Limewash- Mediterrán stílusú festési technika

0 darab hozzászólás

Hallottál már a Limewash technikáról? Ha éppen most szeretnéd kifesteni a lakásodat, akkor fontold meg, hogy kipróbálod.

A Limewash más néven mészfestés az elmúlt években kezdett el igazán hódítani a belsőépítészetben, különösen a mediterrán enteriőrökben, ahol az a cél, hogy mélységet adjunk vele a térnek. Ezt a festési technikát már az ókori Rómában is használták, lévén roppant egyszerű és csak három összetevőből áll. Mészből, vízből és színpigmentből. Különösen alkalmas porózus felületekre, mint amilyen a kő vagy a tégla. De például gipszkartonra vagy betonra csak akril alapozó használata után hordható fel. És hogy mivel? Hát a henger az kizárt. A legjobb erre a célra egy erős sörtéjű struktúrecsetet választani. A festéket pedig két-három rétegben keresztező mozdulattal kell a felületre felhordani. Festés közben ne ijedj meg, ha túl sötétnek találod, mert száradás után így kivilágosodik. A végeredmény pedig elképesztően mutatós és meleg hangulatot áraszt. Különösen olyan falszakaszt érdemes vele dekorálni, ahol van a közelben egy ablak vagy egy kandalló, mert a limewash egyik legjobb tulajdonsága, hogy fény hatására árnyékot hoz létre. Emellett hipoallergén, javítja a beltéri levegő minőségét, és elnyeli a szagukat. Továbbá ellenáll a baktériumoknak és a penésznek. Szuper jól alkalmazható étkezőben, gyerekszobában, hálószobában, nappaliban, amikhez remekül passzolnak többek között ezek az áruházunkban is kapható japandi stílusú bútorok.

De ebben a stílusban a fürdőszobában vagy a konyhában valami olyasmit ajánlok, amiről szerintem még nem hallottál. Na de ebbe majd a következő videómban avatlak be, akkor is várlak.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered