Így fess le egy laminált bútort

0 darab hozzászólás

Laminált bútort festeni. Mi az, ha nem fogja be rendesen a festék? És ha foltos lesz? Tuti, hogy meg fog látszani a festés iránya. Úgy fog kinézni, mintha egy 5 éves festette volna le. Ha követed a tanácsaimat, akkor ne! Most azt mutatom meg, hogy hogy tudsz egy laminált bútort lefesteni.

Először érdesítsd meg a felületet. De a jó hír az, hogy ez a lépés akár ki is hagyható. Ezt ugyanis csak akkor kell megtenni, ha a felület puklis, hiszen az összes többi ok, ami miatt érdesíteni kell, egy laminált bútort nem érint. Miután letisztítottad és megszáradt a bútorod, az itt-ott levált laminálást egyszerűen távolítsd el. Ha a fogantyúkat is lecseréled, akkor a furatba helyezz faanyagot, majd simítsd át vékonyan javító pasztával. Oké, de milyennel? Például ezzel a gyorsan száradó javítópasztával. Ami kompatibilis a sokak által kedvelt tejfestékekkel is. Az első réteghez használj tapadás fokozó adalékanyagot, vagyis keverj össze egy-egy arányban festékport, vizet és ezt a cuccot. Így már közvetlenül ráfesthetsz a felületre és nem szükséges alapozó festékkel bajlódni. Ne ijedj meg, ha az első réteg még nem fed szépen, mint ahogy azt itt is látod. Két-három rétegben fesd át a bútorodat, ahol a második és harmadik réteghez már nem kell hozzákeverni a tapadásfokozót. Az utolsó réteg után csiszold át a felületet. Majd zárd le a felületet kenderolajjal, bútorviasszal vagy bútorlakkal. Mivel a laminált bútorok formája mindig dobozszerű, dobd fel valami látványos fogantyúval vagy ilyen lábakkal, amivel új életet adhatsz idejét múlt bútorodnak.

Ha viszont nem tűnik érdemesnek arra, hogy munkát fektess az átalakításába, akkor nézz szét áruházunk kínálatában, ahol rendkívül könnyen ráakadhatsz ár-érték arányban is kiváló darabokra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered