TOP 9 túlélő űrkutya

0 darab hozzászólás

Ha te sem bírtad könnyek nélkül végignézni a Lajkáról szóló videómat, akkor ez a mostani neked szól. Mert most bemutatom azt a kilenc vagány űrkutyát, akiknek a története hallatán garantáltan jókedvre derülsz, mert megmenekültek és nem is akárhogy.

Mielőtt ember ült volna be egy rakétába, a szovjetek 36 különböző kutyát lőttek ki az űrbe, akik közül kétségkívül szegény Lajka vált a legismertebbé, akinek tragédiája nélkül talán a most következő kilencen nem is menekülhetett volna meg. Köztük Zvezdochka. Az ő repülése volt a szovjeteknek az egyik legfontosabb tesztje. Ő is a szokásos kiképzésen ment keresztül, azonban volt egy kis probléma. A neve. Eredetileg Budacsának hívták, ami magyarul annyit jelent, hogy szerencse. Gagarin azonban annyira babonás volt, hogy ragaszkodott a névváltoztatáshoz. Így lett végül magyarul Kis csillag a kutya neve, aki sikeresen vissza is tért a Földre.

Veterok és Ugolyok is jól vette az akadályokat, akik összesen 21 napot töltöttek a világűrben, mely után Ugolyok 6 kölyöknek adott életet. Veterok pedig összebarátkozott az egyik tudóssal, és megérte az öregkort.

Belka és Strelka űrutazása azzal vált híressé, hogy tizenhétszer kerülték meg a Földet, és vissza is tértek sértetlenül, mely után Strelkanak még hat kölyke is született egy Busok nevű kutyától, aki szintén benne volt az űrprogramban, de soha nem repült. Közülük az egyiket Hruscsov, Kennedy lányának, Caroline-nak ajándékozott, amit az amerikai elnök ebben a levélben köszönt meg. Ő volt Pushinka, akinek a leszármazottai még ma is élnek.

Listánk ezüstérmese és az én személyes kedvencem az a Bolik, akinek a centrifuga tesztek és a kiképzés annyira nem jött be, hogy a tervezett repülése előtt néhány nappal egyszerűen megszökött. A gond csak az volt, hogy az űrhajót és minden mást is Bolikhoz terveztek. Így a kísérlet majdnem befuccsolt, mivel a tartalékos ebek között egyetlen egy sem volt méretben hozzá hasonló.

Az utolsó pillanatban teljesen véletlenül akadtak rá az utcán ZIB-re, aki már teljesen képzetlenül került be a programba, a küldetése mégis sikeres volt, és az űrkalandot megúszta élve.

Végül listánk abszolút győztese az a Shutka és Kometka, akiknek akkora mázlijuk volt, mintha egymás után négyszer lett volna ötösük a lottón. Kalandjuk azzal kezdődött, hogy már repülésük első szakaszában meghibásodott a rakéta, majd ezután még katapultálni sem tudták őket, mert elromlott az ülésük. Ezután megpróbálták önmegsemmisíteni a kapszulájukat, de ez sem sikerült. Miután lezuhantak, a mínusz 42 fokos hidegben nem tudták hatástalanítani a tartalék önmegsemmisítőjüket, mert a kapszulájuk befagyott, amiben már életjeleket sem érzékeltek. Gondolhatod, hogy ezek után mekkora volt a meglepetés, amikor másnap reggel a kutatócsoport kutyaugatásra ébredt. Az ebek sértetlenül megúszták a kalandot, akik közül Kometkát az egyik vezető tudós haza is vitt magához, ahol már olyan életet élhetett, ami kegyetlen kísérletektől mentes volt.

Akárcsak az általunk forgalmazott prémium minőségű bútorok, melyek nem csak kutyabarát, de akár vegán szövettel is kérhetőek, s melyek teszteléséhez biztos lehetsz benne, hogy nem használtak állatkísérleteket. További érdekességekért kövess minket, illetve kattints a bio-ban lévő linkre, és nézd meg, hogy milyen különlegességekkel várunk még, ami egy másik bútoráruházban garantáltan nincsen.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered