Te tudod, mi az a JUNGALOW?

0 darab hozzászólás

Nem sok tervező mondhatja el magáról, hogy az életstílusa egy új design trendet indított el, ám a képen látható belsőépítész igen. Élénk, jellegzetes világával alaposan felborzolta a kedélyeket, és elhozta nekünk a jungalow-t. Most ezt a stílusirányzatot mutatom be, és ha elég kitartó vagy, akkor a videó végén elárulom az én személyes három trükkömet is.

A jungalow gyökerei 12 évre nyúlnak vissza. Amikor az említett hölgynek az otthona egy egyszerű bungalow volt, tele töménytelen mennyiségű zöld növénnyel. Így nem volt számára kérdés, hogy az ebből kibontakozó irányzat elnevezése e két szóból álljon össze. Stílusa távol áll a minimalizmustól és a fehér terektől. Általa megálmodott otthonokban csak úgy buzog az élet. Jellemzője a folklóros beütés, amibe keveredik egy kis vintage, jó sok bio, etno, botanika témájú tapéta, rattan és trópusi dekoráció, egymásra rétegezett textilek, zöld növények, ameddig a szem ellát. Hatása a lakberendezésre olyannyira nem elhanyagolható, hogy a dizájnban jártasak a márkáját már jelzőként is használják. Imigyen találkozhatunk már jungalow minimalista, vagy éppen kortárs, de akár városi jungalow stílusú enteriőrökkel is. És hogy mi kell ahhoz, hogy ilyen legyen az otthonod? Például színek, és ezek tekintetében légy merész. Használd nehéz trópusi nyomatokat. A azték motívumokat, újragondolt vintage dekorációkat. Jungalow a kertészek mellett a világjáróknak kedvez a leginkább. Gond nélkül kiállíthatók a polcokon az utazások alkalmával megvásárolt szuvenírek. A legjobb, ha a kiállított dísztárgyak keletkezése időben és térben is eltérő. És ami a jungalow-ban a legfontosabb, hogy a természetet behozza a lakásba. Ha van egy holttér az otthonokban, például egy kihasználatlan sarok, akkor helyezz oda egy magasabb növényt.

És íme az én személyes három tippem. Úgy gondoskodj a növényeidről, akár egy háziállatról. Akár beszélhetsz is hozzájuk, hiszen ebben a stílusirányzatban a növények szinte családtagok. A szőnyegeidet rádobhatod egy kanapéra is, de rakhatod egy asztalra is. Számtalan csodálatos enteriőrrel találkozhatunk a neten, de sok közülük túlságosan személytelen. Semmit sem árul el azokról, akik lakják, pedig egy otthonnak pont ez lenne a lényege. Ezzel szemben egy jól berendezett jungalow lakásba belépve a növények által keltett kellemes rezgések, a kedves emlékeket idéző tárgyak, fantáziadús bútorok láttán, így sóhajt fel. Ó, ez én vagyok! Kívánom, hogy amikor megérkezel az otthonodba, te is ezt érezd.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered