Menő az Ultra Fast Fashion?

0 darab hozzászólás

Tudod hány nap alatt jut el a tervezőasztaltól a webáruházakig a legtöbb ruha, amit ma megvásárolunk? Három. És ami ezeket ontja magából, az nem más, mint az Ultra Fast Fashion. Ha még nem hallottál róla, akkor tarts velem, most ezt mutatom be.

A Youtube és a Tiktok tele van olyan videókkal, amikor valaki bevásárol egy márka termékéből, és azt bemutatja a nézőknek. Találkozhatunk itt ilyen közismert Fast Fashion márkák darabjaival, de egyre gyakrabban az úgynevezett Ultra Fast Fashion márkákkal, melyek a számokat elnézve a kanyarban előzik meg az előbbieket. Míg a hagyományos divattrendek az évszakokhoz kötöttek, és évi kettő van belőlük. Addig például a fast fashion átlagosan húsz kollekciót mutat be. Nem beszélve az ultra fast fashionról, mely ugyanennyi idő alatt 50 ezer új terméket listáz. Ráadásul ezt már nem divatbemutatókon teszik közzé, hanem a neten. Majd megjelennek a felhasználók haul videói, azt a benyomást keltve, mintha már mindenütt jelen lenne, és ha nem akarunk lemaradni róla, akkor vásárolnunk kell. Csakhogy ez a mesterségesen generált túlfogyasztás szinte minden területen aggályokat vet fel. Míg régebben egy minőségi télikabát elkészítéséhez 600 grammos gyapjúszövetet is felhasználhatott egy szabó, addig ma ezekben az üzletláncokban szinte minden poliészterből készül, ráadásul többnyire ilyen körülmények között, ekkora szeméthegyet magunk mögött hagyva. A veszteséget a divattervezők is elszenvedik, és itt most nem a befutott dizájnerekre gondolok, hanem a pályakezdőkre. Aminek a vége az, hogy aki az eredeti tervet megalkotta, nem kap pénzt a munkájáért. Nem azzal van a probléma, ha valaki egy olcsóbb terméket részesít előnyben, kiváltképp, ha ezt szükségből teszi, és a divatnak sem kell hátat fordítani, hiszen az nem hordozza magában szükségszerűen a fenti problémákat. Amire jó példa Katalin hercegné, akinek szintén akad ruhája a Zarából, csak az nem mindegy, hogy mennyi. Zeydana pedig azért vásárol előszeretettel használt holmikat, mert környezettudatos.

Akárcsak mi, éppen ezért nálunk csak olyan bútorokat találsz, amiket mi már leteszteltünk és tudjuk, hogy egyik sem egy nyári divatra készült, hanem hosszú évekre, évtizedekre, vagy akár egy egész életre, mint Himolla bútorcsaládunk, amit a bionkban található linkre kattintva meg is találsz nálunk.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered