LINÓLEUM padlóburkolat- hitek, tévhitek, előnyök, hátrányok

0 darab hozzászólás

Ha ehhez a kommenthez hasonlóan te is azt hitted, hogy a PVC és a linóleum egy és ugyanaz, akkor ez a videó neked szól. Merthogy a közhiedelemmel ellentétben a PVC-nek annyi köze van a linóleumhoz, mint Gizikének a Gőzikéhez.

Míg a PVC 100 százalékban szintetikus anyag, addig a linóleum természetes. Amit még a XIX. század közepén kísérletezett ki ez az úriember, s mely az eredeti recept korszerűsítését követően a XX. században tömegesen terjedt el. Így ahogy nem volt olyan magyar lakás, ahol ne tartottak volna zacskós tejtartót, hiszen még nem létezett a dobozos. A panelkonyhákból sem hiányozhatott az a műanyag padló, ami külsőre nagyon hasonlított a linóleumra, de csak PVC volt.

Összehasonlítva a tegnap bemutatott vinyllel, a linoleum hallatán fellélegezhetünk, mert abszolút környezetbarát termék. Nehezen éghető és káros anyagkibocsátástól is mentes. Előnyei közé sorolható még, hogy nagy a szín és minta választéka. És nem utolsó sorban rengeteg stílushoz és környezetbe illik, így a lakberendezők is kedvelik. Nem recseg-ropog, mint az öreg fapadlók, legújabb fajtái pedig már portaszító tulajdonságokkal is rendelkeznek, így ideális kisgyermekes háztartásokba is. Mivel remek hővezető tulajdonsággal rendelkezik, akkor is nyugodtan burkolhatsz vele, ha padlófűtésed van. De a nedves helyiségeket nem kedvelik, és mivel puha anyagnak számít, könnyebben karcolódik. De ma már léteznek polimer bevonattal rendelkezők is. Amivel kezelve nemcsak szebb lesz, de lassabban is kopik és később helyrehozható. Ráadásul a természetes burkolatok közül az egyik legolcsóbb, aminek a legdrágább fajtájáról talán még nem is hallottál, ez pedig a Marmoleum.

Amit egy sima, vegyszermentes feltörléssel is tisztán lehet varázsolni. Így neked üzenem, hogy a vinyllel ellentétben, ami veletek nem kompatibilis, ehhez már szinte atombiztos és baktériumtaszító is, így három ördögfióka mellé is ideális. Ugyanakkor legyetek résen, mert tán jóhiszeműen, de sokszor még a boltokban is összemossák a fogalmakat. Így csak olyan helyen vásároljatok, ahol az eladók legalább annyira képben vannak azzal kapcsolatban, hogy mit adnak el, mint mi a Marco Mobiliben, a termékeinkkel.

Végezetül pedig, ha van kedved még egy nagyot nevetni, akkor mond utánam. Lenin mauzóleumának lelinóleumozása, további hasznos lakberendezési tippekért és érdekességekért kövess minket, illetve kattints a biomban lévő linkre és nézz szép áruházunkban. Találkozzunk holnap is!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered