VINYL padlóburkolat- előnyök, hátrányok

0 darab hozzászólás

Először is tisztázzuk a Vinyl, a Linoleum, illetve a hagyományos PVC nem egymás rokon értelmű szavai. Jött egy ilyen kérdés, így most elmondom, hogy mit érdemes vinylről tudni.

Röviden így is szokás jelölni ezt a meglepően dekoratív, rugalmas és strapabíró padlóburkolatot, ami nem véletlenül olyan népszerű. Szinte a megszólalásig hasonlít a természetes kőre és a fára is. Továbbá minden más anyaghoz is, dekor rétegének köszönhetően. Olyan vékony, hogy egy korábbi burkolatra is simán felhelyezhető bontás nélkül. Ezen felül vízálló, így bátran használható konyhában és fürdőszobában is. Parafa réteget is tartalmaz, így a laminált padlókhoz képest puhább, ami miatt halkabb rajtuk a közlekedés is. Ennek ellenére még egy jól megpakolt szekrény alatt sem nyomódik be a felülete. Ráadásul padlófűtés nélkül is meleg érzetet ad a lábnak. A lerakása pedig elég egyszerű. Lehet klikkes vagy öntapadós, de ragasztós formában is választható. Hátránya, hogy műanyag, így még az unokáink unokáinak az életében sem bomlik le, és igen nehéz újrahasznosítani. Továbbá nem célszerű rajta arrébb húzni egy páncélszekrényt, mert nyomot fog rajta hagyni. Bár az aljzatkiegyenlítés más padlóburkolatok esetén is evidens kellene, hogy legyen, a vinylnél elengedhetetlen, ha nem teljesen sima az alap. Ellenkező esetben még a legkisebb egyenetlenség is meglátszik rajta. Bár egy 2,5 milliméter vastag, 33-as kopásállóságú vinyl már prémium minőségnek számít, a hosszú évek után mégis fel szeretnéd frissíteni egy utólagos poliuretán bevonattal teljesen újjá lehet varázsolni. Így összességében én jó választásnak találom, mert burkolatváltók nélküli egységes padlófelületet lehet vele létrehozni. Amin kifejezetten jól mutatnak azok a bútorok, amiknek a lelőhelye mi más lenne, mint a Marco Mobili.

További hasznos lakberendezési tippekért és érdekességekért kövess minket, illetve kattints a biomban lévő linkre, és nézd meg, hogy milyen különlegességekkel várunk még!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered