Amit mindenki csinál otthon, de senki sem vallaná be

0 darab hozzászólás

Talán ugyanolyan lakásokban élünk, ahol csak egyvalami különbözik: a bejárati ajtónkon a névtábláink?

Mindannyian szeretnénk abban hinni, hogy egyediek és megismételhetetlen vagyunk, és ez igaz is, ám sokkal több közös van bennünk, mint gondolnád. Ha hazaérve magunkra zárjuk az ajtót, hasonló gondolatok száguldoznak át a fejünkön, és a minket ért hatásokra is hasonló módon reagálunk.
Lássuk, mik azok a dolgok, amiket otthon te is rendre megteszel, különösen, ha azt senkinek sem kell utóbb bevallani.
Meglátod, nem is vagyunk annyira különbözőek. 😉

Nem nézel meg akármit a TV-ben

Ahogy korábban a fél ország nem nézte a Dallas című amerikai filmsorozatot, és "nem tudott" semmit Jockey Ewing viselt dolgairól, pontosan úgy nem nézed te sem a mai "idióta" sorozatokat, vetélkedőket a televízióban. Mégis pontosan tudod, kit miért utálsz benne, és miért rangodon aluli ilyen műfajú műsorokat nézni.

Horror után rajzfilm

Ha este valami ijesztő filmet néztél meg a neten, előfordul, hogy úgy zárod a napot, hogy lefekvés előtt még belenézel egy aranyos rajzfilmbe, hogy a lelki egyensúlyod a helyére billenjen, és megelőzz egy éjszakai rossz álmot.

Kedvenc zenéd

Mivel jó színben szeretnél feltűnni az ismerőseid előtt, mely alól a zenei ízlésed sem kivétel, gyakran olyan műfajokat is megemlítesz, mint kedvenceid, amikről tudod ugyan, hogy minőségiek, de otthon, ha lazulsz, mégsem azokat hallgatod.

Inkább lépcsőzöl

Ha a lépcsőházban összefutsz egy olyan lakóval, akivel nincs kedved beszélgetni, inkább passzolod a liftet, csakhogy egyedül maradhass, és gyalog indulsz neki az emeletnek.

Hátha megjavul

Ha elromlik otthon egy háztartási készüléked, egy darabig nem nyúlsz hozzá, aztán kis idő múlva újra megpróbálod bekapcsolni, hátha a semmitől (?) mégis sikerült neki megjavulni. A vicc az, hogy ez a reményteljes és naív várakozás időnként be is jön. Az más kérdés, hogy meddig tart a hatás.

A hűtőszekrény választéka

Ez a "hátha" nagyon erős motivációs eszközöd. A hűtőd ajtaját is előszeretettel nyitod ki újra meg újra annak reményében, hogy amit már 5 perce sem tartalmazott, arra talán a következő nyitás alkalmával ráakadsz benne. Persze nem fogsz, de ennek tényét nagyon nehéz elfogadnod.

Cukorkára ragadt papír

Előfordul, hogy a kedvenc cukorkádat az istennek sem sikerül a papírjából anélkül kiimádkoznod, hogy egy darabka papír a csomagolásából bele ne ragadna. Ilyenkor kidobod? Dehogy. Jóízűen elmajszolgatod. Egy kis cellulóz elfogyasztásába még senki sem halt bele.

3 másodperces szabály

Meggyőződésed, hogy ha leesik a földre egy darabka étel, ám azt azonnal felkapod, a bacilusok még nem tudták birtokba venni. Ugyanezt teszed a gyermeked cumijával is, csak azt még - fertőtlenítés gyanánt - be is kapod, hogy lenyalogasd róla a koszt, mielőtt a csöppségnek visszaadod.

Selfie

Otthonod magányában, amikor senki sem lát, időnként csinálsz magadról pár száz selfie-t, majd miután megnézted őket, megállapítod, hogy bénán sikerültek, és szépen kitörlöd valamennyit. Kis túlzással csak minden ezrediket találod méltónak egy közzétételre.

Melltartó

A nap végén már annyira idegesít a melltartód, hogy munka után meg sem várod, hogy beérj a lakásban. Időnként már a kocsiban, vagy a liftben, de legkésőbb az előszobádban megszabadulsz tőle. No para! A férfiak ugyanezt teszik, csak az alsónadrágjukkal, persze ők csak a lakásban. :)

Copf

Ha szép hosszú a hajad, nyilvános helyen nem rejtegeted irigylésre méltó sörényedet, de amint hazaérsz, az első dolog, amiért nyúlsz, az a hajgumid, pláne ha van kisgyermeked.

Orrpiszok és egyebek

Amikor kifújod az orrod a zsebkendődbe, az esetek felénél megnézed, hogy a tartalma milyen színű. Ugyanezt az ellenőrzést a toaletten is elköveted, csak ott a produktum formáját és méretét szemrevételezed, mielőtt lehúzod a WC-t.

Pisilés alternatív módon

Vannak olyan speciális esetek, amikor nem éri meg a vesződséget, hogy eljuss a toalettig, így kerítesz egy kisebb edényt, és abba pisilsz bele. Amennyiben ilyet még soha nem tettél, zuhanyozás közben a kádban már biztosan pisiltél.

Elképzelted már, milyen ellenkező neműként pisilni

A pisilés kimeríthetetlen téma, ha a kíváncsiságunkról van szó. Amennyiben nő vagy, biztosan elképzelted már, milyen lehet férfiként pisilni. Talán oda is álltál már a WC csésze elé, hogy megnézd, te mekkora sikerrel találnál bele.

Pont most akartam tusolni

Miután elhatározod, hogy fürdeni fogsz, azt megelőzően gyakran még egy órát is téblábolsz tétlenül a lakásban. Aztán amikor valaki megelőz a családban, és bemegy előtted a fürdőszobába, rögvest beléd hasít a gondolat, hogy "a francba, épp most akartam én is oda bejutni."

Illatok ellenőrzése

Napközben megszagolod a hónod alját, hogy biztos legyél abban, még nem áraszt a blúzod kellemetlen szagot. Ugyanígy ellenőrzöd azokkal a pólóidat is, amikbe úgy bújsz bele, hogy egyszer már voltak rajtad, ám úgy ítélted meg, egy alkalmat mosás nélkül még biztosan kibírnak.

Amikor nincs kedved másokkal találkozni

Ha olyankor hívnak meg valahova, amikor nincs kedved otthonról kimozdulni, gyakran gyártasz olyan kegyes hazugságokat, miszerint valaki beteg a családban, vagy te nem érzed túl jól magad. Egyszerűbbnek látod ezt, mint az igazságot kimondani.

Szemspirál

Nem tudni, miért, de miközben a szemspiráloddal fested a szempilláidat, bambán tátva marad a szád. Elég idétlenül nézel így ki, de csukott szájjal ezt valahogy te sem tudod kivitelezni.

Borotva

Nem mindig van kedved, időd a lábadat teljes hosszában leborotválni, pláne, ha senki sem fogja a végeredményt látni. Olyankor a bokádat csak addig a magasságig csupaszítod le, hogy az a felhúzódó nadrágod szárán kikandikálva még éppen rendben legyen. A lábad többi része....megvár.

Internetes vásárlás

Azt ma már a legtöbb férfi tudja, hogy annak az autónak, aminek minden nő örül, ha a ház előtt meglátja, nem BMW, hanem Magyar Posta, GLS, DPD, Express one a márkája. Ám legyen bármilyen sok is, amit a neten rendelt kincsekre költenél, ha a végén a postaköltség meghaladja az 1000 Ft-ot, a portékát inkább más oldalon vásárolod meg.

Telefonálás

Nem ritka, hogy hosszas telefonbeszélgetéseid alkalmával kilométereket járkálsz fel s alá a lakásban. Szükségét érzed, hogy úgy tegyél, mint egy cápa, és ne állj meg.

Számítógépes munkáid

Ha belekukkantanánk a számítógépedbe, valószínűleg sok olyan mentett munkádra akadnánk, melyek nevei épp csak hogy különböznek, mert ugyanannak a témának az újabb és újabb verziói. Valahogy így: munka, munka1, munka_02, munka_új, munka_final, stb...

Hűtőszekrény

A karácsonyfáról lelopkodott szaloncukrok gondosan visszacsomagolt, és lustaságból formára igazított csomagolásának továbbfejlesztett változata az, amikor a hűtőszekrényben lévő élelmiszerekből épp csak annyi veszel ki, hogy egy darab még maradjon azok tárolójában. Teszed ezt azért, hogy a kiüresedett üvegeket, dobozokat, tálcákat ne neked kelljen majd a szemétbe kidobni.

Mikrohullámú sütő

Sokszor odarohansz a mikródhoz az utolsó 3 másodpercben, hogy még azelőtt nyithasd ki az ajtaját, hogy a melegítési idő lejártát jelző, idegesítő szignál megszólalna. A hangját senki sem bírja.

Filmnézés és étkezés

Hiába készült már el a kedvenc ételed, inkább megvárod, amíg betölt a Netflix, hogy a film kezdésével egy időben kezdhess el falatozni. Nem lenne teljes az élmény, ha előbb fognál hozzá az étkezéshez.

Földön heverő holmik felvétele

Előfordul, hogy vagy nincs szabad kezed, vagy nincs kedved a földre lehajolni, így inkább addig ügyeskedsz, míg a leesett holmit a lábujjaiddal fel nem sikerül venni.

Villanykapcsoló

Amikor este kilépsz a szobából, szereted úgy intézni, hogy csak a kezeddel nyúlj vissza a villanyt leoltani, miközben már a másik, világos helyiségben van. Nem akarsz egy sötét szobából kilépni.

Házi kedvenced

Teljesen bizonyos, hogy otthon úgy beszélsz a kutyáddal vagy a cicáddal, mintha ő is ember lenne.

Hátralevő idő ellenőrzése

Este, amikor az ágyban fekve még ellenőrzöd az ébresztő beállítását a telefonodon, mindig rápillantasz a feliratára, amint kiírja, hogy attól a perctől számítva a felkelésig még hány óra, hány perced van. "6 óra 35 perc. Nem túl sok, igyekezzünk aludni."

Felismerés

És most, amikor ennek a listának a végére értél, magadban mosolyogsz, és azt gondolod: Hm, nagyon sok dologban pont ilyen vagyok.
Megnyugodhatsz, mert ezzel a felismeréssel nem vagy egyedül.
Lazíts egyet egy kényelmes fotelben, és tudd, hogy ettől még minden rendben van veled, és érezd magad remekül!

196.990 Ft

337.990 Ft

202.990 Ft

149.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered