. Ígérem, jó móka lesz! :)

# 1. IMPOZÁNS FAL SZÁRÍTOTT LOMBOKKAL, VIRÁGOKKAL

Dekoráció nélküli egy helyiség merev, rideg, kényelmetlen, ám ezen könnyen segíthetünk. Nem szükséges egy komplett fa lombkoronáját bevonszolnod a szobába. Megteszi néhány faág, vagy rozsdásba hajló szőlőlevél, amit egy polc köré futtathatsz, vagy ha van, a kandallód tetejét is dekorálhatod, esetleg egy fali képre, poszterre applikálva saját, időszakos installációt is készíthetsz.

# 2. DÍSZÍTSD AZ ASZTALODAT

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy az évszakhoz igazítsd a dekorációdat. Rendezgess el néhány rozsdabarna mécsestartót egy fakorongon, gyújtsd meg őket, hogy a lángok meleg hangulatot árasszanak a szobában. Amennyiben a dohányzóasztalod tárolóhellyel is rendelkezik, bátran tegyél bele pár puha takarót, mert az bármikor jól jöhet egy beszélgetős estén.

# 3. RÉTEGEZD A SZŐNYEGEKET

Szőnyeged bizonyára van a nappalidban. Ha az natúr színű, most nyugodtan rárakhatsz egy következő, kisebb méretű, motívumokkal díszített darabot, ami színeiben lehet sokkal kontrasztosabb. Egy bézs szőnyegre bátran jöhet egy lágy textúrájú, vöröses árnyalatú, hogy öröm legyen belesüppednie a lábadnak, és ugyanilyen szívesen látottak a szőrmék, puffok, padlópárnák minden mennyiségben.

# 4. HASZNÁLJ FÉNYFŰZÉRT, VAGY ÚJ LÁMPA BÚRÁKAT

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a fénnyel milyen fantasztikusan lehet lakberendezni. Gondolj csak bele, hány olyan szórakozóhelyen jártál már, ami este elképesztően hangulatos, mert remekül világítják be, nappal viszont úgy mennél el mellette, hogy fel sem tűnne a létezése. Ilyen sokat számít a fény, a megvilágítás! A fényfűzérek ráadásul roppant hangulatosak és nem is költségesek. Válassz ki egy olyat, ami meleg fénnyel világítás, és függeszd fel a helyiségben. Teheted a falra is, hogy azt emelje ki, az egyes égők köré gyárthatsz apró, papír lampionokat, kockákat, vagy csak csíptess melléjük megsárgult kottalapokat, amik az égők fényében elképesztően izgalmas hangulatot árasztanak.
Teheted a kanapéd mögé is háttérvilágításnak, vagy körbefuttathatsz vele egy függőfotelt is, nem nagyon tudsz vele mellé lőni.
Az is remek ötlet, ha az álló vagy asztali lámpád búráját színezed át, vagy dekorálod olyan textillel, matricával, amit később eltávolíthatsz róla. Ehhez is válassz terrakotta árnyalatokat.

# 5. KERETEZETT POSZTEREK

Akár modern, akár Cottage Country stílusú az otthonod, remekül feldobhatod egy őszt idéző, keretbe foglalt, tussal ír felirattal. Ez lehet egy minimál stílusú "Óh, ősz, de jó, hogy újra látlak" felirat, de az irodalomkedvelők egy évszakhoz illő versrészlettel is megörvendeztethetik ezen a módon magukat. Ebben a díszítő elemben az a jó, hogy a szöveget, grafikát az évszaknak megfelelően átcserélheted. A papírlapok tárolása sem lehet probléma, hiszen egymás mögött várakozhatnak a képkeretben.

# 5. PIHE-PUHA PÁRNÁK, TAKARÓK

Nagyszerű lehetőség egy kanapé hangulatának megváltoztatására, ha mindig a szezonnak megfelelő díszpárnákkal halmozzuk el. Egyebet sem kell tenned, mint a huzatukat átcserélni. Válassz rozsdabarna, okker, drapp, bézs, moha, zsálya, fehér árnyalatokat, és máris kész az új outfit. A párnák anyagválasztásakor törekedj arra, hogy minél puhábbak legyenek. Amennyiben mintásak, a takaród legyen homogén, egyszínű. A szatént most hanyagold, helyette válassz bársonyt, pamutot, szőrmét, bolyhosat, bojtosat.

# 6. MELEG, FA BÚTOROK

Ha akad olyan bútorod, asztalod, ami már régóta várakozik egy alapos átfestésre, mert kifakult, foltos, akkor itt a remek alkalom, hogy egy gesztenye színű lazúrral új életre keltsd. Egy ilyen bútor nem csak ősszel tesz jó szolgálatot, de natúr berendezési tárgyak, és a fenti kiegészítők társaságában remekül illenek egy őszi hangulatú szobába.

ÖSSZEFOGLALVA DIÓHÉJBAN

Az évszak jegyében használd az alábbi színeket a dekorációkhoz: okker, halvány terrakotta. Akár egy falrészletet is lefesthetsz krém színűre, egy kis taupe (ez a sötétbarna és a szürke közötti árnyalat) hozzáadásával. Őszi falevelekből kollázst is készíthetsz, vagy néhány faágat, vörös száraz virágot egy vázában ügyesen elrendezgetve hangulatos őszi, kandallós érzetet teremthetsz.

Ha szereted az apró dísztárgyakat, helyezz néhányat az íróasztalodra az ősz jegyében, ahogy én is tettem. Nekem már ennyi is elég az áthangolódáshoz. :)


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered