OMG! - Ez Kim Kardashian otthona

0 darab hozzászólás

Egy nem mindennapi nő nem mindennapi háza

Mai virtuális túránkon egy - feltételezésünk szerint - sokakat megosztó otthon bemutatására vállalkozunk, amikor a reality show-k világából mára fogalommá vált Kim Kardashian házába kalauzolunk el. Abba a házba, amit - ha mérges - saját lánya is csak "csúnyának" nevez, mert szerinte ilyen házban senki sem lakik, de megkapta már a ravatalozó vagy kolostor jelzőket is bírálóitól ez a minimalista szentély. Kíváncsiak vagyunk, hogy rád milyen hatást gyakorol ennek az élettérnek a látványvilága.

A minimalizmus új szintre emelése

A Hidden Hills-ben található épületet eredetileg Kim és rapper férje, Kanye West még 2013-ban vásárolták meg potom 20 millió dollárért, mely egy alapos felújítást, majd egy válást, és egy ebből következő újbóli ráncfelvarrást" követően mára már 60 (!) millió dollárt ér.

Átalakítás 2.0

A házat válásukat követően Kim tartotta meg, és nagyvonalú megegyezésük értelmében csak az eredeti vételár erejéig kellett exférjét kompenzálnia, így maradt még némi aprója az ingatlant teljesen a maga képére formálni, ami a vártnál is letisztultabbra sikerült.

Az egyszerűség és wabi-sabi esztétika találkozása

A ház belső tereit az a - formatervezés világában illusztrisnak számító - Axel Vervoordt álmodta meg, aki mestere a csábító egyszerűség és a wabi-sabi esztétika gyakorlatba való átültetésének. Más prominens tervezők is bábáskodtak az ingatlan felett, köztük Claudio Silvestrinnel – aki Kanye egy korlábbi loftján is dolgozott, és - aki méretes és zavarbaejtő fürdőszobájukat tervezte meg. Mellettük Vincent Van Duysen segített berendezni a nappalit és a gyerekszobákat, Peter Wirtz pedig a csakis zöld színben pompázó kert kialakításáért felelt.

Semlegesre hangolva

A ház megalkotásakor a tervezők és Kim nem is dekorációkról, hanem filozófiáról beszélgettek. Arról, hogy miként élünk most, és hogyan fogunk élni a jövőben. Ennek fényében folyamatosan arra törekedtek, hogy a ház egyre "tisztább" legyen, ezért minden helyiséget törtfehér vakolattal borítottak. Ennek lenyomata a nappaliban a hatalmas, félkör íves, törtfehér ülügarnitúra, melyet egy mészkőből készült koktélasztal vesz körül.

Tágas konyha japán stílusjegyekkel

Kim konyhájának érdekessége, hogy teljességgel száműzték belőle a felső szekrényeket, konyhapultja pedig főzőlap nélküli, süllyesztett gázrózsákkal büszkélkedhet. A konyha központi eleme az a hatalmas krém színű konyhasziget, melynek tetején Shiro Tsujimura kerámiavázák kaptak helyet.

Káoszból a csendbe

Az étkezőben egy hosszú, nyers fa étkezőasztalt vesznek körül a hófehér, kárpitozott, illetve a fonott betétekkel díszített, organikus étkezőszékek. A ház úrnője azért ragaszkodott ehhez a mondhatni ingerszegény enteriőrhöz, mert a káosz után, mely a világot uralja csak arra vágyott, hogy amikor hazatér, körülötte minden csenges és nyugodt legyen.

A kert színvilágát sem bízták a véletlenre

Nappalija kényelmét Royère kárpitozott ülőbútorok, Pierre Jeanneret munkái és Axel Vervoordt mészkő koktélasztala biztosítja, melyek mellé bekerült néhány műalkotás és egy zongora.
Az ablakokon - néhány kivételtől eltekintve - nincsenek függönyök, így zavartalan a kilátás a kizárólag zöld növényekben (tehát nincsenek színpompás virágok) gazdag kertbe.

Ha már lúd, legyen kövér

Kim az új életével járó felújítást tényleg nem vette félvállról, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy nagyratörő céljai között olyan átalakítások is szerepeltek, mint két domb elhordása az ingatlan körül, továbbá egy földalatti boltozat, parkoló és wellness központ, és egy őrház kialakítása, melyek megépítésének megakadályozása érdekében több szomszédja is jogi lépéseket helyezett kilátásba. Bár házában látszólag a fehér az egyetlen szín, ennek monotóniáját jólesően törik meg a nyers fa bútorok és műalkotások. A kolostorok letisztultságát is meghazudtoló ingatlanban találni azért egyéb színeket is. Gyermekei saját ízlésük szerint rendezhették be a szobáikat, ahol a rózsaszín és a lila előfordulása sem ritka.

Kimnél még a víz sem folyik közönséges mederben

Az internet népe kis híján elájult, amikor megpillantotta, hogy fürdőszobájában nincs mosdókagyló. Emiatt később demonstratíve volt kénytelen bemutatni, hogyan képes azt rendeltetésszerűen használni. A precíz tervezésnek hála a csatelepet bármekkora erővel is nyitja meg, a víz még a legerősebb vízsugár mellett sem loccsan fel a ruhájára, hanem azonnal távozik a lefolyó vájatában.

Az örmény származású Kim Kardashian házáról, ami saját bevallása szerint a békéről, a csend fontosságáról és a pozitív energiák kozmikus értékeinek kereséséről szól, sok minden elmondható, de az nem, hogy átgondolatlan lenne, közönséges vagy hivalkodó.
 
Te elfogadnád otthonodnak ezt a grandiózus birodalmat?

Kim ihlette bútorok

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered