A negatív tér hatalma

0 darab hozzászólás

A lyuk a fánkban, vagy a villámlás és a mennydörgés közötti szünet. Tudod, hogy mi ez? A negatív tér, ami többek között a lakberendezésben is kulcsfontosságú, mert nagyban befolyásolja, hogy hogyan fogod magad érezni az otthonodban. A negatív tér a bútorok, vagy a bútorok és a falak közötti üres tér, ami lehetővé teszi a helyiség lélegzését, valamint a tárgyak bemutatását. Ha túl kevés van belőle, akkor a szoba zsúfolt lesz, ahol még a legmutatósabb bútorod sem tud majd érvényesülni. Ha túl sok, akkor meg alulbútorozottnak tűnik, szóval az egyensúly kulcsfontosságú. Most mutatok néhány példát arra, hogy hogyan tudsz a negatív térrel jól zsonglőrködni.

Ebben a konyhában akár a mennyezetig is érhetnének a szekrények, ami maximalizálná a tárolóhelyeket. Ám, ha mint itt is meghagyod negatív térnek, feltéve, hogy a tetejét nem tekinted lomtárnak, egy elegáns lámpatest az alsó szekrényekre irányíthatja a figyelmet. Sőt, ha egy kisebb konyhát nem szeretnél túl szűknek érezni, a felső szekrényeket bizonyos esetekben el is hagyhatod. A munkalap feletti területnek ettől még nem kell kopasznak lennie. Egy csinos polcon hozzáférhetőek lehetnek a mindennapi tárgyak, de néhány falilámpa is odavonzhatja a tekintetünket. Egy padló fölé emelt konyhasziget egy másik módja annak, hogy negatív teret hozzunk létre egy konyhában, de karcsú lábú, alig valamit takaró bárszékekkel is elérhetjük ugyanezt. Hasonló okokból praktikusak a fürdőszobában a falra szerelt bútorok, amiktől szellős lesz a környezet. Ebben a nappaliban pedig a bútorok alacsony szintje teremti meg azt a teret, ami lehetővé teszi, hogy a kandalló és a felette lévő műalkotás kerüljön a fókuszpontba. Itt pedig a központi dohányzóasztal hiányából adódó negatív tér teszi lehetővé, hogy érvényesülni tudjon ez a függőkandalló. Ha pedig a hálószobádnak a legvonzóbb része a kilátás, azzal tudod a szemedet arra késztetni, hogy az ablakra összpontosítson, ha az ágyadat semleges színbe öltözteted, az ablakra pedig félig áttetsző függönyök kerülnek. Ebben a fürdőszobában pedig az asszimmetria miatt mennyivel érdekesebb az elrendezés. Akárcsak ez a lépcső, ahol az alatta lévő rész beépítésre válasz lehet a tárolási gondokra, vagy egy esély arra, hogy a negatív tér kifejtse a varázslatát.

Amihez július 15 és 19 között mi is hozzájárulhatunk egy varázslatos ajánlattal. Ugyanis nyolcadik születésnapunk alkalmából akár 72 százalékos kedvezménnyel is lecsaphatsz álmaid bútorára. De siess, mert sok termékünk ezt már csak limitált darabszámban várja.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered