Mindörökké COLUMBO

0 darab hozzászólás

Hatvankilenc gyilkosság harmincöt év alatt. Ennyi bűnügyet göngyölített fel minden idők legnépszerűbb sorozatában Columbo hadnagy, akiről mostanában jelent meg ez a könyv, amit én a hétvégén rongyosra olvastam. Így ha hozzám hasonlóan te is fanatikus rajongója vagy, akkor ez a videó igazi csemege lesz a számodra. Tele sosem hallott infókkal.

Kezdjük azzal, hogy nem Peter Falk alakította elsőként a hadnagyot, hanem Bert Freed, ebben a tévéfilmben. És azt is kevesen tudják, hogy nemcsak ebben az epizódban, de két évig a valóságban is hivatásszerűen főzött. Majd másoddiplomát szerzett ezen az egyetemen, méghozzá mesterfokon, mielőtt színésznek állt. Hogy az első évad első epizódját Steven Spielberg, az utolsót pedig Peter Falk-t rendezte, az nyilván nem kerülte el a figyelmedet. Azt talán nem tudtad, hogy a forgatások szünetében gyakran készített grafikákat. Például megörökítve saját magát, és amit tutira nem vettél észre, hogy az ebben az epizódban látható könyvek itt is szerepeltek. Bennük utalásokkal néhány későbbi bűntény részleteire. A Hadnagy tiszteletére mintázták meg ezt a bábfigurát, akit szellemesen csak Colambonak neveztek el.

A Hadnagy keresztneve pedig tudod, mi volt? Ahogy az igazolványában is láthatod, Frank. Híressé vált ballonkabátja pedig nem kellék volt, hanem a sajátja, ami mellett még tizenhárom alkalommal lehetett látni valamilyen szokatlan ruhában. De csak egyetlen egyszer ebben a sötét ballonban, amit attól a Mrs. Columbótól kapott, akit a szériában ugyan senki sem látott, de a kocsiját egyszer igen. És akit egy önálló sorozatban meg is formáltak. Aki azonban a való életben volt a felesége, az ez a színésznő, aki összesen hat epizódban szerepelt Columbo oldalán, és akinél gyakrabban csak ütött-kopott autója tűnt fel többször a színen. Amiért talán ma már pert indítana egy autógyár, ha így ábrázolnák egy típusát. A Peugeot azonban nem indított, és milyen jól tette. Ebből a típusból kettő is szerepelt a filmben, és minden létező viszontagságot túlélt.

Akárcsak az általunk forgalmazott prémium minőségű bútorok. Azzal a különbséggel, hogy ezeken 35 év sem hagy majd nyomot.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered