Robert Downey Jr. felfújt otthona

0 darab hozzászólás

Láttál már olyan építkezést, ahol a házat úgy fújták fel, akár egy lufit, miközben az betonból volt? Ha még nem, akkor tarts velem, mert Robert Downey Jr. háza pont ilyen és ezt látnod kell.

Így néz ki madártávlatból a színész által csak klubháznak becézett, közel kétezer négyzetméteres feltűnő retrofuturisztikus ház, ami a technológiát nézve úgy készült, hogy egy nejlon bevonatú neoprén léghólyagot nedves, acéllal megerősített betonnal töltöttek fel, majd lassan felfújták azt, aminek köszönhetően a szerkezete kb. egy óra alatt keményedett meg, létrehozva egy aerodinamikus, tartós és vékony héjszerkezetet, mely belsőépítészetileg sem akármilyen. Így fest a főhomlokzata, rálátással a nappalira, az étkezőre és a konyhára, ahonnan ezen az ajtón át juthatunk be a tágas előcsarnokba, majd egy közösségi térbe, ahol ez a dél-afrikai gubószerű nádfészek fogadja a látogatót, melyben a színész és gyermekei gyakran időznek. Míg a házban lévő étkezőben impozáns dizájner székek és egy asztal található a Roche Bobois-tól, addig a teraszon lévőt a neves formatervező Paola Lenti bútorai díszítik. Akitől egyébként az egyik kedvenc designer bútorom ez a hinta, amit én a nappalimban is simán felszerelnék. De aminek az árát inkább ne akarjátok megtudni. Na de ugorjunk vissza a dolgozószobába, ahol leginkább a színész felesége tevékenykedik. És ahol egy, az étkező bútoraival azonos márkájú kanapé, fotel és íróasztal kapott helyet egy Daniel Becker lámpával. Ha pedig elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, arra kiváló terepet biztosít ez a nappali. Ennek a két, gombát imitáló állólámpának a társaságában. Ám a különlegességeknek itt még messze nincs vége. Amire jó példa ez a pihenőfülke, ezzel a különleges parametrikus ablakmegoldással, ami a fényviszonyok függvényében ilyen elképesztően is kinézhet. Akárcsak az előcsarnokot díszítő gyöngyparaván, ahol bárcsak én innám azt a kávét ezzel a fickóval. De nem csak a házban, a szabadban is akad látnivaló, például ezek a lámák. Vagy ez a háttérben meghúzódó nem mindennapi Mickey egér figura, ami tulajdonképpen egy szökőkút és gázálarcot visel. Abban a kertben kiállítva több más szobor társaságában, ami kivilágítva is elég pazar. Akárcsak a hálószobák, ahol a vendégek számára fenntartottak közül ez az egyik, és ráadásul saját terasszal rendelkezik, míg a második, farmer tematikára épülve, egy egyedileg készített ággyal felszerelt. Amilyen akár neked is lehet.

Ehhez csak kattints a biomban lévő linkre, és foglalj hozzánk időpontot ingyenes bútortervezésre, ahol olyan ágyat rittyentünk neked, amilyen még Robert Downey Jr.-nak sincsen.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered