Nézd meg, melyik szín melyik helyiségbe a legjobb!

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy az emberek egy sárga színű szobában sokkal nagyobb valószínűséggel veszítik el az önuralmukat, mint bárhol másutt. És hogy aki fogyni akar, az jól teszi, ha piros tányérból eszik, mert onnan ösztönösen kevesebb ételt fog elfogyasztani. Még mindig Kriszta vagyok, a Marco Mobili bútoráruház lakberendezője, és most azt mutatom meg, hogy melyik szín melyik helyiségben szolgálja leginkább a testi és lelki egészségedet.

A kéket a bizalommal, hűséggel és az igazsággal társítják tudat alatt az emberek. Nem véletlen, hogy a gigacégek, akik azt szeretnék, hogy komolyan vedd őket, a kék színt alkalmazzák például a logójukban. Csökkenti a vérnyomást, lassítja a pulzust, gyulladáscsökkentő hatással is bír. Elsősorban a hálószobába ajánlott. Ha szereted a selyemágynemű garnitúrákat, akkor öltöztesd ilyenbe az ágyadat! A piros árnyalattól függően mást hív elő. Világos verziója örömöt, a rózsába hajló romantikát, a vörösesbarna pedig az akaraterőt szimbolizálja. A vörös hatására adrenalin löketet kapunk. Nagyon jó a különféle testfunkciók élénkítésére. Jó, ha raksz pirosat az étkezőbe, a konyhába, vagy a nappaliba. Ha társaságkedvelő vagy, ezt a színt bátran alkalmazd, de csak módjával. Soha ne domináljon, mert klausztrofóbiára hajlamosít. A zöld a belsőépítészetben a nyugalom színe. Nyugtató és fertőtlenítő hatású. A zöld minden szobába jó, viszont kerüld a sötét árnyalatait, mert nyomasztó lehet, a túl élénk pedig komolytalan. Egy rikító zöld színű nappaliról meg inkább nem mondok semmit. A sárga stimuláló hatású és élénkíti az idegrendszert. Hasznos a tanuláshoz, és hatékony lehet epeproblémák kezelésében. Gondolj csak a találó "eszi a sárga irigység" szólásunkra. Szuper jó lehet előszobába, konyhába, nappaliba. Egyedül a hálószobában kerülendő, mivel tanulmányok szerint zavarhatja a nyugodt alvást. A narancs a kreativitás, a bölcsesség és a megvilágosodás színe. Gondolj csak a Krisnások öltözetére. A pirossal ellentétben stimulálja az étvágyat. Kiváló a konyhába és hosszú előszobák falának dekorálására, mert csökkenti a két végpont közötti távolság érzetét. Sok stílus alapszíne, de akinek nagyon fehér az otthona, az csak másolja a trendeket ahelyett, hogy kitalálná magának. Zárkózottak számára jó választás lehet. Bárhol jól mutat, de egy gyerekszobát tiszta fehérre ne rendezz be. Ha a drámai hatáskeltés a célod, használd a lilát! Gyulladáscsökkentő, de emlékezetjavító hatása sem elhanyagolható. Ideális hálószobába, de szürkével kombinálva a nappaliba is. A fekete az elegancia színe. Ha okosan kombinálod más színekkel, igazán kifinomult környezetet teremthetsz. Egy dedikált fekete falfelület, vagy fekete képkeretek a falon, igazán jól mutatnának. Önmagában nincs hatással az egészségre, de szorongást válthat ki, ha rendszeresen ilyen környezetben tartózkodsz. Jól mutat konyhában, fürdőszobában, nappaliban, különösen bontott tégla társaságában.

A te otthonodban milyen színek dominálnak az egyes helyiségekben? Valami egybevág azzal, amit most itt hallottál? Írd meg kommentben!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered