Így dekoráld a lakásodat TÜKRÖKKEL

0 darab hozzászólás

Tudod, hogy egy átlagos napon hányszor nézi meg magát egy férfi egy tükörben? Huszonháromszor, miközben mi nők csak tizenhatszor. Bár igaz, hogy mi mindenben, sokszor még egy autó mellett sem tudunk úgy elsétálni, hogy le ne csekkolnánk magunkat annak az ablaküvegében. De nem csak ezért hasznosak a tükrök egy lakásban. Most azt árulom el, hogy hogyan dekoráld velük okosan az otthonod.

Ha kisméretű a lakásod, akkor szinte kötelező elem, mivel tágítani fogja a teret. És világosabbá teszi még a gyengén megvilágított sarkokat is. Attól se riadj meg, hogy rétegezd a tükröket, mert ez még izgalmassá is teszi a területet. Akadnak olyan falszakaszok is egy lakásban, amik egyenesen könyörögnek egy tükörképért. Ám mielőtt felakasztasz oda egy tükröt, ellenőrizd, hogy mit fogsz abban látni. Ha ugyanis csak egy zsúfolt sarkot, akkor inkább felejtsd el. Egy ablakkal szemközti falra felakasztott tükörrel rendkívül sok fényt tudsz becsalogatni a lakásba. Akkor is jó ötlet így elhelyezni egy tükröt, ha szép a kinti környezet, amit visszatükrözhet. Csak abban az esetben hanyagold, ha az ablakod egy tűzfalra néz, vagy semmi sem kerül a fény útjába, ami így a szobába érve vakíthat. És hogy hova célszerű tükröket elhelyezni? A bejárat közelében mindenképpen, hogy mielőtt elindulsz valahova, ellenőrizni tudd a fizimiskádat. Mutatós lehet egy kanapé fölött is. És bár a téglalap alakú tükrök praktikusak, nyugodtan válassz szabálytalan formájút vagy oválisat, akár kettőt. Ami a méretét illeti, a lényeg az, hogy arányos legyen a szoba többi bútorával. Általában azok nagyságának kétharmadával legyen egyenlő. A szélessége pedig ne haladja meg az alatta elhelyezett bútorét. Egy egyszerű és hasznos ökölszabály az is, hogy a tükröt körülbelül ilyen magasságba helyezd el. Amennyiben egy tálaló vagy konzolasztal fölé kerül, akkor pedig attól 25-30 centiméter magasságba helyezd el.

További tükrös ötletekért kattints a biomban lévő linkre és nézz szét az inspirációk között. Illetve nézd meg, hogy nálunk milyen tükröket találsz.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered