Kész káosz a gardróbod? Így varázsolhatod esztétikussá!

0 darab hozzászólás

Nem a méret a lényeg

Biztosan te is sóhajtottál már fel, hogy bárcsak neked is lenne egy olyan gardróbod, mint amilyenek a Pinteresten vagy a You Tube gardrób - túráin facsarják a szívünket.
Ami azt illeti, ezek a gardróbok nem azért olyan látványosak, mert gyakran nagyobbak, mint legtöbbünk nappalija, hanem a kiállítás minősége miatt. Ahhoz, hogy igazán gusztusosan tudd tárolni a ruháidat, és élmény legyen ránézni a szekrényedre, csak néhány alapelvet kell betartani. A legfontosabbakat összeszedtük neked.

Legyen bemutató jellegű cipős polcod

Amennyiben sok cipőd van, megérdemlik, hogy külön szekciót tarts fenn a számukra. A polcok beállításakor gondolj a magas szárú cipőidre, csizmáidra is, ezek kerüljenek az alsó polcokra, a lapos talpú cipőd a legfelsőre. Pontosan úgy állítsd ki a cipőidet, ahogy az üzletek polcain is látod, a csizmák szárát tömd ki, ha kell, hogy ne dőljenek el. A gardróbodba belépve úgy kell érezned magad, mintha egy luxus szalonba érkeztél volna meg.

Egységes vállfákat használj

Kezd azzal, hogy a ruhaüzlet pénztáránál az eladónak nemet mondasz arra a kérdésére, hogy " a fogast is becsomagoljam?" Ezek nem tartós használatra lettek kitalálva, a minőségi ruhaakasztókat pedig egyetlen üzlet sem kínálja fel elvitelre.
Vásárolj egységes küllemű, és a szekrényed színéhez is illeszkedő akasztókat. Amennyiben fehér a gardróbszekrényed, válassz fehéret, a vékony, kényes ruháid számára pedig plüss vagy selyem bevonatút.

A ruháidat szellősen tárold

Egy tömött gardróbszekrényben a legnagyobb igyekezet ellenére sem lehet rendet tartani, a látvány nyomasztó lesz, és a ruhák kiszabadítását is megnehezíti, hiszen egymásba akadhatnak, össze is gyűrődnek. Nincs mese, csökkentened kell a ruháid számát! Itt az ideje, hogy benevezz kapszulagardrób kihívásunkba!

Jól jöhet egy ruhatároló állvány

Ha még nem állsz készen a ruháid szelektálására, akkor átmeletileg néhány mutatós darabot emelj ki a szekrényedből, és azokat akaszd egy állványra a hálószobádban. Az a legjobb, ha a másnapi ruháidat erre készíted ki, így reggel már keresgélned sem kell.

Szín szerint rakd egymás mellé a ruháidat

Jópofa megoldás, ha a szivárvány színei szerint állítod sorrendbe a ruháidat, de legalábbis arra törekedj, hogy az azonos színű darabok egymás mellé kerüljenek, mert így könnyebben fogod tudni összeállítani az aktuális szettjeidet és nem mellesleg sokkal esztétikusabb lesz így a szekrényed. Amennyiben átlátszó fiók előlapjaid vannak a gardróbodban, ez az elrendezés különösen látványos lesz.

Funkció szerint is csoportosíthatsz. A pólók blúzoktól való elkülönítése, a kapucnis -nem kapucnis pulcsik, vagy az ujjhossz, az évszak szerinti csoportosítás is meghálálja magát.

Kézitáskák a felső szintre

A táskák azért kerüljenek feljebb, mert a ruháidnál talán ritkábban fogod őket használni. Ha mégis lenne 1-2 darab, amit a programjaid jellege miatt kell sűrűbben váltanod, azok legyenek persze elérhető távolságban. Itt is a boltok látványvilága lebegjen a szemed előtt. Méret szerint rendezd őket el, hátul a legnagyobb, előtte a kisebbekkel. A merev falú táskákat hátulról támaszd meg, hogy szépen megálljanak a fenekükön. A nagyobbakat vagy azokat, melyek könnyen összeesnek, célszerűbb akasztókra rakni, mert eldőlve, egymásra halmozva búcsút mondhatsz az esztétikának.

Az ékszertartó hasznos jószág

Sokan még ma is simán kihagyják a gardróbjukból ezt a hasznos kis kihúzható tálcát, pedig nagyon jól tud jönni, mert az ékszereid mellett itt tárolhatod az óráidat, a mandzsetta gombokat, kitűzőket, napszemüvegeket, kulcsokat, egyéb értékeidet, amik máskülönben szanaszét hevernek a komódon, éjjeliszekrényen, előszobában. Amennyiben üveges fedőlappal kerül a gardróbba beépítésre, rendkívül mutatós lehet egy ilyen ékszer arzenál.

A jó világítással szintet léphetsz

Minél többféle világítási megoldást alkalmazol a gardróbodban, annál ámulatba ejtőbb lesz a végeredmény. A spot-ok mellett a szekrény körül kiépített, finoman futó fény nagyon elegáns hatást kelt, akárcsak a polcok egyenként történő hátsó megvilágítása. A fiókokba is kerüljön világítás, hogy amikor kihúzod, azonnal átlásd a tartalmát. És ha már fény, milyen legyen? Semmiképpen se vakító. Jusson eszedbe, hogy a legtöbb forgalmat generáló ruhaüzletekben azért (is) fogynak jobban a ruhák, mert a próbafülkékben a világítás (meleg fehér fény) a tükör mögül jön. Használj te is tükröket és kombináld őket a világítással. A tükrök nem csak nagyítják a teret, de az így kialakult szórt fényben önmagunkat és a ruhát is sokkal esztétikusabbnak látjuk.


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered