Felvillanyozó ajánlatok lakásod fénybe öltöztetésére

0 darab hozzászólás

Legyen világosság!

Annak igazolására, hogy a fény milyen fontos szerepet tölt be az életünkben, kiváló példa, hogy Isten bokros teendői közepette a világosság megteremtéséről gondoskodott elsőként. Hogy mindez hogy tudott megvalósulni a Nap, a Hold és a csillagok megléte nélkül, melyek csak a 4. napon kerültek fel az égboltra, arról megoszlanak a vélemények, mint ahogy arról is, hogy hova helyezzünk lámpát, egyáltalán hány darabot a lakásunkban.

Eltérő fényigények

Talán te is tapasztaltad, hogy a férfiak és a nők fényigénye igen különböző lehet. A férfiak az "éppen csak hogy legyen" megoldásokat favorizálják, míg a nők olyan fényárba öltöztetnék imádott otthonukat, aminek a fénycsóvája még egy műholdfelvételen is simán kivehető lenne. Az ideális világítási megoldás e két szélsőség között van.

A jó világítás 3 alappillére

ÁLTALÁNOS világítással az egész helyiségünket világíthatjuk meg, ám ugyanez nem lesz elégséges pl. egy konyhapultnál, vagy egy íróasztalnál, egy étkezőasztal fölött. Oda HELYI világítást kell tervezni. Ha ezek megvannak, jöhetnek a HANGULATFÉNYEK, amiket kis asztali lámpák, állólámpák, fényfüzérek, gyertyák, mécsesek szolgáltathatnak.

A sokféleség gyönyörködtet

Nem szükséges minden világítótestnek azonos stílusúnak lennie, még egy étkezőasztal fölött sem. Kifejezetten izgalmas hatást érhetünk el, ha a búrák formáit kicsit megbolondítjuk. Amitől így is egységes lehet egy helyiség hangulata, az a lámpatestek azonos színe.

A fény öltöztet

Ma már általánosan elfogadott gyakorlat a középületek és hidak megvilágítása, ami a sötét beálltával csodás atmoszférát tud teremteni, nem egyszer még szebbnek is mutatva a megvilágított épületet, mint amilyen az napvilágnál. Ebben komoly szerepe van a világítástervezésnek, mely hasonlóan összetett mérnöki feladat, akár egy épület tervrajzának az elkészítése. A dekorációs célú világítás otthonunk nyelvére lefordítva bizonyos elemek kiemelését jelenti. Egy falrészlet, egy műalkotás célzott megvilágításával, vagy egy polcba épített spot lámpával meghitt hangulatot hozhatunk létre.

Ha az előszobánk sötét, ne spóroljunk a lámpák számán, hiszen senki sem akarja a nyakát törni, miközben megbotlik egy ott felejtett cipőben. A gyerekszobába olyan világítás tervezzünk, amit a pici nem tud magára rántani. A fürdőszobába a sminkelés sikere miatt 4000K körüli színhőmérsékletű villanykörtével lássuk el a fali konzolos lámpánkat, ellenkező esetben a csalóka fények miatt az alapozóval az arcunkat "túlöltöztethetjük".

A fény, ami gyógyít

A télen gyakran jelentkező, szezonális lehangoltságot egyértelműen a napfény hiánya okozza. A skandináv országokban, ahol a napos órák száma eleve kevesebb, kifejezetten ösztönzik a lakosságot arra, hogy napfényben gazdag országokban töltsék szabadságukat.
A napfény hiányát emellett remekül lehet kezelni fényterápiával, amit a lakásunk megfelelő színhőmérsékletű fényforrásaival is meg tudunk valósítani. Erre a legmegfelelőbb teljes spektrumú izzólámpákat, és jó minőségű, természetes fénnyel megegyező színvisszaadású LED fényforrásokat alkalmazni. Ezeknek a fényében hasonlítanak a színek leginkább a nap természetes fényében látottakhoz.

Ilyen izzókat már nem csak szaküzletből, de a legtöbb nagyáruházból is be tudsz szerezni. A hozzá való design lámpák széles választékát pedig megtalálod Veszprém egyedülálló bútoráruházában, a Marco Mobiliben.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered