Lenyűgöző makramé dekorációk

0 darab hozzászólás

RÉGIMÓDI MŰVÉSZET ÚJ KÖNTÖSBEN

Bár a makramé története a 13. századig nyúlik vissza, legtöbben leginkább Woodstock, meg a "Hair" hippi korszakához kötik, ami nem is véletlen. Ekkor ugyanis egyfajta ellen kultúraként az álomfogóktól és ruháktól a lakberendezési tárgyakig mindenhol feltűnt ez a látványos csomózási technika.
Napjainkban a boho és eklektikus stílus miatt éledt újjá, és ejt rabul mind többeket. A kézművesek és tervezők friss szemléletének köszönhetően a mai makramé szőttesek finom, krémes színpalettájukkal, és erősen texturált mintáikkal jobban néznek ki, mint valaha.
Mutatunk néhány elegáns dekorációs ötletet, melyekkel te is feldobhatod az otthonod!

CSAVART VIRÁGTARTÓK

Ez egy igazán klasszikus felhasználási módja a makraménak, és tulajdonképpen nagyon egyszerű és gyors a kivitelezése, melyhez számtalan DIY videó áll a neten a rendelkezésedre. Nagyon mutatós, ahogy a zöld levelek kikandikálnak a fehér zsinórok közül. Utóbbiakat néhány színes gyönggyel is feldobhatod.

FALI ÁLOMFOGÓ

A képen látható páros fali dekor egy álomfogó nagyobb és korszerűbb változata. A lazán szőtt makramé darabok egy karika köré vannak csomózva, ami így mutatósan keretezi az egész darabot. Annak érdekében, hogy valóban a szobád dísze lehessen, ügyelj arra, hogy mindig pormentes legyen.

MÉCSESTARTÓ

Végy néhány egyszerű befőttes üveget és horgold körbe őket makraméval. Azon túl, hogy a képen látható szövési technika a viktoriánus kor finom jegyeit is magán hordozza, lágyan oszlatja el a fényt. Egy ilyen mutatós mécsestartó kültéren és beltéren is megállja a helyét. Dísze lehet az éjjeliszekrényednek, vagy egy dohányzóasztalnak, és sokkal eredetibb, mint egy készen vásárolható darab.

FALI KÁRPIT

Ma már szédítően sokféle fali makraméból választhatsz. Ráadásul a fenti képen látható darab akkor is remekül működik, ha az újrahasznosított fa merevítőjét egy girbe-gurba, nyers faággal helyettesíted, és úgy akasztod a falra egy fotel társaságában.

BELTÉRI, SZÖVÖTT FÜGGŐÁGY

A makramé függőágyakat hagyományosan a szabadban használják, vagy egy három évszakos verandán, de egyre több háztartásban kerül felszerelésre a kanapé körül, vagy egy meditációs sarokban. Ezekben függeszkedve remekül lehet olvasni, ábrándozni, vagy a kedvenc sorozatodat végig izgulni.

MAKRAMÉ SZÉK

A makramé egyszerre masszív, puha és csinos is, attól függően hova, és milyen kiegészítő formájában kerül. Kényelmes ülőkét is varázsolhatsz belőle, ami remekül mutat, ha egy élettelen sarokba állítod néhány zöld növény társaságában. Egy bohém otthonban az étkezőasztal körül, egyéb stílusú székek társaságában is remekül mutat. Ne félj az ülőalkalmatosságok összevisszaságától! :)

FÜZÉREK

Egy makramé füzér fűszerességet vihet az otthonodba.
Helyezd az ágy fölé egy akasztóra, vagy a kandallópárkányra, esetleg egy fali polcra, de az ablakpárkányt is felöltöztetheted vele.

ALÁTÉTEK

Egy mutatós makramé futóval az étkezőasztalod olyan lehet, mintha csak egy magazin oldalairól ugrott volna az otthonodba. Nyugodt, otthonos hangulatot áraszt magából, és a már említett stílusokon túl a tengerparti ihletettségű otthonokban is jól mutat.

AJTÓFÜGGÖNYÖK

Felejtsd el a 70-es évek kissé giccses, gyöngyös megoldásait. Egy mai makramé ajtófüggöny jóval visszafogottabb, ráadásul egy csipetnyi álmodozást kölcsönöz minden ajtónak, ablaknak. Akár egy szekrényajtót is helyettesíthetsz vele, ami garantáltan nem nyikorog, és gyorsabbá, egyszerűbbé teszi a dolgaidhoz való hozzáférést.

VARÁZSLATOS CSILLÁROK

Varázsoljon misztikus ragyogást a lakásodba makramé borítású lámpatestekkel. Ezek remekül megférnek más hatású, és anyagú függőkkel, főleg, ha ugyanabban a helyiségben vannak elhelyezve.

Tudod, mivel mutatnak még igazán jól a makramé dekorációk egy enteriőrben?
A rattan és bambusz bútorokkal, kiegészítőkkel, melyekből számos fajtát megtalálsz áruházunkban.


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered