Nézd meg, hogy mennyire célpontja a betörőknek a lakásod!

0 darab hozzászólás

Tudod, hogy melyik posztodat fogja nyolc betörőből hét lájkolni? Azt, amelyiken koktélos pohárral a kezedben sütteted a hasat a Bahamákon. Sok tévhit él a köztudatban. Az egyik ezek közül, hogy tudjuk, mi csábítja a lakásba a betörőt. Ám sikeres akcióik a megmondhatói, hogy mekkorát tévedünk. Most megmutatom azt a nyolc hibát, amit tömegesen követnek el az emberek, és kíváncsi vagyok, hogy ezek közül mennyi igaz rád?

Hogy az éj leple alatt jönnek a betolakodók? Na, ezt nyugodtan felejtsd el! A megkérdezett tolvajok háromnegyede kijelentette, hogy a tömbházakban leginkább nappal próbálnak meg betörni. A családi házakban már éjszaka, mert a tulajdonosok a nyugalmuk érdekében olykor kikapcsolják éjszakára a riasztót. Talált süllyedt, ez történetesen igaz. A jóhiszemű áldozatok úgy képzelik, hogy a tolvajoknak nincs találkozási pontja az életünkkel. Pedig van. Pontosan úgy járnak el köztünk, mint bárki. Ha nem is a barátaink, de a barátaink barátainak a barátai, így közvetve ők is pörgetik a hírfolyamunkat. Ahol sokan szeretik világgá kürtölni, hogy éppen nyaralnak. Kell ennél csábítóbb meghívó egy betörőnek? Csak hiszed, hogy az otthonod zárva. A betörők 75 százaléka szerint egy közepesen biztosított épületbe a behatolás eltarthat vagy két percig, ennyi idő alatt egy betörést aligha észlel valaki. Ezekhez még nyugodtan hozzáveheted azokat a romantikus indíttatásból elkövetett baklövéseket, amikor a lábtörlő alá vagy egy virágcserépbe tesszük a kulcsainkat. Az is gyakori hiba, hogy amíg a bejárati ajtót hétfejű sárkányok és trónok őrzik, a garázsból a házba vezető ajtót már semmi. A tolvajok nem tekintik akadálynak az emberek jelenlétét a családi házak környezetében. Még a vak betörők sem. A házőrző kutyák közül pedig csak azok rettentenek el egy betörőt, amelyek nagyobbak náluk. Egy ilyen szobacirkáló jelenléte nyugodtan figyelmen kívül hagyható. Az sem ritka jelenség, hogy egy kutya annyira elhanyagolt, hogy már egy betörő simogatásával is megelégszik. A fifikás tolvajok még jutifalatot is hoznak, és napokkal korábban összebarátkoznak az ebbel. Pontosan. De tudod, hogy mik az árulkodó jelek? Ne feledd, a tolvajok az ismerőseik tippjeit tartják a legbiztosabbnak a rabláshoz. Második helyen a tömött postaládák állnak. Ha a ház előtt nem parkol autó, és a lehúzott redőnyök, amiket már a pók is beszőtt, vagy röhejes időzítőkapcsolók, ezen komolyan már röhögnek a betörők. Ha esténként te is akváriumosat játszol, azaz a sötétítő függönyeidet nem húzod be, a betörők mindent látnak. Az is felkérő keringőre ha annyi a biztonsági zár az ajtódon, mint megboldogult Brezsnyev mellén a kitüntetés. Arról sem kell nyíltan vallanod, hogy vettél egy bazi nagy plazmatévét, ha a kukád mellett hagyod a kiürült dobozát. Nem beszélve a szemetesedről, ami többet mond el rólad minden szónál. Sokaknak van, egyeseknek kapásból olyan, amit végül be sem köttettek. A sok téves riasztás miatt a szomszédok már immunisak a zajára, így a tolvajok kétharmada emiatt meg sem szakítja az akcióját. Hogy ez előny vagy hátrány, az attól függ. A fal lehet létra, ugyanakkor a bokrok távol is tarthatnak egy betörőt.

Ha a betörések számát nem is tudjuk csökkenteni, ajánlhatunk olyan felső kategóriás bútorokat, amiket aligha lesz kedvük a tolvajoknak megmozdítani. És most őszintén, a nyolc bakiból te hányat követtél már el? Írd meg kommentben!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered