Így vásárolnak a leggazdagabbak

0 darab hozzászólás

Mit szólnál ahhoz, ha bemennél egy üzletbe, hogy megvegyél egy táskát, ám ott az eladó közölné veled, hogy hiába van rá pénzed, nem teheted meg. Pedig létezik ilyen üzlet és márka, ahol ráadásul a leggazdagabbak vásárolnak.

Ez az Hermes, ami nemhogy nem néptelenedik el egy ilyen üzletpolitika láttán, de szinte nincs olyan híresség, aki ne birtokolna tőlük legalább egyetlen egy Birkin táskát. Ahhoz, hogy ezt megtehessék, első körben Hermes vásárlónak kell lenniük, és demonstrálni, hogy elkötelezett hívei a brandnek, mely után évente egyetlen táskát tudnak megvásárolni. Tehát ki kell pengetniük 20 ezer dollárt, mely után a márka fontolóra veszi, hogy kiszolgálja őket. De nem azzal a színű vagy méretű táskával, mint amit elképzeltek. Amikor a táska néhány hónap múlva megérkezik, a vásárlót meghívják egy VIP szobába, ahol két dobozt fognak mellé tenni. De hogy ezek milyen színű táskákat rejtenek, az majd csak akkor fog kiderülni. Könnyen lehet, hogy két olyan darab közül kell választani, melyek egyike sem tetszik. Mégsem célszerű rá nemet mondani, mert aki ezt az esélyt elmulasztja, az nem tudhatja, hogy legközelebb mikor és mit választhat. Szóval kiválasztja az egyiket, amihez gratulálnak neki. Majd várhat egy újabb évet, amikor ismét kifizethet 20 ezer dollárt egy másik táskáért. Nem véletlenül virágzik a viszonteladói piac, amire már luxuskereskedők szakosodtak. Akikhez gyakran úgy kerülnek be ezek a termékek, hogy azokat a tulajdonosok még ki sem csomagolták. Itt az eredetiségvizsgálat a doboz méretének az ellenőrzésével, majd UV lámpával is megtörténik, hogy látható-e rajta az Hermes vízjele. Ha mindent rendben találnak, a táskát egy szerződéskötést követően átveszik, és általában magasabb áron, mint ahogy eredetileg megvették, főleg, ha még érintetlen. Bár a legújabb trend szerint minél kopottabb, annál jobb, mert ez azt jelzi, hogy a tulajdonos nem csak státuszszimbólumnak vette.

És most elképzelem, hogy milyen vásárlói visszajelzéseket kapnánk, ha mi is így próbálnánk meg kanapékat értékesíteni. Szerencsére nálunk nem kell ilyen feltételeknek megfelelned, és álombútorodra évekig vágyakozni. Ráadásul hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően a legtöbbet azonnal haza is tudod vinni. Hétfőig akár ilyen elképesztő kedvezménnyel, amit azért kár lenne kihagyni.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered