Így válassz csaptelepet a fürdőszobádba

0 darab hozzászólás

Ha utálsz a fürdőszobádba belépni, az gyakran egészen apró dolgokon múlik. Ilyenek a csaptelepek. Most megmutatom, hogy ezeket hogy válaszd ki.

A legkisebb fürdőszobákban gyakran előfordul, hogy minden négyzetmillimétert alaposan át kell gondolni. Ilyen esetekben egy kisméretű mosdóhoz mindenképpen kisméretű csaptelepet válassz. Vagy egy olyat, ami képes tölteni a kádat és a mosdókagylót is, ahogy itt is látod. Ez a probléma nem csak kis fürdőszobákra jellemző, gyakran konstrukciós hiba. Arra ügyelj, hogy a csaptelep, amit kinéztél, praktikus szögben dőljön a kezed irányába, és állítható perlátorral, vagyis vízszűrővel rendelkezzen. Ami lehetővé teszi a vízsugár tetszőleges beállítását, ami így nem fog spriccelni vagy fröcsögni. Amire még ügyelj, hogy kerámiabetétes csaptelepet válassz, ami lényegesen fejlettebb, mint a gumibetétes változata. És figyeld meg a súlyát. Hasonlóan a kanapékhoz, minél nehezebb, annál tartósabb. A zuhanycsaptelep akár csaptelepekhez hasonlóan lehet egykaros, keverős, kétgombos, vagy akár falba süllyesztett, de fontold meg a zuhanyoszlopok beszerelését, hiszen rendkívül kényelmes és praktikus a használatuk, ráadásul választhatsz hozzájuk termosztátos csaptelepet is. Ami azért lehet hasznos, mert szintén gyakori probléma, hogy a zuhany alatt rengeteg időt és vizet elvesztegetünk, mire a megfelelő vízhőmérsékletet beállítjuk. Egy termosztátos csapteleppel mindkét probléma kiküszöbölhető, hiszen állandó víznyomást és előre beállított vízhőmérsékletet is biztosít. Ez különösen kisgyermekes családoknál jöhet jól, ahol a biztonsági blokkológomb használatával az teljesen kizárható, hogy a gyerekek leforrázzák magukat. A modern, térben álló kádra vársz, ahhoz speciális padlón álló csaptelepre lesz szükséged. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy bármennyire is tetszetős oda, ahol nem marad körülötte megfelelő szabad terület, nem szabad betervezni, mert nem fog tudni érvényesülni a zsúfoltság érzését kelti, és egy rémálom lesz körülötte takarítani. Amennyiben kicsi a fürdőszobád vagy a mellékhelyiséged, és ott nem fér el egy bidé, akkor praktikus lehet egy falra szerelhető bidé zuhany, ami csak WC használatánál is elérhetővé teszi az intim higiéniát.

További hasznos lakberendezési tippekért kövess minket, vagy kattints a bionkban lévő linkre, és nézd meg, hogy milyen különleges szolgáltatásokkal várunk még.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered