Ezt a nem várt dolgot találták a Mariana-árokban!

0 darab hozzászólás

Tudod, hogy hol járt legutóbb az Azahriah? A Földnek azon a pontján, ahol eddig kevesebb ember járt, mint a Holdon. Ez a hely nem más, mint a Mariana-árok, ami már sok ember fantáziáját megmozgatta. Legutóbb az övét. Így születhetett meg legújabb dala, a Mariana-árok egy egészen különleges videoklippel.

James Cameron, a Titanic rendezője pedig egyike annak a három embernek, aki vele ellentétben nem csak egy dalban, de a valóságban is elérte az Óceán fenekét. Méghozzá ezzel a 12 tonnás tengeralattjáróval. De hogy miért ez a nagy érdeklődés a világ ezen pontja iránt? Mert tele van titkokkal. A legmélyebb pontja a Challenger Deep, 11 034 méter mélységben van, ahol a nyomás már olyan őrületesen nagy, hogy az ide tervezett eszközöket gondosabban kell megtervezni, mint az űrhajókat. Amit a kínaiak meg is tettek. Az övék az első olyan jármű, mely 10 emberrel a fedélzetén 10 óra alatt alá is merülhet. Abba a nem éppen emberbarát környezetbe, ahol már 900 méteren teljes a sötétség és a dermesztő hideg. A víz hőmérséklete épphogy csak 0 Celsius fok fölött van. És itt van a Földön a legnagyobb, közel 1100 bar nyomás, ahol akár azt is gondolhatnánk, hogy már nyoma sincs az életnek, hiszen az Óceán élővilágának java nagyjából 200 méter fölött található. A nukleáris tengeralattjárók is nagyjából 300 méterig ereszkednek le. És a bálnák sem merészkednek 2,5 kilométer alá. Ahogy a Titanic is csak 7 kilométer mélyen fekszik a tengerszint alatt. Ezzel szemben a Mariana-árok olyan mély, hogyha az Everestet beleeresztenénk, a csúcsa és a víz felszíne között még maradna további két kilométer vastag víztömeg. És ahol a te csontjaid bár azonnal összeroppannának, a Fodros cápának meg se kottyan ez a mélység. Ahogy a Vámpírtintahal is előszeretettel terrorizálja itt az áldozatait. Az Agyarfogú hal pedig hiába csak 15 centiméter, a fogainak és állkapcsának köszönhetően nála sokkal nagyobb halakat semmisít meg. Aki azonban mindent visz, az a Barreleye, más néven a Kísértethal. Aki a Mariana-árokban fellelhető legfurcsább lény. A feje tetején lévő átlátszó kupolaburokkal és benne a szemeivel. Joggal vetődhet fel benned a kérdés, hogy mégis hogyan képesek ekkora nyomás mellett életben maradni az ott lévő állatok? Hát ezért. És mit gondolsz, mi volt a legmegdöbbentőbb dolog, amit a Marianna-árokban találtak?Nem, nem egy Megalodont, hanem egy nejlonzacskót. Elképzelheted, mennyi szemét lehet az élő vizeinkben, ha még ide is jutott.

Éppen ezért mi a Marco Mobiliben gondoltunk egy nagyot, és a környezetünk védelmében néhány dolgot megváltoztattunk. Például ezeket. És mint minden bútort, ezt a gyönyörű étkezőasztalunkat is 100%-ban újrahasznosított kartondobozban küldjük el neked. Feltéve, ha a bionkban lévő linkre kattintva, meg is rendeled.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered