Minden nőnek jár egy kerti kuckó

0 darab hozzászólás

Menekülj el a mindennapok elől a búvóhelyedre

Ez most már hivatalos: az álomkuckók kialakításának korszakát éljük.
Az okok egészen változatosak, ami arra készteti az embereket, hogy létrehozzanak az otthonuk közelében egy miniatűr lakrészt. Van, aki a home office-t szeretné a házából kiköltöztetni, mások egy én-idő kompatibilis menedékhelyet keresnek, ahova visszavonulhatnak alkotni, vagy éppen egy olyan bázist szeretnének megépíteni a kertjükben, ami oázis a nyugalomra és csendre szomjazó léleknek. Ha a férfiaknak jár egy garázs, ahol kedvükre bütykölhetnek, akkor nekünk nőknek miért ne járna egy mikro mézeskalács házikó, ahol a barátnőinkkel zavartalanul borozgathatunk, miközben kéznyújtásnyira vagyunk a családtól, ha szükség lenne ránk?
Akármi is legyen a te indokod, ha kedvet kaptál egy ilyen szentély megteremtéséhez, és nincs technikai akadálya, összeszedtünk számodra néhány inspiráló ötletet, ami a megvalósításig juttathatja álomprojektedet.

1. # Takaríts ki egy már meglévő fészert a kertben, vagy készítsd elő a helyet egy újnak

A projekt megvalósításához remek motiváció lehet egy olyan fészer vagy fatároló, ami egy ideje már hasznavehetetlenül árválkodik a kertedben. Nézd át a helyiséget és az összes régi, nem használt szerszámot, lomot ajándékozd el, vagy add el egy garázsvásár keretében. Csak azt tartsd meg, amire okvetlenül szükséged van. Amennyiben nincs ilyen jellegű építményed, könnyedén vásárolhatsz akár egy kisebb, lapra szerelt faházat is, aminek csak egy beton alapra van szüksége az összeszereléshez. Persze az a legjobb, ha egy áccsal készítteted el a szerkezetet, masszív alapanyagokból.

Jó tanács! A rögzítő elemeket illetően ragaszkodj a csapoláshoz a szögek vagy csavarok helyett, mert így az építményed ezerszer stabilabb és időtállóbb lesz.

2. # Lehelj bele életet egy új festékréteggel

A házikód átrepítése a hétköznapiból az "ó, de cuki" kategóriába a külsejével kezdődik. Fesd át egy neked tetsző színre. Ez lehet fehér, világoskék, halványzöld, vagy bármilyen nőies árnyalat, ami azonnal új életet lehel belé. Persze stílustól és funkciótól függően lehet akár fekete is, ha az illik leginkább a kertedbe.

3. # Alakíts ki hívogató bejáratot

A kuckódnak barátságosnak, hívogató megjelenésűnek kell lennie, különösen, ha az a terved, hogy itt fogadod majd a barátaidat. Díszítheted kültéri függönyökkel, fényfüzérrel, függő bányászlámpákkal, néhány kaspóba állított növénnyel a bejárat két oldalánál, kerti szőnyeggel. A lényeg, hogy ne elrettentő, hanem barátságos kép fogadja azokat, akik oda betérnek.

4. # Nézz körül egy bolhapiacon vagy antikváriumban, régiségboltban

Nagyon fontos! A kuckód kialakításával nem az a cél, hogy tömérdek pénzt ölj bele, hanem hogy otthonossá tedd. Éppen ezért célszerű másodkézből beszerezni a berendezéseket.
Ha találsz valahol egy régi, kiszuperált ajtót, azt kettévágva és konzolokra helyezve remek polcot készíthetsz belőle, kávézókból kiszuperált székeket újrafesthetsz. Olyan megoldással is találkoztam már, amikor valaki egy régi gabonasilót mentett meg az enyészettől, és azt építette hozzá a szerkezethez. Észre fogod venni, hogy minél jobban jár át a vágy, hogy a kuckódat létrehozd, annál több tárgy és ötlet fog veled szembejönni, aminek hasznát veszed. Az univerzum a vágyadra hangolódva szinte tálcán fogja kínálni a megoldásokat.

5. # Vedd magad körül a természettel

Valójában a menedékhelyed a környezetről szól. Ha olyan helyre helyezed, ahol körülveszik a növények, befuttatod szőlőlevéllel vagy virágokkal, akkor roppant nyugodt hangulatot teremthetsz. A növényeket a béltérbe is beviheted, akár virágkompozíció formájában, akár virágmintás plüsspárnákkal.

6. # Határozd meg a kuckód célját

A búvóhelyed megépítését több dolog is indokolhatja, de a legjobb, ha olyan célból létesül, ami lehetővé teszi, hogy valahol alkothass, a hobbidnak élj, tehát kikapcsolódj. Festegethetsz, fabrikálhatsz, de lehet a kertészeti paradicsomod is.

7. # Töltsd fel a szükséges készletekkel

A magam részéről én arra szavazok, hogy egy kuckó elsősorban én-idő központ legyen, ahol minden kéznél van, ami egy könyvbe temetkezős vagy egy jó kis csajos estéhez szükséges. Tele a mini frigó behűtött italokkal, sajtfalatkákkal, olivabogyóval, leheteletvékony sonkaszeletekkel, az édesszájúaknak csokoládéval. És persze itt kéznél van minden, bulihoz szükséges eszköz is. :)

8. # Győződj meg róla, hogy hűen tükrözi a személyiségedet

Végezetül pedig győződj meg arról, hogy a végeredmény látványa éppen azzal az örömmel tölt el, mint ami akkor öntötte el a szívedet, amikor ezt az egész kis földi paradicsomot megálmodtad magadnak.
Ne feledd, a házad alapját leszámítva itt semmi sincs bebetonozva: ahogy te változol az évek során, úgy változtasd majd pirinyó lakodat is. Ő te vagy! És itt tényleg minden rólad és arról szól, amit szeretsz.

Ha kedved tartja, vond be a munkába a gyerekeidet is, hiszen akadhat olyan ifjú hölgy a háztartásban, aki hozzád hasonlóan örömmel zarándokolna el időnként a meseházikódba.

Bútorok, amik imádnának egy kerti kuckóban
főszerepet kapni

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered