Így változtasd trendivé egy kamasz szobáját

0 darab hozzászólás

Amikor egy korszak lezárul, egy másik elkezdődik

Minden szülő életében elérkezik a perc, amikor el kell fogadni, hogy a gyerekszoba feletti esztétikai egyeduralmának vége.
Adok most néhány tippet, hogyan tudod ezt szülőként túlélni, és miként célszerű egy gyerekszobát trendi kamasz szobává átalakítani.

Vele és ne nélküle!

A tizenévesek utálják, ha gyámkodnak felettük, akárcsak a felnőttek. Nem feltétlenül hiba, ha egyedül akarsz nekifogni a szobája átalakításának, amennyiben tisztában vagy azzal, hogy őt mi érdekli. Mindaddig, amíg ez vak folt a számodra, ne állj neki semminek, mert nincs annál rosszabb, mint amikor a gyermeked azt vetheti a szemedre, joggal, hogy nem érted őt meg. A legjobb, ha az új szobáját együtt tervezitek meg!

A szobája lehet bohém is

A legtöbb tinédzser maga sem tudja, milyen a stílusa, illetve, ha meg is van győződve róla, hogy milyen, az óránként változhat, hiszen éppen ebben az életkorban alakul ki az ízlése. Emiatt a legtöbben jól érzik magukat a vagabond, hippi szobákban, hiszen ezek színesek, egyediek, érdekesek, egyszóval "cool", és így lehetőséget adnak arra, hogy megmutathassák az egyéniségüket. Egy ilyen szobába egészen nyugodtan bekerülhet egy kiszuperált versenyzongora is, és az lehet a következő könyvespolca.

Ügyelj arra, hogy bekerüljenek a szükséges bútorok

A tinik imádnak a földön és az ágyon fekve tanulni, ám egy íróasztal ebben az esetben is jól jöhet neki. Meglepődnél, ha tudnád, milyen sok gyermekszobában nincs íróasztal, vagy ruhatároló szekrény, ám idővel ezekre a bútorokra szüksége lesz. Ráadásul a tininek szeretik a holmijukat a saját, külön bejáratú bunkerjukban tárolni.

Szükségük van egy pihenő sarokra

A legtöbb kamaszszoba fókuszpontja az ágy vagy az íróasztal, hiszen a tanulás fontos része ennek az időszaknak. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a szobában a pihenésre is legyen lehetőség, illetve a barátok fogadására. Erre a célra érdemes az ágy mellett, egy amolyan "bandázós" szekciót kialakítani. Ez lehet egy függőágy, függőhinta, hintaszék, babzsák, puffok, de még egy puha szőnyeg is megteszi sok-sok párnával, takaróval.

A design a hobbijáról meséljen

Nem minden tizenéves felel meg a sztereotípiáknak, éppen ezért nagyon fontos, hogy rá és a hobbijára koncentrálj. Lehet, hogy a tevékenységeihez sok napfényre van szüksége, vagy tiszta terekre, mindez csak akkor derül ki, ha leülsz vele beszélgetni. Amennyiben a zene van az élete középpontjában, lehet dekorációs tárgy a gitárja, ha a sportban jeleskedik, gördeszkák is díszíthetik a falát.

Számolj a rossz tulajdonságaival is

Ismersz olyan kamaszt, aki egy kicsit sem rendetlen és utál a szobájában enni? (A kérdés költői.) Na ezért kell a szobájába legalább egy szemetes. A bunkerét tehát annak szellemében alakítsd át, hogy 1. az nem múzeum, 2. nem egy nem létező mintagyerek lakja, hanem a te életrevaló csemetéd.

A lányok szeretik a szépítkező sarkokat

A kamaszok számára nagyon fontos a megjelenésük. Gondolj csak arra, micsoda katasztrofális helyzet tud csupán abból kialakulni, ha az öltözékük nem felel meg az osztálytársak és barátok által diktált divatnak. Emellett a fiúk is, de leginkább a lányok órákat képesek a tükör előtt eltölteni, hogy a pattanásaikat vizslassák, vagy belőjék a frizurájukat. Ez teljesen normális, éppen ezért - no meg azért, hogy a fürdőszobát ne bérelje ki a gyermeked egy egész napra - jó, ha ehhez a szeánszhoz helyet tudsz számára biztosítani a saját szobájában. Ennek legfontosabb kelléke egy fésülködőasztal fiókkal, ahol minden fontos kozmetikumot, ékszert elrejthet.

Jól jöhet egy térelválasztó

Nem minden kamasznak adatik meg a saját szoba, ahova el tud menekülni. Olykor egy kisebb, ellenkező nemű testvérrel kell a szobán osztozkodnia, ám még ekkor is nagyon fontos, hogy valamilyen módon megteremthető legyen az elszeparált intim zóna. Használhatsz erre a célra térelválasztókat, baldachinokat, függönyöket, vagy egy paravánt, amikkel - lévén nem helyzet kötöttek - a tinik kedvük szerint rendezhetik át a szobát.

Hadd rendezze át!

Épp csak berendeztétek, és máris?! - kérdezheted. A válasz, igen. A tinédzserkor szuper érzékeny időszak, a serdülőkor tele van változásokkal, könnyen elkeseredhetnek, és az is belefér, hogy ami tegnap még tetszett nekik, az holnap már nem. Próbálj meg olyan bútorokat és dekorációkat használni, amelyek könnyen mozgathatóak. Minél többet tud ő maga a újra és újra a helyére igazítani, annál elégedettebb lesz a végeredménnyel. Ne vedd a szívedre, ha a bútorok többször is helyet cserélnek majd. Emlékezz arra, hogy te is voltál egyszer kamasz! :)

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered