Álom luxuskivitelben - 15 elbűvölő Glamour dekoráció az otthonodba

0 darab hozzászólás

Giccsparádé vagy mégsem?

Hírlik, hogy Sir Winston Churchill egy ízben vitába keveredett Nancy Astorral, a brit alsóház első női tagjával. A vita kissé vitriolosra sikeredett, melynek hatására Nancy nem tetszését kifejezve így szólt az éppen kávéját kortyolgató Churchillhez:
- Winston, ha én az ön felesége lennék, mérget öntenék a kávéjába!
- Nancy, ha az ön férje lennék, meg is innám azt! - felelt rá Churchill, a tőle már megszokott azonnal tüzelő, gyilkos humorával.

Ilyen és ehhez hasonló anekdoták százai ismertek a legendás politikusról, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy felesége igen csak otthonosan mozgott a lakberendezésben, mely abban az időben a Glamour-ról szólt. Továbbá, hogy London egyik legelőkelőbb kerületében található egykori otthona, mely ugyancsak a stílusirányzatok legcsillogóbbikában, Galamour stílusban berendezett.

DE MI IS A GLAMOUR?
Az eredetileg csak a fényképész szakmában használt műfaji megnevezés tulajdonképpen az e korszakban élő modellek szépségének optikai tuningját jelentette. A 30’-as évek fátyolos fotóin az izgalmas megvilágítások, és retusálások által olyan nők néztek vissza ránk a fényképekről, mint ma a Kardashian lányok, csak hozzájuk képest az akkoriak szűrő nélkül.
Ezek az alapvető jegyek, mint amilyen a ragyogás, a csillogás, a szépség dominanciája aztán szépen átkúsztak a lakberendezés területére, majd komplex stílussá fejlődve meghódították, elsősorban a női szíveket.
És itt szeretném máris elejét venni egy félreértésnek, ami oly gyakran éri a Glamour-t vádként, nevezetesen, hogy giccses. Nem minden giccses, ami glamour, és nem minden glamour, ami giccses.
A glamour egy életérzés is. Szédítő ragyogás, ahova tűsarkú cipőnket lekapva a lábunkról harisnyában, bársony köntösben, gyöngy fülbevalónkkal a kezükben tipegünk le a széles márványlépcsőn. Lábunk alatt egy súlyos perzsaszőnyeggel, miközben az arcunkhoz simítunk kacéran egy színes pávatollat. A glamour a pezsgő és a Martini világa, amiből épp csak kihalásztuk az olívabogyónkat, miközben lágy muzsika és aromás szivarfüst lengi be a szobát. Édes emlékek, álmos reggelek nyújtózkodó hangulata ez. Egy álomé, méghozzá luxuskivitelben.
Ha téged is magával ragad e stílus végtelen eleganciája, és hedonista módon vágysz arra, hogy ezt az érzést a bútoraidon keresztül is megtapasztald, szerezd be az alábbi 15 berendezési tárgyat, és garantált lesz az otthonodban a Glamour hatás!

1. Zsúrkocsi

A nikkel, réz vagy arany imitált zsúrkocsi tökéletes nappali kiegészítő ahhoz, hogy az otthonod igazán elbűvölő és elegáns legyen. A zsúrkocsik a 20. század elején váltak népszerűvé, és a baráti összejövetelek elengedhetetlen kellékévé, hiszen remekül lehet rajtuk az italokat és poharakat, szendvicseket szervírozni.

46.990 Ft

34.990 Ft

2. Tűzött, testes bútorok

A glamour klasszikus bútora a bőr vagy bársony borítású kanapé, fotel, vagy puff. Lehet egyenes vonalú, íves, a lényeg, hogy ne lehessen mellette szó nélkül elmenni.

3. Arany vagy sárgaréz bútorok, kiegészítők

A fényes arany kerettel, vagy szálcsiszolt sárgarézből készült bútorok minden Glamour stílusban berendezett otthonban megtalálhatók. Ez lehet egy nyitott polc, egy tükör a falon, arany lábakon álló asztal és szék, függönytartó rúd, vagy gyertyatartó az asztalon. Ha a fém nem annyira a kedvencünk, hasonló színben pompázó díszpárnát. is választhatunk.

120.990 Ft

4. Műszőrme padok és székek

A műszőrme nagyon vidám glamour textil. Padok, puffok, párnák, szőnyegek kedvelt alapanyaga, főleg fehér és pink kivitelben. Legalább egy szőrmés, habcsókra emlékeztető kiegészítőt szerezz be a hálószobádba vagy a nappalidba.

19.990 Ft

5. Tükörfelületű bútorok

A tükrös, vagy tükröződő felületű bútorok, mint például az éjjeliszekrények, íróasztalok és baldachinos ágyak, nagyszerű megoldásai annak, hogy ragyogást kölcsönözz a lakásodnak. Segítenek a tér megvilágításában is, mivel a tükrök finoman verik vissza a szobán áthaladó fényt.

118.990 Ft

6 Vintage stílusú szőnyegek

Egy keleti vagy vintage stílusú szőnyeg tökéletes kiegészítője lehet elbűvölő nappalidnak. Elsősorban keleti vagy diagonál mintájúban gondolkodj, mivel ezek a minták jól illenek egy bársony kanapéhoz.

7. Szegecselt bútorok

A glamour dekoráció a fémekről is szól, egy szegecsekkel díszített kanapé nagyszerű módja annak, hogy rangot adj a nappalidnak. A szegecsek megjelenhetnek a kanapén, székeken, vagy akár egy párnázott szobaajtón, ezzel a világba kiáltva a bűvös szót: Glam!

8. Márványfelületek

Miért ne próbálnál ki egy márványfelületű dohányzóasztalt? Tökéletesen illeszkedne glamour szobád hangulatához! Bónuszpont jár érte, ha olyan darabot választasz, melynek sárgaréz vagy arany színű lábai vannak.

9. Fémes részletek

Mivel a tükrös bútorok nem a legolcsóbbak közül valók, rengeteg más módja is van annak, hogy a csillogást a szobádba becsalogasd. Az egyik ötlet, ha apróbb fémes kiegészítőkkel dekorálsz. Ez lehet egy króm, nikkel, arany, sárgaréz képkeret, tükör, asztali lámpa, ceruzatartó, egyéb asztali kiegészítő, vagy bármilyen dísztárgy.

21.990 Ft

129.990 Ft

10. Sávosan steppelt kanapé

A sávosan steppelt kanapék elegáns alternatívát jelenthetnek azok számára, aki a glamour modernebb, fiatalosabb változatát szeretik. Függőlegesen tagolt vonalai általában a háttámlát díszítik, kortárs hangulatot kölcsönözve glam nappalidnak.

11. Drámai világítás

A fekete csillároktól a kristály világítótestekig bármi jöhet, ami további csillogást, fényárt eredményez. A lényeg, hogy látványos legyen. Mennyezeti lámpatestek esetében az sem árt, ha grandiózus méretű a függeszték.

28.990 Ft

12. Bársonybútor

A bársony fényűző anyag, melyet a modern glam belsőépítészetben megtalálunk. Választhatsz bársony kanapét, bársonyszékeket, és még sok mást. Ez az anyag könnyen tisztítható, puha tapintású, és abszolút előkelő, így kár lenne kihagynod.

98.990 Ft

75.990 Ft

13. Állatmintás szőnyegek és párnák

Az olyan állatmotívumok, mint a tigris, a zebra és a gepárd mintázatú, vagy marhabőr szőnyegek és párnák, egzotikus módon díszítik a nappalit. Bónuszpontot ér, ha fémes díszítések vannak a szöveten!

14.990 Ft

14.990 Ft

14. Aranykeretes tükrök

Az aranykeretes tükör tökéletes kiegészítője minden pazar glamour szobának. Választhat egy egyszerű, minimalista, vagy francia stílusú aranyozott tükröt, és vele az elbűvölő dekadenciát.

13.990 Ft

15. Műszőrme takaró és szőnyeg

Végezetül elég csak rádobnod egy ilyen darabot a bársony kanapédra, és ezzel kész is a hamisítatlan glamour hatás az otthonodban!

14.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered