Oscar-díj

0 darab hozzászólás

Oké, azt nyilván tudod, hogy az ott Jennifer Lawrence kezében egy Oscar. De azt is tudod, hogy mi Oscar teljes neve? Ebben a videóban többek között ezt árulom el.

Ki gondolná, hogy idén már 95. alkalommal fogják átadni ezt a 34 centiméter magas lovagfigurát, amit egy ír látványtervező, Cedric Gibbons talált ki. Bár összesen alig több mint 30 kategóriája létezik az Oscarnak, mégis évente 50 darabot készítenek el ebből a szoborból. Méghozzá ebben a chicagói üzemben, ahol többek között az Emmy-díj is készül. És ahol, ha szükséges, a sérült szobrokat meg is javítják. Erre egyszer már volt is példa, amikor Geena Davis szobra egy földrengésben megsérült. De olyan díjazott is akad, aki esküszik rá, hogy nem vesztette el, csak azt nem tudja, hogy hova lett. Kevesen tudják, hogy bár a figura a 24 karátos aranybevonattal van ellátva, valójában egy különleges ötvözetből, a britanniumból készül, ami így néz ki. Itt pedig azt láthatod, milyen átalakuláson megy át, mire eléri végső formáját. De nem mindig készült fémből, volt olyan három év, amikor gipszből gyártották és azt vonták be arannyal. Megfigyelted már, hogy a szobor milyen talapzaton áll? Egy egyedi sorszámmal ellátott filmtekercsem, melynek öt küllője a film készítőit szimbolizálja, név szerint őket. És ebből a szögből csak az látja, aki az átvétel pillanatában a kezében tartja. Azt pedig, hogy ki kapja a ceremónia előtt csak két ember tudja. Azokat sem kell sajnálni, akik végül díj nélkül mennek haza. Lévén a jelöltek mindegyike kap egy körülbelül 30 millió forint értékű ajándékcsomagot. Persze ez sovány vigasz számukra, akik között akadnak igazi nagyágyúk. Alfred Hitchcock például sosem kapta meg a legjobb rendezőnek járó díjat, pedig ötször is jelölték. Mint ahogy Anna Sten sem, aki nem a tehetségével írta be magát a filmtörténelembe, hanem azzal, hogy az ő nevéhez köthető a hírhedt szereposztó dívány kifejezés megszületése.

Ami azt illeti, ilyen néven nálunk nem találsz bútorokat, de ha beírod a keresőnkbe azt a szót, hogy kanapé, akkor több száz találatod lesz, ami között tuti ott lapul a kedvenced, köztük az enyém.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered