Fürdőszobai világítás, amivel éveket fiatalodhatsz

0 darab hozzászólás

Egy jó fürdőszobai világítás a tükörbe néző vadállatot gyönyörűségessé változtatja. Ennek ellenére a legtöbb embernél mégis a luxuskád és a stílusos csempe mögött kullog, ha a fürdőszoba felújításáról van szó. Most elárulok három olyan fürdőszobai világítási trükköt, amit ha alkalmazol, éveket fiatalíthatsz magadon.

A leggyakoribb hiba, hogy csak egyetlen lámpa van a fürdőszobában. Az is a mennyezeten vagy a tükör fölött. Ha csak ezekről a helyekről érkezik fény, az árnyékot vet az áll, illetve a szemek alatt, továbbá a homlokon. Így a tükörbe nézve olyan leszel, mintha már fél éve nem aludtál volna. Hogy ezt elkerüld, rétegezd a világítást. Elsőként a tükör mindkét oldalára szerelj fel lámpákat. Vagy használj ugyanitt függőlámpákat. Mert ez fogja a legjobban megvilágítani az arcodat. A kádhoz válassz kicsi, vízálló, süllyesztett lámpákat. Hogy mi csajok a lábunk leborotválása után, ne úgy szálljunk ki a kádból, akár csak a jeti. De hangulatossá teheted azzal is a fürdőszobádat, ha a zuhanyfülkét világítod meg.

A második leggyakoribb hiba, amikor nagyon magas vagy nagyon alacsony színhőmérsékletű lámpatestet választunk, ami vagy kék, vagy borostás-sárga színt kölcsönöz a tárgyaknak. Ha pedig a színvisszaadási érték alacsony, az természetellenessé teheti a színeket, és a fáradtság betegség érzését keltheti. Bár a színpreferenciák nagyon személyesek, egy mosdónál a 2700-3000 Kelvin tökéletes választás lehet. A CRI index esetén pedig a dobozon ezt vagy ennél magasabb értéket keress.

A harmadik hiba a fényerőszabályozás hiánya. Míg egy teljes intenzitású sminklámpa tökéletes a reggeli készülődéshez. Ugyanez megzavarhatja az úgynevezett cirkadián ritmust, azaz a test belső óráját lefekvéskor vagy éjszaka, amikor felkelsz pisilni, ami hosszú távon alvászavarhoz és depresszióhoz is vezethet. A megoldást a hangolható fehérledes lámpatestek adják, amik nemcsak a természetes fényt, de a szín és fényerő eltolódást is utánozzák. Késő délutánra és estére a világításnak borostyánsárga színűnek kell lennie. Tehát alacsony színhőmérsékletűre kell váltani. A legjobb, ha az éjszakai fényt a padló vonalába vagy a lépcsők mellé már betervezed. És a mellékhelyiségben is elegendő csak ezt használni éjszaka. Így az nem veri ki az álmot a szemedből, ami így éveket fog rajta fiatalítani.

További hasznos lakberendezési tippekért kövess minket, illetve kattints a bionkban lévő linkre, és nézd meg, hogy milyen különlegességekkel várunk még!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered