Mi a Wabi Sabi és mi nem az?

0 darab hozzászólás

Emlékszel még Kim Kardsahian kolostorszerű otthonára? Benne ezzel a végletekig lecsupaszított mosdóval, vagy ezekkel az ultra-minimalista villanykapcsolókkal? Ezek mind a Wabi Sabi stílusjegyei. De mivel sok a tévhit ezzel kapcsolatban, most elmondom, hogy mi ez a lakberendezési stílus, és mi nem az.

A Wabi Sabi egy japán filozófia, ami még a 15. századi teaszertartásokig nyúlik vissza. Tehát sokkal több, mint egy belsőépítészeti stílus vagy trend. Valójában a trendiség ellentéte, ami hangsúlyozza a természetet, az egyszerűséget, a tökéletlenséget és a természetes öregedési folyamatokat. Tehát pontosan az ellentéte annak a káros társadalmi folyamatnak, ahol a nők már nem mernek és nem is tudnak méltóságteljesen megöregedni. Mert a Wabi Sabi-ban a dolgok egyre szebbek, ahogy öregszenek, és ezáltal karakteresednek. És ami fontos, a Wabi Sabi nem a gazdagok fényes fehér, markáns minimalizmusa. Sokkal több ennél. Ahhoz, hogy ezt az életérzést létrehozhasd az otthonodban, tompa színpalettára lesz szükséged, valamint olyan dolgokra, amik nem feltétlenül tökéletesek. Sok vintage bolt igyekszik mesterségesen öregített termékeket eladni, holott ezek mind újak. Ennél fogva nem illeszkedik a Wabi Sabi filozófiájába, és nem is ajánlom, hogy ilyenekkel tömd tele az otthonod. Helyettük inkább olyan tárgyakat keress, melyeknek történetük és jelentésük van elsősorban neked. Ez lehet egy családi örökség vagy valami, amit gyerekkorodban szerettél, vagy ami egyszerűen csak szép neked. És tedd fel magadnak a kérdést. Szerinted ez gyönyörű lesz 10 év múlva is?

Ha a válaszod az rá, hogy igen, akkor a te áruházad lesz a Marco Mobili. Mert mi nem kirakatlakások boldogságának életérzését akarjuk neked eladni, hanem olyan minőségi bútorokat, amik veled együtt tudnak majd szépen megöregedni.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered