Ide költözött Katalin hercegné és Vilmos herceg

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy a hercegi család nem öt, hanem valójában hat tagú? A titokzatos hatodik családtag is velük tartott új otthonukba, ahol többek között olyan szomszédok társaságát is élvezhetik, mint Sir Elton John, vagy éppen George Clooney. Ha velem tartasz, nem csak az új családtagot mutatom be. Azt is elárulom, miért olyan különleges az a hely, ahova a hercegi pár még az iskolakezdés előtt költözött be.

Vilmos herceg és Katalin hercegné idén nyáron határozott úgy, hogy bár munkabázisként megtartják a Kensington-palotában lévő 20 szobás apartmanjukat, a családdal egy sokkal szabadabb környezetbe költöznek. Ahogy ők fogalmazták meg, egyrészt közelebb akartak lenni a királynőhöz, aki ekkor már nem a Buckingham-palotában tartózkodott, másrészt három gyermekük számára is normális életet akartak biztosítani. Bár a palotából kiköltöztek, Anmer Hallban lévő birtokuktól nem váltak meg. Néhány lehetséges helyszínt azonban mint leendő otthonukat kizárták. Az általuk kiszemelt családi fészek helyszíne nem más, mint Adelaide, ami több szempontból is jó választásnak tűnt. Egyrészt igen közel található ahhoz az iskolához, ahova most ősztől a gyerekek járnak már, másrészt Kate szüleihez is csupán 45 perc az autóút, és minden más számukra fontos helyszín is pár percre van. Új otthonukat még IV. Vilmos király építette feleségének 1831-ben. A két nagy szobával, francia ablakokkal, egyiptomi márványkandallóval, fedett verandával és mézeskalácsra emlékeztető dekorációval rendelkező ház eredetileg nyaralóhelynek készült, amit ráadásul 1945 óta a kegyelem és kegy ingatlanaként tartottak számon, ami azt jelentette, hogy a királynő annak ajánlhatta fel otthonául, akinek csak akarta. Bár az épület 2015-ben teljes felújításon esett át, a főhálószoba burkolt mennyezete, amit aranyozott delfinek és kötéldíszek dekorálnak, érintetlen maradt. Akárcsak Dash síremléke, aki Viktória királynő imádott spánielje volt. Dash méltó utódjaként költözik be a birtokra, Orla is, akinek neve keltául annyit tesz, arany hercegnő. Ő nem más, mint a titokzatos hatodik családtag, egy fekete cocker spániel hölgy. A hercegi pár családi kutyája. Az új családi fészekről érthető okokból nagyon keveset lehet tudni, de sejthető volt, hogy a palotában uralkodó színvilágot nem fogják teljesen maguk mögött hagyni, pláne, hogy abban Katalin keze is benne volt. A meleg fények, a bézs árnyalatú bútorok, a farmhouse stílusú textíliák az új otthonukban is jelen lesznek. Egy korabeli fényképen még így festett az egyik hálószoba. Új otthonukba belépve azonban már ez a látvány tárulna elénk. A csupán négy hálószobássá alakított családi otthon további érdekessége, hogy a konyha, az étkező és a nappali egy légtérbe került. És a család kifejezett kérésére a személyzet egyetlen tagja sem fog velük lakni. Így Katalinnak és Vilmosnak minden esélye megvan arra, hogy sokkal hétköznapibb életet éljen, mint korábban.

Ha Katalinhoz hasonlóan te is kedveled a modern vonásokkal rendelkező, ám de tradicionális és időtálló bútorokat, akkor látogass el veszprémi kétszintes bútoráruházunkba, ahol számtalan stílusú bútort kipróbálhatsz. 

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered