Kulisszatitkok a Holiday című filmről

0 darab hozzászólás

Hallottad te is a bomba hírt, hogy hamarosan jön a Holiday folytatása? Ha most is velem tartasz, nem csak erről, de számos más titokról is lerántom a leplet ezzel az imádnivaló filmmel kapcsolatban.

Kezdjük azzal, hogy még az Amanda háza a valóságban is létező épület, ugyanez nem mondható el Iris bűbájos házikójáról. A film készítői megtalálták ugyan a számukra legideálisabb angol lakot, ám az több mint négy órányira volt Londontól, ami annyira megdrágította volna a forgatás költségeit, hogy egyszerűbbnek és olcsóbbnak is tűnt felépíteni egy közelebbi helyen. Így esett a választás Shere egyik legkedvesebb kisvárosára, ahol a kocsma és a bolt is valóságos. Mint kiderült, itt szinte soha nem esik a hó, így kibéreltek egy hóágyút, amit végül nem kellett igénybe venni, mert a forgatás hetében csodával határos módon háromszor is havazott. A munkálatokat egy majdnem kietlen mezőn kezdték meg, ahol mindössze négy nap alatt építették fel a Rosehill Cottage-t, mely után még további két hét kellett az ódonhatás létrehozására, és a házat körülvevő kőfal kivitelezésére, ami szakasztott úgy néz ki, mintha már legalább 100 éve ott kanyarognak, ugye?

A forgatást követően az épület igazi turisztikai attrakció maradt egészen a lebontásáig, lévén csak egy héjazat volt. A jelenethez szükséges szobabelsőket stúdiókörülmények között építették meg, ahol a bútorok megválasztásakor az volt a fő koncepció, hogy patinás legyen, ugyanakkor fiatalos. És amiket egy Irishoz hasonló korú lány, anélkül is megvásárolhatna, hogy ahhoz személyi kölcsönt kelljen felvennie. Ha tetszik neked ez a stílus, ideírtam, hogy mik a jellemzői. Annak érdekében, hogy hangsúlyozzák a ház pöttömnyi jellegét, mindent kislátószöggel fényképeztek, ami miatt ez az emeleti szoba részlet is csak utólag látható. Tudtad, hogy a házban három fürdőszoba is ugyanennyi kandalló is volt? Az internetes otthon csereoldal pedig a valóságban is létezik. Cameron Diaz pedig saját kérésére megtarthatta a filmben viselt ruháit.

Már több angol napilap is megszellőztette, hogy 17 év után jön a Holiday mindenki által várt folytatása. Sajnos ezt a bomba hírt a rendező, legalábbis egyelőre megcáfolta. Így nincs mese, ezt a rossz hírt le kell öblítenünk azonnal azzal, hogy újranézzük a Holiday-t, ugye? De hozd a popcornt, mi pedig, ha éppen most keresed, biztosítjuk a hozzá illő pihe-puha kanapét.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered