Home tour - “Holiday” - Megmutatjuk Amanda (Cameron Diaz) házát úgy, ahogy még sosem láttad!

0 darab hozzászólás

A FILM, AMIT NEM LEHET NEM SZERETNI

Hihetetlen, de 15(!) évvel ezelőtt mutatták be a "HOLIDAY" című amerikai romantikus komédiát, melyet népszerűségben azóta sem sikerült egyetlen hasonló kategóriájú filmnek sem felülmúlnia. Megszerettük Amandát, imádtuk Irist, ahogy Jude Law ölelése is megért volna sokunk számára egy ajtócsapkodást.

A film máig nem múló sikere az átélhető sztori, a szerethető karakterek, és a rendezőnő személye mellett a kiváló helyszínválasztásban is keresendő.

Tarts velem, és körbevezetlek nem csak az Amanda által lakott, de a való életben is létező ingatlanban, sosem látott képekkel, és igazi filmes csemegének számító kulisszatitkokkal fűszerezve.

ÁLOMHÁZ PASADENÁBAN

A filmben látható impozáns épületet Wallace Neff, neves építész tervezte 1928-ban.
Nevéhez köthető az úgynevezett "Kaliforniai-stílus", mely a Földközi-tengerből és erős spanyol hatásból merítve mai napig jellemzi Dél-Kaliforniában épült házait. Az általa képviselt stílus méltán vált népszerűvé a hírességek körében is. Tervezett házat Jennifer Aniston és Diane Keaton számára is, ám személyes kedvence az a kétszintes, San Marino-i, jellegzetesen mediterrán birtok volt, melyben a film szerint Amanda (Cameron Diaz), a valóságban maga Wallace Neff élt és alkotott.

10.324 NÉGYZETMÉTERNYI CSODA

A magyar építési telkek méretével összehasonlítva átlagosnak semmiképp sem nevezhető ingatlan még 15 év után is kiemelt turisztikai látványosságnak számít Kaliforniában.
Nem csoda, hiszen bőven akad benne látnivaló.
Biztosan emlékszel még gyermekkorodból azokra a fehérnemű csomagokra, melyekre rányomtatták a hét napjait, így minden napra jutott egy garantáltan tiszta zokni vagy bugyi.

Kaliforniában kicsit más a lépték, náluk ugyanez a gondos előrelátás az ingatlan hálószobáinak számában érhető tetten. Az Orlando road 1883. szám alatti ingatlanban, ha kedvünk tartja, akár a hét minden napján más hálószobában hajthatjuk álomra a fejünket, és közel ugyanennyi, azaz 6 fürdőszobában moshatjuk le magunkról a "Santa Ana" porát.

A képen látható fürdőszoba az egyik hátsó hálószoba tartozéka, középpontjában egy tojásdad alakú káddal, beépített bútorok helyett patinás gyógyszeres szekrényekkel. A fürdő színeiben a konyhával van párban, azaz a krém, a keményfa padló barnája benne az uralkodó, egy olyan nő képét kirajzolva előttünk, amilyen Amanda: sikeres, ugyanakkor egyedülálló.

KONYHA

A konyha láttán sem egy gazdagréti panel étkezőjének a képe villan be az emlékezetünkből. Hatalmas, francia stílusú kültéri lámpákkal világították meg az egyébként sem kicsi főzőteret. A helyiség extra magas mennyezettel rendelkezik, melyet fehér szarufák díszítenek. A hosszú munkapult asztalként is funkcionál, a hűtőszekrényeket fekete ajtók mögé rejtették. A konyha áramvonalas megjelenését pedig azzal érték el, hogy a látványt egyetlen felsőszekrénnyel sem törték meg.

IRÁNY A MOZISZOBA!

A streamszolgáltatók korában már-már retró hangulattal bír a filmbéli moziszoba látványa, de érzésem szerint még ma is boldogan betuszkolnánk egy ilyen szórakoztatóközpontot az otthonunkba. A szarufákat ennek a szobának a mennyezete is megtartotta. A falak mély csokoládébarna színe, a függönyök vakító fehérsége pedig biztosítja a megfelelő kontrasztot. Amanda (illetve a film díszlettervezője és belsőépítésze) a tökéletes mozi élményhez nem kanapét, hanem egymás mellé illesztett fekvőfoteleket választott, ami sokkal jobb döntés, mintha klasszikus - és trendinek gondolt - színházi székekbe kényszerítené a szórakozni vágyókat. Ha moziszékeket nem is, de egyetlen filmszínházi kelléket mégis csak elrejtettek ebben a helyiségben. Kitalálod, hogy mi az?

... Nézz az alábbi képre, és meg fogod látni, hogy annak bal szélén rád kukucskál egy sárga-piros színű pattogatott kukorica készítő gép! Pont olyan, mint a mozikban!

SZÉP ÁLMOKAT!

Nem lehet elfelejteni azt az édes jelenetet, amikor Iris (Kate Winslet) megérkezve Amanda otthonába, beleveti magát annak csodálatos hálószobai ágyába.
Ez a tágas emeleti szoba a fehér, a szürke és a barna színek hármasában lett megálmodva, méghozzá nagy műgonddal.

1. A lepedők fehérek, akárcsak az ágy alatt elterülő bozontos szőnyeg.
2. Az ágy mutatós fejtámlája a földszinten található kárpitozott bútorok formáját utánozza.
3. A világos színű éjjeliszekrény az étkező és a nappali organikus színeiben köszön vissza.
4. Figyeld meg az ablaktextileket. A római redőnyök egy árnyalattal sötétebbek, mint a függönyök.
5. Ugyanez a játék ismétlődik meg a színekkel az ágyon, ahol a világosabb szürke találkozik a párnák mélyebb árnyalatával. A színek és árnyalatok ilyetén való párosításának köszönhető, hogy cseppet sem unalmas ez a hálószoba.

IGY FEST EZ A PAZAR OTTHON NAPJAINKBAN

Az alábbi képen a nappali és a hálószoba látható mai köntösében.

A házhoz saját könyvtárszoba is tartozik, a konyha pedig a filmbélihez egyáltalán nem hasonlító fehér, kék és sárga színű burkolatot kapott.

LAKBERENDEZÉSI TREND, AMIT EZ A FILM HOZOTT DIVATBA

FILMES KULISSZATITKOK HŰSÉGES RAJONGÓKNAK

1. A filmet rendező Nancy Meyers Amanda és Iris karakterét kifejezetten Diaz és Winslet számára írta.

2. Jack Black akkor fogadta el a felkérést a szerepére, amikor megtudta, hogy filmbéli partnere Kate Winslet lesz.

3. Iris (Kate Winslet) vidéki házikója is egy valódi otthon, ráadásul a valóságban a filmbéli berendezésekkel nagyon hasonló bútorokkal ellátott.

4. Bár Amanda (Cameron Diaz) háza valóságos épület, melynek utolsó, ismert eladási ára 9.500.000 $ -nál állt meg, a külső felvételeket leszámítva a belső tér jeleneteihez külön díszletet építettek, (és itt most ér meglepődni) azaz a felvételek nem a házban készültek.

5. A filmet valójában visszafele forgatták le. Az elsőként rögzített jelenet a film legvégén látható szilveszteri buli volt Graham (Jude Law) otthonában. Ennek a csavarnak az volt az oka, hogy ez azon kevés jelenetek egyike volt, melyben valamennyi főszereplő egyszerre volt látható. A film készítői úgy vélték, ez a remek kezdet jó alapot képezhet a forgatási munkálatok egészére nézve.

6. A híres videotékás (ma már e szó jelentését a legifjabb generáció nem is értheti) jelenetet egy valódi, DVD-ket árusító üzletben forgatták le, és gondosan ügyeltek arra, hogy az alkalmazottak a háttérből eltávolítsák az össze olyan lemezt - köztük a Titanic-ot - amiben Kate Winslet vagy Jack Black neve, arca látható. Ugyanebben a jelenetben tűnik fel egyetlen snitt erejéig az a zseniális Dustin Hoffman, aki a filmben önmagát alakítva, fél másodperces szerepével került azonnal a középpontba.

349.990 Ft

86.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered