Női dolgok -amitől minden férfi kiakad

0 darab hozzászólás

A világ teremtése óta csak a ruhák változtak: a nő soha

1. Büntető hallgatás

A férfiak mindaddig panaszkodnak a nők véget nem érő szájalására, míg meg nem tapasztalják azt a fajta csendet, ami rosszabb bármilyen csacsogásnál. Abból lehet tudni, hogy e csendnek nem egy váratlan fulladás vagy hangszalagbénulás az oka, hogy a "Mi a baj, édesem?" kérdésre kisvártatva megérkezik a válasz: "Semmi!" Ez a "semmi" azonban nagyon is valami, de a nő ekkor már csak azért sem mondja meg, hogy mi bántja. Kitartóan hallgat, ezzel büntetve a férfit, bár tulajdonképpen önmagát is.

2. Mindenütt hajszálak

A férfiak imádják a párjuk dús hajkoronáját, szeretnek beletúrni. Azt azonban nem kedvelik, ha ezek a hajszálak a kedvesük fejét elhagyva mindenre rátapadnak. Nem elég, hogy tele vele a kocsi, de most már a fürdőszoba, az előszoba, a kanapé, a kád lefolyója, a konyha padlója is ebben pompázik, ők pedig rálépnek, vagy beletenyerelnek. Nem is értik, hogyan képes egy nő anélkül ennyi hajat elhullajtani, hogy közben meg ne kopaszodna.

3. "Beszéljük meg"

A férfiak a problémájukról nem igazán akarnak beszélni, hanem gyorsan megoldják, és tévesen úgy képzelik, hogy egy nő is így működik, azaz ha megosztják velük a saját problémájukat, akkor azt várják tőlük, hogy azt megoldják, pedig ez nem cél. A nő ilyenkor csak azt akarja, hogy meghallgassák. Nem akarja, hogy meg is javítsák! A következő félreértés akkor van, amikor a nő a férfival kapcsolatos problémáját akarja az érintett féllel átbeszélni, de nem számol azzal, hogy vele ellentétben a férfi ezen már régen túl van. A férfiak egyszerű lények, azaz nem lelkizik túl a dolgokat, a nők azonban a sérelmeiket hosszasan emésztik, sokszor olyasmit is beleképzelnek a történetbe, aminek semmi valóságalapja, majd ennek a légből kapott feltételezésnek a boncolgatására akarják rábírni szegény férfit.

4. Folyamatosan átrendezik a lakást

Ahogy azt fentebb már említettem, a férfiak viszonylag egyszerű (de nagyszerű) szoftvert futtatnak, aminek hibamentes működéséhez elengedhetetlen a viszonylagosan állandó környezet. A nők imádják kiélni magukat a lakásukban, örömükben és bánatukban is folyton átrendezik, ám ha ezt túl gyakran teszik meg, azzal teljesen kibillenthetik a nyugalmából a férjüket. Nem csak a saját dolgait nem fogja megtalálni a lakásban, de ha tartósan terheljük új impulzusokkal, talán még a háztömböt sem.

5. "Nincs egy göncöm sem"

A nők nem tízes számrendszerben gondolkodnak. Esetükben a "nincs egy göncöm sem, amit felvehetnék" kijelentés már akkor elhangzik, ha a cipőállomány 10 párra, a viselhető ruhák száma 30 alá csökken. Ekkor aztán eszeveszett vásárlásba kezdenek. Ezek a pánikvásárlások sok esetben torkollnak olyan ruhák megvételébe, amiket továbbra sem tudnak semmivel összepárosítani, de lehetetlen volt őket nem megvásárolni, mert akciósak voltak. Sok nő akkor is képes hazaérkezni egy pulóverrel vagy cipővel, ha eredetileg csak kutyakajáért ugrott be a boltba. A helyzetet súlyosbítja, hogy most már interneten is rendelhetnek, a csomagot pedig sunyiban hozhatja a futár vagy a posta, netán a portéka posta pontra érkezik, amiről a férjek sok esetben nem is értesülnek. Nem vitás, ezt a kényszert kezelni kemény kihívás egy férfinek.

6. Smink nélkül ki sem teszi a lábát az utcára

Ez a nők csak egy szűk rétegét érinti, de őket nagyon, pedig a férfiak többsége a természetességre esküszik. A nők még ma is azzal áltatják magukat, hogy amikor egy kiló festéket magukra kennek, csak a kedvesüknek akarnak tetszeni, ám az igazság az, hogy csak önmagukat akarják ekképp megnyugtatni, vagy a többi nő irigykedő pillantására éhesek. A legtöbb nő nem is sejti, hogy a férfiak kissé hasonlatosak a kutyusokhoz: csak korlátosan látják a színeket. Csak kérj meg egy férfit, hogy hozzon egy barackvirág színű akármit, és azonnal lefagy a szoftvere. Ez nem azt jelenti, hogy a férfiak ne értékelnék a szépet, egy diszkrét arcfestéket, de akit szeretnek, az számukra festék nélkül még szebb.

7. Rendmániás

Egy személyes történettel illusztrálnám ezt a pontot. Gyermekkoromban onnan tudtam, hogy a velünk szemben lakó lány éppen jóban van a szerelmével, hogy az ablakában a függönyök hirtelen elkezdtek összekuszálódni, olykor az egész függöny hanyagabbul volt behúzva. Amikor úgy keretezte az ablakát, mintha a ráncainak távolságát vonalzóval mérték volna ki, tudtam, hogy menetrendszerűen ismét szakítottak. A rendrakás tehát egy ponton túl annak a fokmérője is, hogy egy nő mennyire frusztrált. Ha egészséges mértékben rendszerető, annak egy férfi csak örülhet. Ám ha a lakása olyan, akár egy múzeum, a nő maga túlságosan pedáns, mondhatni kényszeres, mert egy morzsa sem lehet a konyhapultján, a szőnyege rojtjait fésűvel igazítja katonás rendbe, amire csak előzetes engedéllyel léphetünk, azt a "kék harisnyát" tanácsosabb elkerülni.

8. "Szeretsz?"

A nők legidegesítőbb fajtájából valók azok, akik állandóan kérdeznek, de valójában nem azért, hogy általa értékes információhoz jussanak. Nem az érdekli őket, hogy pontosan hány óra van, vagy mennyi 64 négyzetgyöke. A kérdéseik provokatívak, passzív agresszívak, amivel olyasmit akarnak kikényszeríteni, amit egy férfi magától, őszintén nem mondana. E kérdések legszánalmasabbika a "Géza, szeretsz még? Ezt egy férfinek szegezni felér egy mentális kasztrálással, és teljesen felesleges. Értelmes nők nem is teszik, mert ők eleve olyan férfit választottak, aki ezt folyamatosan, kérdés nélkül, továbbá számtalan módon érezteti. Akinek efelől folyamatosan érdeklődnie kell, hogy visszaigazolást nyerjen, szeretik, az jobb, ha megbarátkozik a gondolattal, hogy az eszéért biztosan nem.

9. Kontrollmániás

A bizalom egy jól működő kapcsolat alapja, így annak az órái, ahol ez nem alapvetés, meg vannak számlálva.
Ha egy nő folyamatosan késztetést érez arra, hogy a párja holmiját átkutassa, a házon kívüli programjait firtassa, a telefonját, a közösségi felületeit böngéssze, és azt vizslassa, melyik nőismerőse bejegyzéseit "lájkolta", az a nőre nézve is méltatlan. Ha egy férfi egyenes és hűséges, ez a viselkedés kifejezetten sértheti, ha viszont okot ad a gyanakvására, mi értelme őt a kapcsolatban maradásra bírni?

10. Kritizálás

A férfiak méltóságtól való megfosztásának tökéletes példája, ha a párjuk őket folyamatosan kritizálja. A férfiak bár szeretik, ha életük párja félistenként néz fel rájuk, kellő önismeret birtokában tisztában vannak azzal, hogy nekik is vannak hibáik, amikkel kapcsolatban elfogadnak konstruktív visszajelzéseket. Amivel azonban csak rombolni lehet, ha olyasmit vetünk a szemükre, amin nem tudnak változtatni, vagy amit korábban elfogadtunk tőlük, és csak újabban csípi a szemünket.
Azzal, ha egy férfi külsejét bántó módon kritizáljuk (Gusztáv, te egy szőrős, dagadt állat vagy), vagy a családtagjaira teszünk pikírt megjegyzéseket, a férfiak lelkébe gumicsizmával taposunk bele. Akadnak nők, akik itt meg sem állnak, és nem csak a négy fal között, de nyilvánosan sem rejtik véka alá a nemtetszésüket. Pedig a férfiak a nőkhöz hasonlóan elismerésre és dicséretre vágynak, és arra, hogy a párjuk megértse őket, és ha szükséges, kiálljon mellettük. Ha egy férfi elpanaszolja a feleségének egy munkahelyi konfliktusát, akkor a jó feleség nem az "ellenfélnek" ad igazat, hanem a férjének. Persze előfordulhat, hogy a férjnek nincsen igaza, ám ennek soha ne adjunk hangot nyilvánosan, csakis édes kettesben. Nem olyan nehéz ezt megtenni, ha fel tudunk idézni egy olyan pillanatot, amikor a férjünk hasonlóan bölcsen tudott a mi csacskaságaink láttán cselekedni.

11. Anyós kérdés

Ne felejtsük el, hogy egy férfi elsősorban velünk köti össze az életét, nem a családtagjainkkal. Ez akkor is igaz, ha kifejezetten kedveli egy nő édesanyját, fokozottan érvényes, ha nem. Természetesen egy jól működő kapcsolatban egyik fél sem várja el, hogy a másik megtagadja a korábbi életét, és hermetikusan szigetelje el magát a rokonaitól, de semmi kivetnivaló nincs abban, ha egy férfi arra is vágyik, hogy a szabadideje egy részében az anyósától távol, csak a feleségével lehessen. Akadnak olyan nők, akik erről nem hajlandóak tudomást venni, mert elfeledkeznek arról, hogy ami nekik természetes - hiszen az édesanyjukkal nőttek fel - az másnak talán terhes. Az pedig kifejezetten káros, ha a férfi azt érzékeli, hogy a felesége az anyjával ezen felül még egy olyan szövetséget is kialakított, melynek ő nem tagja, ám folyamatosan témája.
A hölgyek gondoljanak ilyenkor a párjuk édesanyjára. Akarnak ők állandóan az anyósuk árnyékában élni, és összehasonlítás tárgyává - "Senki sem főz úgy, mint az anyám"- válni? Ugye, hogy nem... :)

12. Exek

Sok gyalázatos női megmozdulás van, de egyik sem olyan gyilkos, mint az exek felemlegetése egy kapcsolaton belül, vagy az összehasonlítgatás, főleg ha az arra szorítkozik, hogy miben volt jobb az előd. Ne szépítsünk, unintelligens női magatartás, amit ki nem állhatnak a férfiak, és ez teljesen érthető.

13. Barátnők

Jó esetben a férfiak kedvelik a kedvesük barátnőit, de azt már kevésbé, ha a feleség őket a barátnőivel kibeszéli. Egyetlen férfi sem tudna annak örülni, ha a hálószobatitkairól, a mindennapjainak minden apró mozzanatáról értesülne valaki, akit ő nem kívánt abba beavatni. Persze akárcsak a nők, a férfiak is megosztják a dolgaikat a barátaiknak, talán még szaftosabban is, mint a nők, de arra érdemes ügyelni, hogy egy határt soha ne lépjünk át. Az is olaj a tűzre, ha a partnerünkkel kapcsolatos probléma kapcsán azzal példálózunk, milyen tanáccsal látott el bennünket a barátnőnk, és hogy szerinte a párunk a hibás.

14. Rövid póráz

Kedves Nő, te szereted, ha korlátoznak? A férfi még annyira se! Neki is szüksége van Én-időre, neki is vannak barátai, hobbija, ahol a gőzt kieresztheti, mely után alig várja, hogy hozzád hazaérhessen. Nem célszerű egy férfit ebben korlátozni, mert kontraproduktív. Ha elég fejlett, te pedig okos nő vagy, ő maga fogja a "fogva tartását" kezdeményezni.

15. Beköltözteti a holmijait

Természetes pszichológia jelenség, hogy ahova tartozni akarunk, ott nyomot is kívánunk hagyni, amit az emberek azzal nyilvánítanak ki, hogy az adott helyen örömmel rendezkednek be, vagy hagyják ott a holmijaikat. A hollywoodi romantikus filmek meg is lovagolják ezt a jelenséget, és vágnak be olyan képkockákat, melyekben a férfi úgy szerez tudomást arról, hogy egy nő igába akarja őt fogni, hogy a fürdőszobai tükrös szekrényét kinyitva elszörnyülködve látja, hogy az már tele van női higiéniai termékekkel, melyek mellett az ő borotvája már épp csak meg van tűrve. Ha egy férfi egy tartós kapcsolatra még nem áll készen, ez a honfoglalással felérő cselekmény képes fordítva elsülni, és a férfit menekülésre készteti. Érdemes tehát megvárni, amíg az összebútorozást a férfi maga kezdeményezi.  

15. Rendetlen

Oké, hogy ne legyen egy nő betegesen pedáns, de azért az sem normális, ha a szekrényében II. világháborús bombát is találni. Ugyanakkor meglehet, hogy a rendetlensége háttérében csak az áll, hogy nálad nem tudja a holmiját elpakolni. Ennek orvoslására ajánlunk pár "Isten hozott nálam" típusú cipőtárolót, amiből érezheti, hogy komolyak a szándékaid, és nem mellesleg neked sem kell többé átesned a cipőkollekcióin.

Seber typ 5 cipősszekrény

Ft

Seber typ 3 cipősszekrény

Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered