Ezt biztosan nem tudtad az újévi fogadalmakról!

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy 4000 éve született meg az első újévi fogadalom, és létezik olyan is, hogy fogadalomtérkép? Ha nem tarts velem, mert most elárulok néhány olyan dolgot az újévi fogadalmakról, aminek még hasznát veszed.

Újévi fogadalmat elsőként Babilonban tettek, ráadásul nem január elsején, hanem március közepén, egy 12 napos fesztiválon. Ez a fogadalommánia odáig gyűrűzött, hogy a Google 2012-ben létrehozott egy online fogadalomtérképet. Itt egyszerre lehet új célokat megfogalmazni, és nyomon követni másokét. A fejlesztőket is meglepte, hogy mindegy hányan, és a világ mely pontjáról csatlakoztak a kezdeményezéshez, csak 9 százalékuk vitte véghez az elhatározását. Gondoltad volna, hogy a legtöbben január második péntekén adják fel? És hiszed vagy sem, ennek a napnak már neve is van, és ráadásul idén ez a péntek 13-ára esik. Idén a legtöbben több időt szeretnének a testmozgásnak szentelni, ezt követik a karrierrel kapcsolatos ambíciók, az a fránya fogyókúra, annak ígérete, hogy kevesebbet lógunk majd a neten, és hogy végre felújítjuk a lakásunkat, majd új otthonba költözünk. De vajon miért nem sikerül sokaknak mindezt elérni? Ez most meg fog lepni, de az egyik ok az, hogy túlságosan ambiciózusak. Azaz a ló túloldalára átesve görcsösen akarnak az életükön változtatni, ami kontraproduktív. De akkor mégis hogyan lehet elérni?

Elmondok négy olyan dolgot, amire sokan nem is gondolnak. 21 nap szükséges ahhoz, hogy el tudjuk hinni, hogy a célunk megvalósul. Csak eddig kell lekötni magadban a kételyt. Erről 1960-ban egy lebilincselően izgalmas könyvet is írt az itt említett szerző. És Dr. Lally szerint további 66 nap szükséges ahhoz, hogy egy viselkedés automatikussá váljon. Például egy elkezdett sportot vagy fogyókúrát eddig eljutva már nem nagyon hagyunk abba. Szóval tarts ki! Az is igazolódott, hogy akik elérik a céljaikat, sokkal többet alszanak. Továbbá nem egy nagy célt, hanem több kicsit fogalmaznak meg.

Én például az otthonteremtésemet egy egyszerű virágtartó megvásárlásával kezdtem. Házam még nem volt, de azt már pontosan tudtam, hova fogom felakasztani, és most ott lóg. Ha én meg tudtam csinálni, akkor neked is sikerülni fog. Több tízezer termékünk közül biztosan megtalálod azt a mágikus darabot, ami ebben a manifesztációban neked fog segíteni.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered