A macska, aki megjósolta a TITANIC katasztrófáját

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy azon a végzetes napon, amikor a Titanic elsüllyedt, a 2200 emberen kívül még egy tucat háziállat is volt a fedélzeten. Köztük egy macska, aki megjósolta a Titanic sorsát.

És akinek a történetét Marty Crisp, meg is írta, mely a Titanic testvérhajóján kezdődött, ahol többek között azért tartották, hogy összefogdossa a hajókon gyakori rágcsálókat. Ekkor kötött vele barátságot Joseph, a hajó egyik fűtője. A Jenny néven ismertté vált, ám valójában 401-es névre keresztelt teknőc színű cica, a Southampton-i tartópróba előtt került át a Titanicra, méghozzá kabalaállat státuszba, ahova Joseph is követte. És akit az elsüllyeszthetetlennek hitt hajón már kabinos fiúként alkalmaztak, illetve a cica gondozójaként. Aki hajó elindulását megelőző héten adott életet négy kiscicájának. A cicacsaládot a hajó konyhája mellett egy biztonságos és meleg helyen szállásolták el, ahol az anyacica bőségesen kapott konyhai maradékokat, így nem utal semmilyen jel arra, hogy onnan elkívánkozna. Ám a hajó indulásának napján Joseph mégis arra lett figyelmes, hogy az anyamacska sebesen menti a fedélzetről a kölykeit a partra. Bár a történet hitelességét sokan megkérdőjelezték, az anyamacskáról a hajókatasztrófa egyik túlélője, Violet Jessop is megemlékezett a memoárjában, mely szerint Joseph látva a kölykeit menekítő állatot, csak ennyit mondott tud valamit, az a macska. Ezután a fiú élete legszerencsésebb döntését meghozva összecsomagolta a holmiját és elhagyta a hajót, akárcsak a macska, akiről ez az egyetlen fotó maradt fenn, és aki nemcsak a cicáit, de most már tudjuk, hogy egy ember életét is megmentette az intuíciójának köszönhetően, melyre ezek után nehéz lenne ráfogni, hogy csupán szerencsés véletlen.

Mint ahogy az sem írható a véletlen számlájára, hogy ezt a videót te éppen most látod. Benne ezzel a lehetőséggel, amivel meg te menthetsz meg egy csomó pénzt magadnak.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered