Minimalista karácsonyi dekorációk

0 darab hozzászólás

Visszafogott skandináv hangulat

Amennyiben már most magasabb a stresszfaktorod amiatt, hogy miként tudod fogadni az ünnepek alatt a barátokat és a rokonokat, hogyan tudod majd ízlésesen becsomagolni az ajándékokat, fontold meg, hogy idén minimalista módon dekoráld csak az otthonodat.

A minimalizmus nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lesz dekorációd, sokkal inkább azt, hogy KEVESEBB és MINŐSÉGIBB díszítőelemet kell használnod. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy ettől, ha ügyesen bánsz a kellékekkel, visszafogott skandináv hangulatúvá varázsolhatod a lakásodat.

Készen állsz arra, hogy csökkentsd a dekor dömpinget és giccsparádét a mindehova felfüggesztett fényfűzérekkel? Meríts ötletet az alábbi minimalista dekorációkból, és hozz létre általuk ünnepi teret.

Lecsupaszított karácsonyfa

1. Ha jól belegondolok, a fenti képen is látható, csenevész küllemmel bíró fákat akár ingyen is hozzád vághatják az árusok, hiszen nem igazán felelnek meg a magyar sztenderdnek, ha fenyőfa szépségversenyről van szó, ugyanakkor remek dekorációk kerekedhetnek ki belőlük egy minimalista környezetben.

Amíg a Kardashian lányok és Mariah Carey évről évre igyekeznek egymást túllicitálni gigantikusra hízott, és tonnányi dísszel megrakott karácsonyfáikkal, addig a minimalista fenyőfa annál hatásosabb, minél kevésbé feltűnő. Válassz ki 2-3 vékonyka, kisebb méretű fácskát, állítsd őket egy csoportba, és csupán néhány fehér üveggömbbel dekoráld őket. Mivel az ágaik ritkák, szellősek, nem lesz nyomasztó egyben a látványuk, de a kellő ünnepélyességet mégis képesek lesznek becsempészni a lakásba.

2. Amennyiben nem tudsz, vagy nem akarsz egy komplett fát a lakásodba bevonszolni, megteszi néhány imitáció is. Ehhez csak parafa dugóra, és néhány mesterséges fenyőfa ágra lesz szükséged, amiket drótvázuknál fogva szúrj bele a parafa dugó talpba, kissé nyesd meg a tűleveleket, hogy fa formájuk legyen, és már készen is vagy!

Asztaldíszek

Az ilyen díszek a legjobban fehér vagy semleges környezetben érvényesülnek. Végy egy fenyőágakból készült koszorút, tedd az asztal közepére, a közepére helyezz néhány gyertyaszálat, vagy csak helyezz egy fehér kaspóba egy növendék fát, és ékesítsd vele a konyhapultot.

Minimalista adventi naptár a falra, fenyőágak a karnisra

1. Számos módja van az adventi naptár elkészítésének, de a leginkább testre szabható, és egyszerűbb módja az elkészítésének, ha a fenti képhez hasonlóan megvarrod a zsákocskákat (nagyon egyszerű, ne ijedj meg tőle), majd fa ruhacsipeszekkel rögzíted őket egy zsinórra, amit előzetesen rákötöttél egy kisebb fadarabra. A zsákocskákat töltsd meg gumicukorral, mini dekorációkkal, bármilyen aprósággal, ami eszedbe jut.

2. Az ablakaidat feldobhatod néhány karnisra erősített fenyőággal. A zöld ágak remekül mutatnak fehér függönyök társaságában.

Koszorúk és csillagok

1. A fenti képen látható fali díszt könnyen lemásolhatod, ráadásul bármilyen helyiségben jól mutat. Nem szükséges fenyőágat használnod a dekorációhoz, szárazvirág is megteszi. Ez esetben parasztház ihletettségű lehet a dekoráció, de használhatsz magyalt, eukaliptuszt is az ünnepi stílus kialakításához.
Noha ezeknek a koszorúknak, fali installációknak az a szépsége, hogy egész évben használhatóak, ragyognak, ha más minimalista karácsonyi dekorációval párosítod őket, kiváltképp, ha rájuk fújsz egy kis műhavat .

2. Azzal is remekül érzékeltetheted az ünnepi időszak beköszöntét, ha a függönyeidre rácsíptetsz 1-2, nagyalakú készen vásárolt, vagy saját kezűleg legyártott papírcsillagot. Olyan visszafogottak, hogy szinte észre sem veszed a jelenlétüket, mégis a lakásba varázsolják Csodaországot.

Hyggie stílusú fali dekorok

Kifejezetten praktikus megoldás kisebb lakásokba, ahol egy komplett fenyő nem fér el, ha a függőleges síkokat kihasználva a falakon láttatjuk a fát. Beleszőheted makraméba, vagy megsárgult kottalapok felhasználásával is a falra ragaszthatod a sziluettjét. Ezek mindegyike elég extravagáns, és illik egy boho vagy hyggie stílusú otthonba.

Elsöprő sikere van idén a karcsú alpesi fáknak

Aki kedveli a helytakarékos megoldásokat, ugyanakkor ragaszkodik az autentikus karácsonyi életérzéshez, az imádni fogja ezt az új trendet.

A képen látható lecsupaszított törzsű, nyúlánk fák lehetnek valódiak (egy nagyobb fa tetszés szerint levágott részéből), vagy rendkívül élethű műfák, melyek olyan szűk helyeken is elférnek, mint amilyen egy bejárat előtere, egy szűkebb folyosó, az olvasó foteled szomszédsága, az ágyad fejvége, az íróasztalod melletti terület, vagy éppen a fürdőszoba. Plusz pont, hogy kis helyigényük miatt nem kell eltologatod a bútorokat, átrendezni miattuk az egész helyiséget.

A fák önmagukban is gyönyörű megjelenéssel bírnak, ám még szebbek, ha mikro lámpákkal világítod meg.
Texturált, kéregszerű törzsük, 3D-s tűleveleik hihetetlenül élethűek és masszívak, mégis puha tapintásúak. Kecses sziluettjükkel minden otthonnak elegáns megjelenést kölcsönöznek kül - és beltéren egyaránt. Tedd őket egy horganyzott vödörbe vagy fa ládába, vagy csak tekerd be az alapjukat egy zsákvászonba.

Fenyőfa tűlevelek nélkül

Aki nem retten meg a formabontó megoldásoktól, és némi kézügyességgel is rendelkezik, az szó szerint a feje tetejére állíthatja a karácsonyfáját a fenti képen látható installációt létrehozva, de apróbb tűzifákból, rőzsékből is összeépíthető egy beltéri fenyőfa szobor, mely remekül kiemelhet egy fehér falrészletet.

Tulajdonképpen csak a fantáziád szabhat határt a megoldásaidnak. Aki szeret kézműveskedni, készíthet ablak vagy asztaldíszként funkcionáló, kávészemekből álló mini díszfát is.

Ha velünk tartasz, hamarosan megmutatjuk lépésről-lépésre, hogyan tudod házilag elkészíteni! Ezt a dísztárgyat kávé függő barátaidnak ajándékba is adhatod, a frenetikus illat és vele a siker garantált lesz!

Minimalista karácsonyi zoknik, lépcsőkorlát díszítések

A kis lakberendezési darabok még mindig lehetnek minimalisták, csupán olyanokat kell választania, amelyek illeszkednek az otthonod többi darabjához. Nincs kandallópárkányod, se kandallód? Sebaj! Néhány fehér horgolt zoknival a könyvespolcot is dekorálhatod. A képen látható kötött darabot az ugyancsak dekorációs céllal készült fa házikók tartják a helyükön, de a szalagjukat nehezék gyanánt nagyobb tömb gyertyák köré is csavarhatod.

Azzal is sokat tehetsz az ünnepi hangulat kialakításáért, ha a lépcsőkorlátodat lazán átfonod fenyőágakkal, amit egy könnyű lenvászon szalaggal erősítesz hozzá. Kerüld a fényes, szalagokat, élénk színeket, maradj ebben is minimalista.

BÚTOROK ÉS KIEGÉSZÍTŐK, MELYEK REMEKÜL PASSZOLNAK AZ ÜNNEPI HANGULATHOZ ÉS A FENTI DEKORÁCIÓKHOZ.


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered