10 rutin 10 óráig, ami megváltoztathatja az életed

0 darab hozzászólás

10 rutin 10 óráig, ami megváltoztathatja az életed

A mondás szerint, aki bal lábbal kel fel, annak az egész napja balul sül el.
Ebben a szállóigében csupán egyetlen igazság van: hogy a kezdeti lépéseink határozzák meg a napunk további részét, legfőképp annak hangulatát.
Miért ne kezdhetnéd akkor jól? íme néhány rutin, amit ha beépítünk a reggelünkbe, nem kerülünk az idő csapdájába, nem úszik el velünk a nap, és garantáltan eredményesebbek, elégedettebbek leszünk.

1. Felkelés után ágyazzunk be

Miért olyan kardinális kérdés ez? Mert ez pont olyan, mint a beköltözés utáni dobozok: ha nem pakoljuk ki őket záros határidőn belül, még hetek múlva is csak kerülgetni fogjuk. Ráadásul, ha rögtön bevetjük az ágyat, minden mást is sokkal könnyebben fogunk megtenni, és jobb közérzettel. Egy rendetlen hálószoba a fejünkben is csak rendetlenséget szül.

Az embert leginkább akkor tölti el az elégedettség és jólét tudata, amikor jól fűtött, kényelmes szobából nézi a kinti hideg, téli világot.

- Dean Ray Koontz

2. Húzzuk el a sötétítő függönyöket,

az árnyékolókat, egyszóval árasszuk el fénnyel a helyiségeket, főleg ott, ahol a nap folyamán tartózkodni fogunk. Ez a biológiai óránk pontos idő beállítását is segíti.

3. Végezzünk néhány torna gyakorlatot

Ez lehet 30 perc kocogás, vagy csak 10 perc nyújtógyakorlat, a lényeg hogy elkezdjük. Ez nem csupán az izmainkat készíti fel a napra, de felébreszti az elménket is. Felszabadítja agyunk endorfin telepeit, amik így elárasztva a testünket nem csak boldogabbá, elégedettebbé, derűsebbé tesznek minket, de ellenállóbbá is a stressz helyzetekkel szemben, ami által kevésbé leszünk hajlamosak az elsárkányosodásra.

4. Öltözzünk át

Még akkor is vegyük le a pizsamánkat, és öltözzünk fel normálisan, utcai ruhába, ha egyébként otthonról dolgozunk, vagy nem kell elmennünk otthonról sehova. Ha ugyanis egész nap pizsamában maradunk, ellustulunk, és nem leszünk olyan hatékonyak. Ezen felül összemossuk a szerepeket, hogy mikor vagyunk dolgozó nők, mikor anyák, vagy társak. Magunkat is tiszteljük meg azzal, hogy törődünk a küllemünkkel. Ebben az esetben magabiztosabbak leszünk, és egy nem várt látogató érkezésekor is gond nélkül ajtót nyithatunk.

5. Meditáljunk

Eddig a napi előkészületek testünkre és elménkre gyakorolt hatásairól ejtettünk szót, de mi újság a lelki felkészüléssel? A reggeli ima vagy a meditáció segít összpontosítani, és tudatosítja bennünk létezésünk értelmét, továbbá mindazokra a dolgokra ráirányítja a figyelmünket, amiért hálásak lehetünk az életünkben. Ilyen gondolatok birtokában, és a rezgéseink által hatalmas lökést adunk a “szerencsének”, hogy további, ezekkel harmonizáló dolgokat vonzzunk be a napunkba.


6. A tiszta otthon boldog otthon

Nem kell patika rendnek uralkodnia körülöttünk, de nem árt, ha odafigyelünk arra, hogy tiszta és rendezett környezetben éljünk. Egy takarítás után biztosan elégedettséget érzünk, és sokkal derűsebbek és energikusabbak leszünk.

7. Jutalmazzuk meg magukat

Akár csak egy elismerő szóval vagy pillantással a tükörbe nézve. Ha valamit a nap folyamán ügyesen elintéztünk, lepjük meg magunkat a kedvenc harapnivalónkkal, vagy egy habos cappuccinóval.

8. Minden reggel olvassunk el valami motiváló gondolatot,

... ami feltölt minket lelki táplálékkal. Hasonlóan a fürdéshez - mert ahogy a tisztaságunk és üdeségünk sem tart örökké, csak mert egyszer megmosakodtunk - ismételjük naponta.

9. A reggelink egészséges összetevőkből álljon

Ahogy a kedvenc autónkba sem töltenénk szándékosan rossz motorolajat, saját magunkba se tömjünk haszontalan, vagy az egészségünkre káros “üzemanyagot.” Amikor tudatosan és egészségesen étkezünk, azt üzenjük a testünknek, hogy fontos a számunkra, és ezzel az üzenettel ő maga is fontos dolgokat fog a nap folyamán véghezvinni.

10. Szeretlek

Ez nem csak egy szó. Legyen gondunk arra, hogy ezt minden reggel elmondjuk valakinek. A szeretlek az egyben azt is jelenti, hogy: 1. elismerjük, 2. törődünk vele, 3. gondolunk arra, akinek mondjuk. Figyeljük meg, mit érzünk, amikor ez a szó elhagyja a szánkat. Több szeretettel, több együttérzéssel, több örömmel töltjük meg az életünket, és elmondhatjuk, ma sem hiába kelt fel a nap.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Álomlakás eladó

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Madarat tolláról, embert lakásáról

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered