PÁRIZS ikonikus szállodája

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy van Párizsban egy olyan hotel, ahol a menü választéka nem csak ételekből áll? Ha most is velem tartasz, akkor megmutatom Párizs legikonikusabb szállodáját, ahol Keanu Reeves mellett Michael Douglas is megfordult fénykorában, méghozzá ugyanazon az erkélyen elfogyasztva a reggelijét.

Ez a hely a Plaza Athénée, mely elsőként kapta meg a Palota luxus megjelölést, mely az ötcsillagos szállodák fölé emelve a legmagasabb besorolás, amit Franciaországban egy hotel megkaphat. Az elegáns bevásárló utca mentén könnyű észrevenni, mert minden ablakát ezek a jellegzetes, piros napellenzők dekorálják. A szállodát fennállása óta olyan prominens személyek látogatták, mint amilyen Jackie Kennedy, Mata Hari, vagy éppen Grace Kelly, aki második otthonának is tekintette. Ma pedig a párizsi divathét alatt ez a hely a tervezők és modellek nem hivatalos főhadiszállása, ahol egy fotózás erejéig még "Párizs kutyái" is megfordultak, hogy modellt álljanak Gray Malin fotósorozatához, melyet általában állatokról készít, ez alkalommal ebben a végtelenül gyönyörű modellben, melynek szobái részben XVI. Lajos korabeli, részben art deco stílusú bútorokkal vannak berendezve. Egy olyan menő kínálattal megspékelve, ahol az ételek mellett a párnák, amiken alszunk és kiválaszthatóak. A szálloda nem csak a lenyűgöző kilátás, vagy a Dior részlege miatt olyan vonzó, hanem a csodás vadszőlővel és muskátlival benőtt belső udvara miatt is. Ahol esténként filmeket is nézhetünk, ha már Párizs, akkor például a L'ecsót, aminek nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem már a gondolatától összefut a számban a nyál.

Emlékszel, hogy a filmben mit mondott Gusteau, hogy főzni bárki tud, amihez, hogyha már csak egy jó konyha hiányzik, jó, ha tudod, hogy ez a fantasztikus kedvezményünk a konyhaszekrényeinkre is vonatkozik. Így már nem lesz annak akadálya, hogy elkészítsd Remy kedvenc ételét, melynek eredeti receptjét idemásoltam neked, így le is mentheted.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered