Üveg válaszfalak a konyhában

0 darab hozzászólás

Tudod, hogy mivel érvelnek azok, akik az amerikai konyhákat nem kifejezetten kedvelik, hogy túlságosan zajosak és elegük van a szagokból, ami átjárja a nappalit. Erre a problémára mutatok egy olyan konyhaformát, ami anélkül zónáz fel egy egybefüggő teret és zárja ki a kellemetlen elemeket, hogy az közben elvesztené nyitott és világos hangulatát. Ez pedig nem más, mint az üveg válaszfalak.

Legfontosabb funkciója a konyha és a lakótér megfelelő zónázása. A tér részekre osztásánál azonban fontos alaposan átgondolni a szerkezet elhelyezkedését, hogy az arányok harmonikusak legyenek. És hogy miért válasszunk üveget? Mert kis és sötét helyekre ideális és nem terheli túl a belső teret. Sokan azt hiszik, hogy ez a fajta üveg csak az indusztriális stílussal kompatibilis. Hát akkor vessél pillantást erre a kialakításra. Kazettásan szerelik be az üveget, és fekete helyett ilyen gyönyörű fehérre színezik, egyáltalán nem lesz ipari a megjelenése. Ez szóval bármilyen stílussal használható, mert sokféle anyaggal működik, mint amilyen a kő, a fém vagy a fa. Az üveg lehet átlátszó, matt mintázattal ellátott, ami gyönyörűen mutat a viktoriánus vagy art deco belső terekben is. Ha túl egyszerűek számodra az üvegfalak, akkor különféle dobozokban is gondolkodhatsz. Mint például ez itt. Hát nem elképesztően cuki? További előnye, hogy az általa elfoglalt hely minimális. Nem fosztja meg a helyiséget a levegőtől és a térfogattól. Kiváltképp ott jelent tökéletes megoldást, ahol más különben ablaktalan lenne az egyik helyiség. Igaz, hogy a nappali és a konyha közötti üveg nem képez szilárd zajgátat, de megakadályozza a főzéssel járó gőz átterjedését és tompítja a zajokat. Ezen kívül vizuálisan nagyítja a teret, és egy konyha így is leválasztható általa az étkezőtől. De ami miatt én imádom őket, az az, hogy lehet mozgatható is az üvegfelület. Így tetszés szerint egybenyithatóak a helyiségek, így vagy akár így is. Persze, mint mindennek, ennek is vannak hátrányai. Nem alkalmasak akusztikai rendszerrel felszerelt helyiségekbe. Bár az edzett üveg akár hétszer erősebb, mint a hagyományos, azért az üveg törik. Mivel minden ujjlenyomat és szennyeződés jól látható a felületén, csak olyan otthonba ajánlott, ahol bírják idegekkel a tisztán tartását.

Ha ezeken a hátrányokon túl tudsz lendülni, akkor cserébe egy igazán lenyűgöző lakásbelső lehet a tiéd. Ha neked is megtetszett az üvegfalak által határolt konyhaforma, akkor nálunk a konyhádat akár meg is tervezheted.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered