10 tavaszi tipp az otthonod és az életed felfrissítéséhez

0 darab hozzászólás

Szia, tavasz, már nagyon vártunk!

Nem véletlenül van a tavaszi nagytakarításnak különösen nagy jelentősége, hiszen a tavasz nem csupán a természetben, de az életünkben is nagy lehetőség arra, hogy megújuljunk. Ráadásul a belső megújuláshoz az otthonunk felfrissítésén, illetve újdonságnak számító tavaszi tevékenységeinken keresztül is vezet út. Az alábbikban olyan változatos tippeket osztunk meg veled, melyekkel lendületet adhatsz a mindennapjaidnak és rendszerezettebbé teheted az életed.

Készíts emlékdobozt

Először is el kell oszlatni azt a félreértést, hogy a rendetlenség felszámolása az a minden, látszólag feleslegestől való megszabadulásban keresendő.
Szinte minden ember életében akadnak olyan szentimentális dolgok a múlt évből, melyek nem igazán férnek el sehol, és melyek kapcsán felmerül a kérdés, hogy "Ezzel meg mit csináljak? Nem tudok megszabadulni tőle!" A szóban forgó tárgyak általában valamilyen kártyák, amikben egy szép üzenet található, esetleg olyasvalakitől, aki már nincs köztünk, egy gyerek hajfürtje, egy emlékezetes fénykép, vagy csak egy apró, másnak semmit sem, nekünk talán mindent jelentő cetli, vagy egy hasonló jelentőséggel bíró apró tárgy. Miután azonosítottuk ezeket az ereklyéket, érdemes őket egy albumba vagy egy csinos emlékdobozba rendezgetni évszám megjelöléssel. Sok év múlva hatalmas élmény lesz őket elővenni, és felbecsülhetetlen érték lesz a gyerekeink, unokáink életében. Ezzel rituálisan le is zárhatunk egy évet, és előkészíthetjük az életünket a következőnek.

Készíts tavaszi ruhaillatosítót

Az illatok hangulatunkra gyakorolt hatását nem kell hosszasan ecsetelni. Tegyél a ruhásszekrényedbe vagy közvetlenül a ruhaakasztókra illóolajjal átitatott fa lapokat, korongokat, vagy gyógynövényekkel megpakolt zsákocskákat, hogy azok a ruháidat frissítő záporként átjárva felébredjenek téli álmukból.

Lepd meg a családot egy hasznos heti tervezővel az előszobában

A csupasz falak problematikáját is megoldhatod azzal, ha az előszobában a fal egy szakaszát lefested krétafestékkel, majd erre felvezeted táblázatos formában a hét napjait, és azt, hogy adott nap kinek milyen teendője van. Felkerülhetnek ide a különórák, a különleges időpontok, hogy aznap ki viszi le pisilni a kutyust, ki viszi ki a szemetet, mikor vannak egyéb programjaitok.

Vedd számba, melyik háztartási gépednek mikor jár le a garanciája

Talán te is rengeteg háztartási gép, laptop, telefon dobozát tárolod arra az esetre, ha meghibásodna a garancia ideje alatt, és azt eredeti csomagolásában kell visszavinned a vásárlás helyére. Annak érdekében, hogy felszabadíts értékes helyeket a lakásban, érdemes átnézni és fel is címkézni ezeket a dobozokat a lejárati dátummal, hogy azokat, amelyek felett már eljárt az idő, kidobhasd, illetve azok legyenek elérhető közelségben, melyekre a közeljövőben szükséged lehet.

Szabadíts fel helyet a szekrényekben függőleges rendszerezéssel

Kis lakásokban egyenesen bűntett nem kihasználni a fal adta függőleges tárolásra alkalmas helyeket. Szerezz be néhány fali panelt a konyhádba, melyekre felakaszthatod a serpenyőidet, és minden lapos konyhai vagy kis helyen elférő konyhai eszközödet, ezzel lélegzethez juttatva a szekrényedet.

Készíts ötletes és látványos tárolókat dunsztosüvegek segítségével

Nem csak polcon vagy szekrényekben, de ezek alatt is tárolhatsz dolgokat. Csupán annyi a tennivalód, hogy átfúrd a polc vagy szekrény alját, majd ehhez egy egyszerű csavarral és anyával rögzítsd a dunsztosüvegek csavaros fedelét. Ezek után töltsd meg az üvegeket, és csavard rá a fedelére. Nem csak ötletes, de praktikus megoldás is, hiszen pontosan láthatod az üvegek tartalmát anélkül, hogy ehhez bármit ki kéne nyitnod.

Vess véget a kulcsok összevissza pakolásának egy dekoratív trükkel

A lakáskulcsok gyakran esnek áldozatául az eltűnésnek, ráadásul nem is mindig szép a látványuk a falon vagy egy tálkában, pláne, ha többen is laktok a lakásban. Könnyedén elrejtheted őket egy egyszerű, mélyített képkeret mögött a falon, ahogy a fenti képen is láthatod.

Takard el el a polcodon azokat a dolgokat, melyeket nem akarsz közszemlére tenni

A polcodon lévő tárgyak nem mindegyike kell, hogy publikus vagy szembetűnő legyen. Annak érdekében, hogy ne kelljen őket valahova elpakolni, szerelj fel a polcra egy mutatós vagy éppen semleges árnyékolót. Használj hozzá mennyezetre szerelhető konzolokat, amiket a felső polc alsó részére erősítesz, így egyszerre egy vagy több polcra is lehúzhatod, függően attól, hogy hánynak a tartalmát szeretnéd eltakarni.

Alkoss meg egy tavaszi színbe öltöztetett esernyőtartót

Tavasszal előkerülnek az esernyők is. Annak érdekében, hogy ne kelljen őket a fogason, kalaptartón tárolnod, szerezz be egy arra alkalmas magas falú vödröt vagy kaspót, és tedd hangulatossá azzal, hogy tavaszias színbe öltöztetve részlegesen átfested. Egy ilyen átalakítás után nem csupán praktikus lesz esős napokon egy ilyen esernyőtartó, de az előszobád dísze is lehet.

Készíts egyedi jógamatrac "táskát"

Ahogy melegszik az idő, már egy közeli parkba is kimenekülhetsz jógázni. Ilyenkor jól jön egy olyan tároló táska, amibe a jóga szőnyegedet könnyedén becsúsztathatod. Nem kell súlyos ezreket kiadnod egy menő jóga táskáért, megoldhatod a szállítását egy mutatós és egyedik makramé csíkkal vagy egy közönséges kutyapórázzal is! A feltekert matracodnak először az egyik, majd a másik végén hurkold át a pántot, majd kutyapóráz esetén a karabinert egyszerűen rögzítsd az átellenes végéhez, mintha csak egy táska füle lenne. A többi feladatot a gravitáció helyetted elvégzi.:)

Bízunk benne, hogy fenti tippjeinkben találtál olyat, amit te is meg tudsz valósítani, vagy további ötletekre sarkallnak a tavaszi megújulás jegyében.

Annak érdekében, hogy a jó idő beköszöntével még több időt tölthess el a barátaiddal és a családoddal a szabadban, ajánlunk néhány mutatós és praktikus kerti bútort, amivel a kerted külleme is garantáltan rendszerezettebb lesz.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered