New Money vs Old Money stílus

0 darab hozzászólás

Tudod, hogy mi az egyik legszembetűnőbb különbség az újgazdagok és a generációról generációra öröklődő vagyonnal rendelkezők között. Hogy míg az előbbire nem jellemző, addig utóbbinak alapvető stílusa az úgynevezett Old Money. És van egy jó hírem, ez még csak nem is pénzfüggvénye, és tanulható. Ha eddig nem ismerted volna, elmondom, hogy néz ki.

Az Old Money kifejezést tehát azokra a tehetős családokra használják, akiknek a vagyona nem frissen szerzett. Öltözködési stílusuk pedig leginkább arisztokratikusnak nevezhető. Katalin hercegnő ruhája például tipikusan ilyen. Időnként talán unalmasnak tűnhet, mint ezen a képen, ahol a spanyol király és családja éppen vakációs szerelésükben sétálnak. De ez ne tévesszem meg, mert itt a ruhák alapanyaga az, ami minőségi. Ezek a ruhák nem az úgynevezett Fast Fashion boltok polcairól kerülnek a gardróbjukba. Önmagukat nem tekintik reklámtáblának, így soha nem viselnek olyan ruhát, amin virít a logó, vagy az, hogy honnan származik. A Gucci vagy a Louis Vuitton logómániája helyett a Ralph Lauren, a Chanel vagy az Hermés termékeit favorizálják. II. Erzsébet királynőnek például ez utóbbi márkájú volt az összes kendője. De hogy más hírességet is említsek, Amal Clooney is jó példa arra, hogyan kell Old Money stílusban öltözködni, nem is akárhogyan. Ő még ebben a laza nyári farmer szettben sem közönséges. Ha ruhákról és kiegészítőkről van szó, az old money ezeket kerüli. Az itt felsorolt alapdarabok azonban nem hiányozhatnak a gardróbjukból. A brossok például nem az öregség jelei, sokkal inkább az eleganciáé. Míg a New Money kedvelt úti célja közé tartozik Dubai, az Old Money festői környezetre vágyik. Mint például amilyen a Comói-tó. A lakberendezésben bár az Old Money kedveli a régiségeket, így is kinézhet modern köntösben. A kék mellett kedveli a bordót, a pirosat, a mély zöldeket és az aprólékos tűzéseket.

Pont, mint ahogy Voss ülőgarnitúránkon is láthatod, amelyik az egyik legnépszerűbb és egyben legkecsesebb Old Money stílusú bútorcsaládunk. Ha port egy ilyenről álmodsz, akkor néhány napig még őrületesen jó áron megcsípheted. Gyere el hozzánk Veszprémbe, vagy találd meg kedvencedet webshopunkban. Ehhez csak kattints a bioban lévő linkre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered