Te hiszel az ősi magyar házak mágikus erejében?

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy az ősi magyar házak alaprajza nem véletlenül téglalap alakú? És hogy a mestergerenda a Tejútrendszert szimbolizálja? Ha foglalkoztat a térrendezés, akkor tarts velem, mert megosztom veled az ősi magyar térrendezés szabályait, amit a szakértők szerint ha alkalmazol, harmonikusabbá válhat az életed, és ami szerint a feng shui csak egy dolgot okoz, zűrzavart. A videó végére érve kíváncsi leszek, hogy te mindezt, hogy látod.

Az első és legfontosabb szabály a témát kutatók szerint, hogy ne idegen elvek meghonosítására törekedjünk, mert ez az eltérő jelképrendszer miatt zűrzavart okoz. Erre egy példa az égtájak kérdése, ami minden nép életében fontos szerepet kap. Az ősmagyarok legfontosabb égtája a kelet, színe a fehér, állata a ló. A feng shuit hirdető kínaiaknál csupán a második legfontosabb irány a kelet, színük a zöld, állatuk pedig a sárkány. És mielőtt belecsapunk a lecsóba, négy fontos dolgot azért érdemes tisztázni. A magyar parasztházak formája általában téglalap alakú, aminek a rövidebb oldala nézett az utcafrontra és általában keletre tájolták. Ha új ház építése előtt állsz és a telek adottságai megengedik, érdemes eszerint tájolni az épületedet. A házak közepén, hosszában egy mestergerenda futott végig, ami a Tejutat jelképezi. Ha egy gyermek megszületett, arccal kelet felé, a mestergerenda alá helyezték el a bölcsőjét. Ha valaki meghalt, ugyanitt, de arccal nyugatnak fordítva ravatalozták fel. A mestergerenda mutatta ugyanis az utat a léleknek, hogy hova érkezzen és merre távozzon. A régi házak ajtaja alacsony volt, így aki belépett rajta, mindenképpen fejet hajtott. Volt a kapukon egy úgynevezett lélektükör is, aki belépett rajta, elsőként a saját képmásával találkozott, így megvizsgálhatta a lelkiismeretét, hogy jó szándékkal érkezett-e. Ez persze nem jelenti azt, hogy a ma szabványos ajtókat le kéne cserélned, de azt igen, hogy a bejáratnak ma is mágikus energiája van. Éppen ezért legyen hívogató, könnyen megközelíthető, működjön a csengő és ne nyikorogjon az ajtó. A tűzhely a ház lelke, ezért is kerül az épület közepére és a térrendezés is innen indul. A tűzhely mögül keletre nézve található a ház legértékesebb része. És most nézzük a legfontosabb erőtereket. A szellemi erő helye a keleti és déli oldal, illetve a tetőtér. Ide érdemes elhelyezni a dolgozószobát, gyerekszobát, műtermet. Itt van a befelé fordulás és a megtermékenyítő erő helye. Ide tervezd a hálószobát, fürdőszobát vagy az éléskamrát. Az ebbe az irányba néző ablakok, illetve a ház közepe a társasági életnek kedvez. Ide érdemes tervezni a konyhát, étkezőt vagy a nappalit.

Ha érdekelnek még további lakberendezéssel kapcsolatos tartalmak, akkor kattints a bio-ban lévő linkre és nézz szét nálunk. Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy szerinted melyik térrendezési módszer a leghatékonyabb? Egyáltalán hiszel-e benne? Mik a saját tapasztalataid? Írd meg kommentben.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered