Ilyen Diane Keaton otthona

0 darab hozzászólás

Míg a magyar átlagemberek számára egyetlen lakásfelújítás is komoly próbája egy házasságnak, Diane képes volt ezt megismételni évente. Mondjuk, nincs férje. Szavazataitok alapján és hajszál híján megelőzve Meryl Streep-et, most annak a Diane Keaton-nak mutatom be a legújabb otthonát, aki annyira rajong Justin Bieber-ért, hogy még egy klipjében is szerepet vállalt, és akinek a háza minden vonatkozásban elüt előző projektjeitől.

A története még kislány koráig nyúlik vissza ehhez a meséhez. Ebből egy dolog beleégett az elméjébe, hogy a kismalac elpusztíthatatlan lakhelye téglából épült. Ez volt az a pont, amikor megfogadta, hogy megépíti magának ezt a házat. Amihez nem kevesebb, mint 75 ezer téglát használtak fel. Az építkezést nem kapkodta el. Három és fél év tervezés és kivitelezés után költözött be 71 éves korában az ingatlanba. Ráadásul az építkezés minden pillanatát megörökítette egy 300 oldalas könyvben. És hogy milyen a ház? Hát egy istállónak és egy gyárnak a kombinációja. Legalábbis ő így jellemezte a rusztikus fával, nyers betonnal, XVIII. századi antik elemekkel díszített otthonát. De akad itt fém és üveg is szép számban. Akárcsak számtalan bolhapiacról származó régiség. Kedvenc helyisége, ahogy humorosan ő fogalmazott, az az átkozott konyha, ahova szürke szekrényeket és konyhaszigetet választott. A mennyezetre pedig hatalmas lámpatesteket és szögletes tetőablakokat. Észrevetted ezt a túlméretezett vintage órát és a régi analóg mérleget a konyhapulton? Ezekkel az idő múlását akarta megjeleníteni, ami az egyik kedvenc témája. Fürdőszobája csupaszon lógó izzók, gyárcsarnokot idéző ablakok és betonmosdó kagylók, és a semleges színpaletta okán iparibbá már nem is lehetne. Rajong a fekete-fehér színek párosításáért. Ezért is kombinálta fehér kádját fekete, fémkeretes ajtóval, ami remekül illeszkedik a ház többi helyiségének fehér szerelvényeihez. Mint amilyen ez a kis lépcső alatt megbúvó kuckó. Bár ősidőktől fogva rajong a borokért, ez az első otthon, ahol tárolja is őket. Persze ezek nem akármilyenek, hanem saját címkével ellátottak, amit kifejezetten neki palackoztak. Ez a híres Keaton Red, aminek speciális vörös színe többek között az étkezőjében is felbukkanó árnyalat.

Ha neked is bejön Diane stílusa, ezt az ipari hangulatot némi leleményességgel és néhány stílusos bútorral a saját lakásodban is megteremtheted.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered