13 ötlet, amire felhasználhatod fenyőfádat az ünnepek után

0 darab hozzászólás

Láttál már olyan fenyőt, amit az ünnepek után egy tömbház emeletéről dobtak le, és ami így egy ott parkoló autón landolt? Én már igen. Most mutatok 13 ennél sokkal jobb ötletet, amivel második életet adhatsz a fenyőfádnak.

A kiszuperált fa legegyszerűbb felhasználási módja, ha komposztot vagy mulcsot készítesz belőle. Ráadásul a fának nem kell élnie ahhoz, hogy a vadvilág átvegye felette az uralmat. Akassz a kertbe kitámasztott fára egy ilyen madáretetőt, és figyeld meg, ahogy madárrezervátummá változik. Ha van kerti tavad, amiben halak is élnek, továbbá a tó és a fa egymáshoz viszonyított mérete is megengedi, nyugodtan engedd bele a tóba a fenyődet. Persze ezt a mutatványt minden télen nem játszhatod el. Ha el tudod égetni a fát, akkor szedd össze a hamut, és terítsd el a kertben. Ideírtam, hogy mi mindenre jó. Az érzékenyebb növényeket óvni kell a fagyoktól. Vágd le a fa ágait és helyezd őket az ágyásra, a tűleveleket pedig szórd a növény köré. Amennyiben a fenyőd nem száradt el még teljesen, a tűleveleket ilyen aranyos kis zsákokba is rakhatod, ami még hetekig frissítőül szolgálhat. Vagy forralj egy kis vizet, és abba szórd a tűleveleket némi narancskarika, borókabogyó és szegfűszeg társaságában. Így együtt elképesztően jó levegő illatosító. Egy nagyobb fa törzséből készíthetsz poháralátéteket, vagy egy jópofa ceruzatartót, a vékonyabb ágakból kulcstartót, vagy egy ilyen csodás képkeretet. Mit szólnál egy ehhez hasonló ruhafogashoz? Ha a mulcsot tekintjük a fafeldolgozás alapfokának, akkor kétségtelenül ez a mesterképző. De még mindig nem lehetetlen elkészíteni ezt a jópofa térelválasztót. Vagy egy kisebb faliképet a száraz ágakból, amiket ilyen jópofa ledekkel is dekorálhatsz.

És van még egy jó hírem így karácsony után. Használd fel akárhogy is a lakásban a fenyődet. Kínálatunkban találsz olyan dizájnos szőnyegeket, például ezen a néven, amiben nem tudnak elrejtőzni a tűlevelek, hogy még májusban is kísértsenek.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered