S/ALON BUDAPEST lakberendező szemmel

0 darab hozzászólás

Kíváncsi vagy rá, hogy mit készített el a mesterséges intelligencia, vagy mit tud egy közel egytonnás szekrény? Gyere velem és megmutatom, hogy milyen volt a S/ALON Budapest idén.

Nem véletlenül borult virágba a kiállítás megannyi standja, hiszen idén a Flower Power tervezői pályázat keretén belül mutathatták be az alkotók, hogy mit tudnak. Koncepcióik között nem csupán egy édenkert tárult a szemünk elé, de több formabontó bútordarab is, mint amilyen ez a mohával bevont szék, vagy ez az ökotudatosság jegyében készült komód. De láthattunk bútorokat az éppen feltörekvő grannys stílus jegyében is, ami a minimalizmus ingerszegénysége után ezekkel a mókás párnákkal egy igazi ingerbomba, akárcsak ez az orientális orsóra vagy keljfeljancsira emlékeztető fotel, vagy ez a megfagyott karosszék, ennek a túlméretes asztali lámpának a szomszédságában, melyek mellett olyan installációk is helyet kaptak, aminek én azt a nevet adnám, hogy ilyen az, amikor elemében van egy villanyszerelő, vagy éppen elege van a neonlámpák egyhangúságából. Ez a búzamező pedig a személyes kedvencem, ami a Magyar Állami Operaház által felajánlott díszlet. Találkozhattunk itt pipacsmezővel, glamour dekorációba becsempészett űrhajóssal, nem szokványos kilincsekkel, vagy ezzel a közel egy tonnás szekrénnyel, ami már elkelt, és ami többek között arra való, hogy a mechanikus karórákat forgassa, hogy azok mindig a pontos időt mutassák. A konyhai páraelszívók új generációját is megcsodálhatták az érdeklődők, akárcsak ezeket a különleges kandallókat, illetve ezt az exkluzív gardróbszekrényt, melynek az a különlegessége, hogy üveg tolóajtajára speciális technikával ragasztották fel ezt a csak erre a kiállításra kitalált és kinyomtatott vásznat, amit a Canon gyártott le, akárcsak ezt a tapétát.

De amit a végére hagytam, attól garantáltan fel fogsz pörögni. Ez pedig nem más, mint a kiállítás tervezői pályázatának egyik győztes alkotása, melynek tapétáját tudod, hogy ki készítette? A mesterséges intelligencia. Ha te is szeretnéd megtanulni, hogyan lehet az AI segítségével tapétát tervezni, írd meg kommentben és készítek róla egy videót.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered