3 kutya, aki megszerezte a jogsit!

0 darab hozzászólás

Neked, hányadik alkalomra sikerült a jogosítványodat megszerezned? Ha elsőre nem is, egészen biztosan kevesebbszer futottál neki, mint az a magyar csúcstartó, aki öt év alatt összesen huszonháromszor próbálkozott, és még így sem jött össze neki. 415 tanulóvezetőnek pedig az irányjelzőt, vagy a megfelelően megválasztott sebességfokozatot nem sikerült megtalálnia, illetve pont annyira ment nekik a párhuzamos parkolás, mint Cludo felügyelőnek. Így csak 10. próbálkozásra sikerült nekik megszerezniük a vezetői engedélyüket.

Nem úgy, ennek a három, állatmenhelyről tesztpályára került ebnek, név szerint Monty-nak, a 18 hónapos schnauzer keveréknek, az egyéves Ginny-nek, akinek vélhetően egy vipet volt az anyja, és Porternek, aki részben egy border collie utódja. Nekik mindössze 8 hétre volt szükségük, hogy sikeres vizsgát tegyenek. Képzésüket elsőként beltéren kezdték meg azzal a nem titkolt céllal, hogy beigazolják, hogy származástól függetlenül bármilyen kutya betanítható még egy olyan összetett feladatra is, mint amilyen a gépjármű vezetés. Ezt követően kerültek tesztpályára egy, a testalkatukhoz igazított Minibe, ahol nem csak a kormány, a gázpedál vagy a fék, de a gyújtáskapcsoló és a váltó használatát is el kellett sajátítaniuk. Annak érdekében, hogy a sikeres manővereken fellelkesülve, nehogy fékeveszett száguldozásba kezdjenek, az autón sebességkorlátozást állítottak be. A betanulás pedig várakozáson felüli eredménnyel zárult. Az állatok épp csak meg nem tankolták az autót, de felkapcsolták a lámpákat, szabályosan elindultak, sebességet váltottak, kanyarodtak, majd gond nélkül leparkoltak. Az egyes manővereket ugyan nem maguk gondolták ki, csupán végrehajtották az utasításokat, de még a biztonsági övüket is maguk kapcsolták be, így ez a teljesítmény még így is rendkívüli.

Nem tudom, hogy egy ilyen tréning után azt, hogy a kutyád hazafuvarozzam, te meg mernéd-e engedni neki, de hogy a nálunk kapható több száz kisállatbarát szövettel rendelkező kanapéra felengedheted, az tuti. Hiszen ezek a speciális bútorszövetek amiatt rendkívüliek, mert az elhullajtott szőrszálaik a szálak között nem tapadnak meg, a körmeik által pedig kikezdhetetlenek.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered