Így rendezheted be az otthonod organikus modern stílusban!

0 darab hozzászólás

Minimalizmus, század közepi és bohó összegyúrva. Kitalálod, mi ez? Ez bizony napjaink legnépszerűbb, futótűzszerűen terjedő, ámde annál kevésbé ismert stílusirányzata, az organikus modern. Ha még nem ismered, megmutatom, hogy mi ez, és azt is, hogy hogyan tudod hét lépésben az otthonodban megvalósítani.

Ennek a stílusnak a lényege a nyers tér kialakítása. Akkor lesz igazán ütős a végeredmény, ha a letisztult bútorok mellé keresel egy különleges formavilágút. Ez lehet egy szoborszerű forma, mint amit itt is látsz, vagy ilyen extravagáns darabok. Ez a stílus kedveli az úgynevezett velencei vakolatot és a padlótól mennyezetig érő lenvászon függönyöket. Színeiben a törtfehér, a mészkő és a fa dominál, de úgy is összeállíthatod a saját színpalettádat, ha a természetből merítesz ihletet. Például egy kavicsos strandon gyűjts össze néhány eltérő színű követ. Ezek képezzék az alapszíneket, amiket felerősíthetsz élénk arany és hideg kék kiegészítőkkel. Játssz az ívek és a tiszta vonalak kombinációjával, amik utánozzák a természetes formákat. Ennek a széknek a textúrája például olyan, mint egy hatalmas ujjlenyomat. Juta, mészkő, rattan, bambusz. Ez csak néhány példa azokra az anyagokra, amiket ez a stílus kedvel. Emellett jöhetnek kézműves dekorációk, kőből, fából, és külön jó, ha ezek nem hibátlanok. A növényeket a jungle mellett kétségkívül ez a stílusirányzat fogyasztja a leginkább. A kis pozsgásoktól a bambuszon át az egészen nagy szörnyetegekig bármit bevonszolhatsz a lakásba. Akárcsak a természetes alapanyagú szőnyegeket, párnákat, díszdobozokat, vázákat, lámpákat. Helyezd őket egymás alá, elé, mert így mélységet adhatsz a szobának. És eközben arra ösztönzöd a szemedet, hogy mozogjon a térben. Itt a természetes anyagok a lámpa aljába, a dohányzóasztal tetejébe és a szőnyegek anyagába kerültek be a lakótérbe. Minél több a természetes fény, annál frissebb és organikusabb lesz a tér. Ha nem büszkélkedhetsz fényárban úszó lakással, akkor válassz íves lámpatesteket. Ami pedig a bútorokat illeti, ennél a stílusnál ezek lesznek a befutók.

Ha valamelyik megtetszik, csak kattints a bio-ban lévő linkre, mert áruházunkban mindet megtalálod. El tudnád képzelni ezt a stílusirányzatot az otthonodban? Vagy számodra ez túlságosan leegyszerűsített idegen? Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, írd meg kommentben.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered