Reszkessetek Betörők a megunhatatlan családi mozi

0 darab hozzászólás

Kevin! Szerinted nálunk idén hányan kaphatnák fel a fejüket egy ilyen kiáltásra? 8575-en, ugyanis a film hatására ennyire megugrott ennek a névnek a népszerűsége, és csak Magyarországon ennyien viselik ma a Kevin keresztnevet, és a boldog karácsonyt ti mocskos állatok is sokak szemébe csalt könnyeket. Amikor Culkin ezzel az ikonikus mondattal köszönte meg a napokban neki adományozott csillagot. Ha most is velem tartasz, nem csak újabb titkokat árulok el erről a megunhatatlan filmről, de azt is megmutatom, hogy mit csinál Kevin ma a McCallister házban.

Hogy ez minden idők legjövedelmezőbb és legkedveltebb családi filmje, az nem titok. De azt is tudod, hogy az egyes országokban milyen címmel forgalmazták? Németországban és Lengyelországban valamiért úgy gondolták, hogy kötelező beletenni a címbe a főhős nevét. Még Dél-Amerikában ezzel a furcsa címmel hódított. A franciák pedig így ismerik. És nem mellesleg azok is ők, akik a film készítőit plágium miatt be is perelték. Azt állítva, hogy ebből a francia vígjátékból lopták az ötletét a filmnek, amihez több mint 200 gyerek közül választották ki Kevin McCulkint. És bár a legtöbb jelenetben őt láttad, a veszélyesebb pillanatokban ez a 8 éves kaszkadőr fiú volt a dublőre. Kevinhez hasonlóan pótolhatatlannak bizonyult a Marv-ot alakító Daniel Stern is, aki kevéssel a forgatás előtt mondott fel. Az ő helyére ugrott be ez a színész. Ám Joe Pesci szerint kettejük között a kémia annyira nem működött, hogy követelte, hogy szerezzék vissza az eredeti társát, akit három nap után vissza is hívtak, méghozzá abba a házba, amiről sokan úgy gondolják, hogy csak a homlokzatát használták a forgatáshoz, ám ez nem igaz. A film készítői még ezt a hamis alagsori bejáratot is hozzáépítették az épülethez, és a földszinten játszódó jeleneteket is mind a házban forgatták le. Azonban az emeleti tereket, vagy a padlásszobát, ahova Kevin száműzték, már ennek a középiskolának a tornatermében húzták fel, benne a legfontosabb helyszínekkel, amik így festettek a kulisszák mögött. És amit egy az egyben az eredeti ház tervrajza alapján építettek fel, amit tulajdonképpen te is láttál a film egyik jelenetében. Bár a hivatalos alaprajza ennek a csodálatos háznak ilyen, amibe most már te is ellátogathatsz, és negyedmagaddal meg is szállhatsz karácsonykor két teljes napra, ahogy azt Kevin is megtette 30 évvel a film forgatása után, amikor egy reklámfilm erejéig újra hazalátogatott, és átélte a régi kalandokat, melyek közül az én egyik kedvenc jelenetem az, amikor az ágyon önfeledten ugrálva megrándul a dereka, ami már nem olyan patent, mint újkorában.

De nézzük meg az ágyat! Annak ez a 30 év meg sem kottyant, mert pont olyan strapabíró, mint az általunk forgalmazott időtálló bútorok. Ezt továbbra sem csak én mondom, hanem azok az elégedett emberek, akik között talán már te is ott vagy. Ha viszont még nem, akkor tényleg itt az ideje, hogy eljöjj hozzánk Veszprémbe.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered