Így válaszd ki a hozzád illő fenyőt Karácsonyra!

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy a legújabb kutatások szerint legalább 20 évig kellene kitartóan ünnepelnünk egyetlen PVC csoda körül, hogy környezetvédelmi szempontból megérje műfenyőre váltani. Ha pedig ez így van, és az ökológiai meccset a valódi fenyő nyeri, akkor nézzük meg, hogy melyik illik hozzád a leginkább.

November lévén még bőven van időd a tökéletest beszerezni. Küllemét tekintve a Lucfenyő viszi el a pálmát, hiszen ez az a típus, ami a mesekönyvekben is megjelenik, ha karácsonyról van szó. Illata semmivel sem összetéveszthető, akárcsak az érzés, amikor a talpadba fúródnak azok a ravasz kis tűlevelek. Ez a fa terheli meg legkevésbé a családi büdzsét, ugyanakkor ez az, ami után a legtöbbet is porszívózhatsz. A luccal ellentétben az Ezüstfenyő már kevésbé hajlamos idő előtt pucérra vetkőzni, és a levelei sem idegesítően szúrósak, ugyanakkor költségesebb is. Sajnos kevésbé árad belőle az erdő mámorító illata. Ugyanakkor, ha szereted az ezüstös csillogást, akkor ez a fenyő való neked. A Duglászfenyő még az ezüstnél is tartósabb tűlevelekkel büszkélkedhet. Ráadásul ennek a fának titka is van, amit örömmel megoszt veled. Csak dörzsöld meg a leveleit, melyek így kellemes, narancsos illatot árasztanak. A lucnak ez a szerb fajtája sajnos kevésbé tűri a szoba melegét, de legalább nem szúr. A színe pedig szakasztott olyan, mint az ezüstfenyőé, de annál olcsóbb. A tévhittel ellentétben nem Norman, és sem Normandiához, sem a vikingekhez nincs köze. Ez talán az egyik legnépszerűbb fenyőfa, és nem véletlenül. A leveleit szinte egyáltalán nem hullajtja el, és akinek fontos, hogy egy fenyő élénk zöld színben pompázzon, annak ez a megfelelő. Fenyőfa szépségversenyünk abszolút befutója a Kolorádói jegenyefenyő, mely nemcsak a legdekoratívabb, de elsőrangú paraméterekkel is rendelkezik. Elképesztően kellemes citromos illattal tölti be a szobát. Elegáns levelei cseppet sem szúrnak és még nem is hullajtja őket. Bár mind között a legdrágább, aki egyszer emellett tette le a voksát, az ritkán vált következő évben másra.

Kívánom, hogy egy ilyen fába idén be tudj ruházni, ám ha mégsem, akkor íme néhány olyan szőnyeg kínálatunkból, melyek nem csak megfizethetőek, de tökéletesen ellenállnak a tűleveleknek is. Így az ünnepek végén nem lesz a porszívózás rémálom. Kattints a biomban lévő linkre, és találd meg a szobádhoz illő darabot.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered